Quantcast

Google Workspace je novo ime Google poslovnog paketa

Smartanabil

Elita
Moderator
Poruka
21.067
Google Workspace je novo ime Google poslovnog paketa


Google je promenio brend svojih produktivnih alatki, kako bi bolje odgovarale onima koji rade od kuće. G Suite sada postaje Google Workspace, ima nove logoe i brendiranje, ali ne implementira druge velike promene.

Ideja je da bude jasno da je Google Workspace mesto gde korisnici mogu dobiti pristup alatkama koje kompanija nudi i da ukaže na nove funkcije slanja poruka u okviru Gmail-a.


Gmail takođe dobija novi logo, koji odbacuje kovertu u korist novog, živopisnijeg M znaka. Promena izgleda logoa bi trebalo da označi izmene koje je servis dobio ranije ove godine, sa implementiranjem video razgovora u četovima u realnom vremenu. Google takođe ukazuje na poboljšanja u okviru alatki za saradnju u okviru platforme.

Google želi da ovim potezima prevaziđe konkurenciju, uključujući Slack, Microsoft Teams, Zoom i Facebook. Zbog toga Meet video razgovori bivaju ugrađeni u Docs, Sheets i Slides, kako bi korisnici imali manje razloga da pređu na drugu platformu.

Izvor: Engadget
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.