Pumpaj Dinstanović
Zaslužan član
- Poruka
- 105.007
15:30 gde je Šarić čuo da se "po fakultetima u Srbiji uči po presudama haškog suda", da mi je znati.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
al sam te izdominirao,bar izvjesiako imaš iteke čojstva.
Što se praviš nevešt? Zar Stojanovićeva Dubravka ne vaspitava decu u duhu Haga?15:30 gde je Šarić čuo da se "po fakultetima u Srbiji uči po presudama haškog suda", da mi je znati.
Što se praviš nevešt? Zar Stojanovićeva Dubravka ne vaspitava decu u duhu Haga?
Mislio sam na njene studente.Naravno da ne.
Mislio sam na njene studente.
Profesor Ković se ne slaže sa tobom.Jasno.
Profesor Ković se ne slaže sa tobom.
Mit je da su Srbi mali narod. Veličina se ne meri ni teritorijom ni demografijom nego istorijskom ulogom na svetskoj sceni i sposobnošću da se utiče na tok istorije.jedan mit jerbo su Srbi jedan od retkih (malih) naroda koji u svojoj istoriji nisu bili bilo pioni.
Mit je da su Srbi mali narod. Veličina se ne meri ni teritorijom ni demografijom nego istorijskom ulogom na svetskoj sceni i sposobnošću da se utiče na tok istorije.
Srbi su, dakle, među desetak najvećih naroda na svetu.
Samo kolutaj očima. Ti si potpuno nepotreban, pa eto, tolerišemo te.Potpuno nepotreban komentar. Mislim da je apsolutno očigledan kontekst u kojem je reč upotrebljena.
Srba i ima kao Rumuna samo se neki Srbi sad drugačije predstavljaju...Sad ima Indijanaca, Vojvođana, Marsovaca, Bošnjana i pitaj Boga kakvih sve ne Srba...Većinu stvari je Šarić rekao ovde tačno, mada je ovo tema više za politiku nego ovde...no sa jednim se ne bih baš mogao složiti, a to je sa romantičnom percepcijom glorifikacije srpske suverenosti.
To da su Srbi po svojoj tradiciji takav narod niko ne spori; ne spore ni srbofili, niti srbofobi, pa je tako i Kristofer Klark u sred Beograda izjavio da Srbi nikada nisu bili Mali Rusi tj. Yda je to jedan mit jerbo su Srbi jedan od retkih (malih) naroda koji u svojoj istoriji nisu bili bilo pioni.
Međutim, postavlja se pitanje da li to treba glorifikovati? Da li je to poruka koja se želi ostaviti budućim generacijama? Da nije bilo čuvenog srpskog inata, možda bi danas na Balkanu bilo Srba koliko ima Rumuna. Postavlja se pitanje da li je takav duh narodni o kojem Šarić govori nešto zaista pametno, jer će posledice možda biti da se o njemu uči iz istorijskih knjiga, umesto priča u kontekstu stvarnosti...kakav je to tačno ponos, u kojem ogoljeni čovek kao u živom blatu proba se probiti kroz reke krvi i kostiju svog naroda, dok se postaje pitanje da li pitanje isterivanja pravde postaje metafizičko, jer je moguće da neće biti više nikoga ko bi je dočekao.
Srba i ima kao Rumuna samo se neki Srbi sad drugačije predstavljaju...Sad ima Indijanaca, Vojvođana, Marsovaca, Bošnjana i pitaj Boga kakvih sve ne Srba...
Zato što tada ljudi nisu znali da su Srbi i Hrvati različiti etnosi. Nisu sledili naučnu metodologiju i zato su mislili da su svi zajedno Iliri, pogotovo što su govorili jednim jezikom kao i mi danas. Još nije bio štampan DAI tako da su živeli u neznanju.Ako su Srbi zašto onda imaju imena i prezimena po Hrvatima ?
DAI je štampan u 10. vekuZato što tada ljudi nisu znali da su Srbi i Hrvati različiti etnosi. Nisu sledili naučnu metodologiju i zato su mislili da su svi zajedno Iliri, pogotovo što su govorili jednim jezikom kao i mi danas. Još nije bio štampan DAI tako da su živeli u neznanju.