Google Stadia sada nudi opciju 4K streaminga igara za veb

Smartanabil

Buduća legenda
Poruka
27.293
Google Stadia sada nudi opciju 4K streaminga igara za veb


Google konačno ispunjava glavno obećanje koje je dao tokom predstavljanja Stadia platforme, a to je 4K gejming na vebu. Za korišćenje ove karakteristike, biće potrebna Stadia Pro pretplata i brza internet konekcija. Google ističe da je potrebna minimalna "odlična" konekcija od 35Mbps. Međutim, sajt 9to5Google izveštava da je uspeo da 4K pokrene i na "dobrim" i "OK" internet brzinama.

Do sada, jedini način da se pristupi 4K gejmingu bio je preko Chromecast Ultra uz televizor. Ukoliko opcija funkcioniše na vebu, trebalo bi da bude veoma primetan porast kvaliteta prikaza.

Streaming u 4K je za sada bio jedna od najbolnijih tačaka Stadia servisa. Google se ranije hvalio time da Stadia može da ostvari 4K @ 60fps. Međutim, ta rezolucija nije podržana na ključnim igrama kao što su Red Dead Redemption 2 i Destiny 2, što Google nije pojasnio. Umesto toga, igrači su sami morali da otkriju koje igre podržavaju 4K. Pored ovoga, igre koje podržavaju 4K su često radile u nižoj rezoluciji u odnosu na izvorne 4K igre za PC.

Google je nedavno povećao broj dostupnih Stadia igara, dodao je podršku za kreiranje screenshotova i preuzimanje klipova. Neke funkcije još uvek nedostaju, kao što je podrška za bežične Stadia kontrolere na vebu i proširena Assistant podrška.

Google još uvek nije načinio 4K Stadia gejming na vebu zvaničnim, ali činjenica da veliki broj igrača vidi funkciju znači da se objava ove karakteristike približava.

Izvor: Engadget
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.