Gordon: Prihvatite nezavisno Kosovo

Adem-ks

Aktivan član
Poruka
1.823
ja ne znam kako ovaj gordon sme ovako nesto da izjavljuje, i da pri tom sasvim slobodno dodje u sred beograda. meni je ovo bas bezobrazluk.

Gordon: Prihvatite nezavisno Kosovo
Izvor: Beta

Zagreb, Durbovnik -- Pomoćnik američkog državnog sekretara Filip Gordon je poručio da se od Srbije ne očekuje da prizna Kosovo, ali mora da prihvati postojanje njene nezavisnosti.

Gordon kaže da SAD očekuje normalizaciju odnosa Srbije i Kosova.

"Ni mi niti EU od Srbije ne očekujemo da u ovoj fazi prizna Kosovo. Ona to neće učiniti. Medjutim, Srbija će se morati pomiriti sa realnošću demokratskog, suverenog, nezavisnog i multietničkog Kosova u sadašnjim granicama", kazao je Gordon drugog dana Kroacija samita.

Američki diplomata je dodao da SAD hoće da pomognu u tom procesu, ali da Beograd mora da prestane da podržava nelegalne sigurnosne i sudske strukture na severu Kosova.

"Beograd ne bi smeo da blokira napore Kosova usmerene prema decentralizaciji i podela nije opcija, ni za Srbiju niti za Kosovo", rekao je Gordon.

Gordon je poručio i da će SAD i dalje raditi na tome da se ceo region integriše u Evropu, ali da će lideri zemalja morati prilično da zapnu kako Balkan ne bi nestao s radara.

On je ocenio i da je Hrvatska lider u regionu, te da SAD podržavaju evropske integracije svih država regiona. Dodao je da su evroatlanske integracije moguće za sve zemlje zapadnog Balkana. I generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen ponovio je da i vrata NATO-a takodje moraju ostati otvorena.

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić jutros je stigao na Kroacija samit na kojem ne učestvuju zvaničnici Srbije, zbog prisustva premijera Kosova Hašima Tačija.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=07&dd=07&nav_category=640&nav_id=624576

"Ni mi niti EU od Srbije ne očekujemo da u ovoj fazi prizna Kosovo. Ona to neće učiniti. Medjutim, Srbija će se morati pomiriti sa realnošću demokratskog, suverenog, nezavisnog i multietničkog Kosova u sadašnjim granicama", kazao je Gordon drugog dana Kroacija samita.

Тра-ла-ла америчка администрација. Па, ниси очекивао ваљда да каже да су шиптари дивље племе, а рвати геноцидна нација? :)
Значи, он човек прича, а ништа не очекује.

ja ne znam kako ovaj gordon sme ovako nesto da izjavljuje, i da pri tom sasvim slobodno dodje u sred beograda. meni je ovo bas bezobrazluk.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=07&dd=07&nav_category=640&nav_id=624576

Svima nam je jasno da Kosovo vise nije deo Srbije. Zao mi je zbog toga, ali sta ces... Velike istorijske greske povlace trajne gubitke. Nezavisnost Kosova nam je kazna za sve sto jesmo i ono sto nismo (a trebali smo) da uradimo tamo. Umesto da ukljucimo Albance u srpsko i jugoslovensko drustvo, mi smo ih proterivali i tako potpirivali albanski sovinizam. Umesto da zastitimo Srbe koji su bili ugrozeni albanskim sovinizmom, mi smo taj problem zapostavljali.

Treba priznati Kosovo u zamenu za srpski entitet na njemu i ekonomska dobra koja su nekoc bila u vlasnistvu SR Srbije.

Poslednja izmena:

Опет убили српску породицу на Косову и Метохији.
Ви стварно мислите да ће вам та бандитска творевина опстати?

Краљевство које почива на тиранији нема право да постоји!

Svima nam je jasno da Kosovo vise nije deo Srbije. Zao mi je zbog toga, ali sta ces... Velike istorijske greske povlace trajne gubitke. Nezavisnost Kosova nam je kazna za sve sto jesmo i ono sto nismo (a trebali smo) da uradimo tamo. Umesto da ukljucimo Albance u srpsko i jugoslovensko drustvo, mi smo ih proterivali i tako potpirivali albanski sovinizam. Umesto da zastitimo Srbe koji su bili ugrozeni albanskim sovinizmom, mi smo taj problem zapostavljali.

Treba priznati Kosovo u zamenu za srpski entitet na njemu i ekonomska dobra koja su nekoc bila u vlasnistvu SR Srbije.

tako bi to izgledalo iz tvog objektivnog kuta realno. problem je što radikalna struja srbije ne vidi to rješenje ni u najcrnijim scenarijima, kosovo je za njih samo njihovo i nićije više, dok kosovski albanci malo drugačije razmišljaju. oni radikalni nedaju ni 1 cm kvadratni kosova, dok ovi malo liberalniji bi možda dali sjever gdje su srbi većina, ali u zamjenu za preševsku dolinu u srbiji gdje su albanci većina

pa kosovo je nezavisno od srbije od kada se srpska vojska(vojska jugoslavije,kako to danas besmileno zvuci a i tada je sve sa jugoslovenskom trobojkom) i policija povukla sa te teritorije..moze ga neko zvati drzava mi cemo ga zvati akva park koji je srpski i naš je ili ajde teritorija koja je srpska i na kojoj zivi 1,7 miliona njih koji nisu srbi ali tamo ne sme nogom da stane srpski vojnik i policajac

e sada,da li ja smatram da je nepravda kako je to ucinjeno?DA

sta mi srbi mozemo da uradimo protiv te nepravde?NISTA DO DALJNJEGA

pa ljudi bre koliko se meni desilo nepravde licno i sta sada da radim?da uzmem kalaš,vežem selotejom okvire i krenem da mlatim te koji su mi naneli nepravdu po beogradu?

sta cu uraditi?

Poslednja izmena:
tako bi to izgledalo iz tvog objektivnog kuta realno. problem je što radikalna struja srbije ne vidi to rješenje ni u najcrnijim scenarijima, kosovo je za njih samo njihovo i nićije više, dok kosovski albanci malo drugačije razmišljaju. oni radikalni nedaju ni 1 cm kvadratni kosova, dok ovi malo liberalniji bi možda dali sjever gdje su srbi većina, ali u zamjenu za preševsku dolinu u srbiji gdje su albanci većina

A da se Lika, Kordun,Banija, Severna Dalmacija priključe RS (gde im je i mesto) , Baranja i Vukovar Srbiji (gde im je i mesto) u zamenu za Bihać, Cazin i Kladušu koju treba priključiti Hrvatskoj?

Ko o čemu baba o uštipcima. Tako i amerikanci o nečemu o čemu nemaju prava ni da misle a najmanje da kroje sudbinu.

Budućnost Kosova i Metohije se odlični zna.
Svi šiptari sa njega postaće cigani. Oni to još uvek ne znaju ili se prave da ne znaju. Oni koji ne znaju vreme je da budu obavešteni.

Back