Џорџи
Srebrna tastatura
- Poruka
- 225.040
Plin skocio preko 10 din
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Inace, pricica o tome kako ovde postoji briga za ljude i zivotnu sredinu se najbolje ogleda u tome sto se otvara fabrika guma, a i vec postojeci mega-zagadjivaci poput Zelezare koja truje ceo Beograd je tabu tema.
Dva mjeseca? Rezervoar od 45L? Znači 21-22L na mjesec? Ni toliko ako puniš na 3/4 rezervoara. 16-17L na mjesec. 5km na dan otprilike. Možda ni toliko.Pre neki dan sam sipao pun rezervoar miran sam dva meseca, do tada ću valjda da pobegnem iz ove septičke jame
Kad je lijepo vrijeme ja na posao idem međunožnim guralom. Jeftinije, zdravije i ekološki prihvatljivije. Nekih 5.5km za 15 minuta, u jednom smjeru, nizbrdo. Doma treba nekih 2-3 minute više. Nekako je lakše je i brže nizbrdo nego uzbrdo. I kad napumpaš gume. Onda je još lakše i bolje...Kad je lepo vreme ni ja ne prelazim više. Doduše, potrošim dosta više goriva.
За аутомобиле постоје тачне прописане мере...Znači nisam jedini kojem bicikl bolje ide kad ima napumpane gume. Uh, dobro je, već sam se uplašio da je tak samo kod mene.
Pa piše na gumi od bicikla. Kod mene piše na Maxxisu od 3.7-5.1 bara. Frend ima gume od Continental-a da se pumpaju do 6 bara.За аутомобиле постоје тачне прописане мере...
За бицикл никада нисам чуо колико би то требало да буде. Претпостављам да зависи и од моје тежине.
Већ дуго немам бицикл, а када сам имао, нисам гледао. ХвалаPa piše na gumi od bicikla. Kod mene piše na Maxxisu od 3.7-5.1 bara. Frend ima gume od Continental-a da se pumpaju do 6 bara.
I drugi putВећ дуго немам бицикл, а када сам имао, нисам гледао. Хвала
Vidis na mom autu meni nikako ne odgovara taj propisani pritisak i ja ga uvek drzim ispod, jer mi je tako voznja udobnija, a i auto bolje lezi na drumu. Svaki put kada odem na servis za promenu ulja moram da se objasnjavam sa njima da ne diraju gume i da je pritisak bas kako meni odgovar pa cak i ako gori lampica.За аутомобиле постоје тачне прописане мере...
За бицикл никада нисам чуо колико би то требало да буде. Претпостављам да зависи и од моје тежине.
Онда није проблем у гумама него у амортизерима. Притисак је предвиђен такав да газећи слој правилно належе на подлогу. Играш се са сопственом безбедношћу.Vidis na mom autu meni nikako ne odgovara taj propisani pritisak i ja ga uvek drzim ispod, jer mi je tako voznja udobnija, a i auto bolje lezi na drumu. Svaki put kada odem na servis za promenu ulja moram da se objasnjavam sa njima da ne diraju gume i da je pritisak bas kako meni odgovar pa cak i ako gori lampica.
Amortizeri nisu problem jer auto ima 5 godina, a ja ga uzeo kada je bio godinu star. Ako je propisan pritisak 2.4 a ja ga spustim na 2.0 , sumnjam da ce to ozbiljno ugroziti bezbednost.Онда није проблем у гумама него у амортизерима. Притисак је предвиђен такав да газећи слој правилно належе на подлогу. Играш се са сопственом безбедношћу.
И премало и превише није добро.
Mislim da si u pravu. Moj bivši tutač je imao manje od 800kg i prednje gume su se pumpale na 1.9 bara. Ovaj sad ima 1400kg i pumpaju se na 2.4. A i malo su niže, a šire i većeg promjera.Pumpaj koliko fabrika kaže ili za nijansu više, nikako manje. Nije suviše, veruj mi. Pritisci su sad veći nego nekad zato što su niži profili guma, a i veća je prosečna težina celog automobila.
To znači da automobil koristim samo za nabavku hrane čak na pijacu idem peške jer mi je maltretman da nađem parking i gubim vreme a blizu je. Živim u centru i sve mi je na dohvat ruke. Druženja i posete su svedene na minimum zbog korone, usput popijemo kafu i ispričamo se u bašti nekog kafića. Bicikl je isključen zbog katastrofa konfiguracije beograda a imam jako lep italijanski retro brzinac :-)Dva mjeseca? Rezervoar od 45L? Znači 21-22L na mjesec? Ni toliko ako puniš na 3/4 rezervoara. 16-17L na mjesec. 5km na dan otprilike. Možda ni toliko.