Google opet menja algoritam pretrage

Vuk Samotnjak

Buduća legenda
Moderator
Poruka
41.125
Stručnjaci za SEO sigurno neće biti sretni kada čuju da Google ponovno menja svoje algoritme za pretraživanje vesti.

U svom blogu potpredsednik Google-a za vesti Richard Gingras navodi da će kompanija pokušati naglasiti "izvorno izveštavanje", koje će kotirati bolje (više) u rezultatima pretraživanja. Kako bi se to realiziralo, Google će svojim zaposlenima koji prate pretraživanja dati nove instrukcije, a njihov feedback bi trebao da pomogne u treniranju algoritma pretraživanja.

Mnoge ljude će ovo nervirati jer niko osim Google ne zna kakve će ovo posledice izazvati (pitanje je znaju li to uopšte u Google-u). Stoga mnogi stručnjaci smatraju da bi ovo moglo negativno da utiče na poslovne modele mnogih web portala koji se stalno bore sa optimizacijom svojih stranica i prilagođavanju misterioznim Google-ovim algoritmima koji se drže u tajnosti.

https://www.itvesti.info/2019/09/google-opet-menja-algoritam-pretrage.html

• Ljut
Reactions: DUH
Stručnjaci za SEO sigurno neće biti sretni kada čuju da Google ponovno menja svoje algoritme za pretraživanje vesti.

U svom blogu potpredsednik Google-a za vesti Richard Gingras navodi da će kompanija pokušati naglasiti "izvorno izveštavanje", koje će kotirati bolje (više) u rezultatima pretraživanja. Kako bi se to realiziralo, Google će svojim zaposlenima koji prate pretraživanja dati nove instrukcije, a njihov feedback bi trebao da pomogne u treniranju algoritma pretraživanja.

Mnoge ljude će ovo nervirati jer niko osim Google ne zna kakve će ovo posledice izazvati (pitanje je znaju li to uopšte u Google-u). Stoga mnogi stručnjaci smatraju da bi ovo moglo negativno da utiče na poslovne modele mnogih web portala koji se stalno bore sa optimizacijom svojih stranica i prilagođavanju misterioznim Google-ovim algoritmima koji se drže u tajnosti.

https://www.itvesti.info/2019/09/google-opet-menja-algoritam-pretrage.html
Znaš šta, nisam programer ali bukvalno svakodnevne promene me užasno nerviraju.
Npr, bez ikakve potrebe promenili su algoritam za stranicu box.rec i gde je pre bilo ime, prezime boksera protiv koga, datum i ishod, sad moraš da ideš desno na neke 3 linijice, tu da izabereš opciju "bout" I tek tada vidiš u kojoj rundi je bio TKO, KO, UD itd.
Što se Facebook lite-a tiče, ta aplikacija te "pita" da li želite da je ažurirate, ako pritisnete "Ne" ili "Možda kasnije", "Drugi put" i slično, ujutru kad se probudiš vidiš da linija više nije zelena nego plava. Pa sta me onda "pita" koji kkuracc kad se sam apdejtuje.
Isto i sa YouTube i gomilom drugih app.
Shvatam ja da sve mora da napreduje, ali problem je što ponekad nazaduje (kao box.rec npr), ili je promena apsolutno nebitna (FB lite) a svako ažuriranje zauzima prostor.
Onda trči briši cash, briši "podatke" pa ukucavaj ponovo- elem- više za neke app ne postoji ni to, eno na Messanger-u možeš da ideš na opciju "Upravljanje prostorom" umesto nekadašnjeg "Obriši podatke".

I posle kažu kako nema dovoljno programera?! Imaju ih koliko vidim i previše.

Ima i drugih...samo smo mi ovde upali iz prošlosti u budućnost bez sredine, za razliku od zapadnog sveta, i čudo je što se običan svet i ovoliko snalazi.
Zato Google radi to što radi, zbog konkurencije.
Dobijala sam početkom godine E-mail-ove od njih da moram da "uradim to i to", inače mi je bukvalno SVE preko njih, E-mail nalog, YouTube nalog, fotografije...ali sam se bukvalno pravila kao da nisam ni dobila obaveštenje, u suštini "E pa neka me, onda, isključe". Naravno, do toga nije došlo, ali i da jeste, pre bih prezalila 1600 fotografija nego se znojila radeći nešto što ne znam i samo mogu da se molim Bogu da ne kliknem nešto pogrešno :lol:
Nije smešno, al' jbg.

Nažalost, ja ovaj razgovor ne mogu da nastavim jer da lupetam neću, a kako već rekoh, totalno sam samouka i nasalih se čak malopre da "molim Boga da ne sjjebem nešto".
Ti si verovatno mlađa generacija, ja imam 44 godine i jedino me "vadi" što sam davnih "90-tih završila matematičku gimnaziju pa barem znam šta je algoritam...

Na ovo cu samo reci ; hvala na komplimentu :)

A algoritmi ce nas oduvek pratiti ; i uvek ce se svet vrteti oko matematike i brojeva
Shvati matematiku, shvatićeš smisao života.
Ja sam imala 10 iz Verovatnoće i statistike, što praktično može da se primeni na poker aparatima i to lako :)
Malo je teže predvideti ishod boks meča, mada retko "mašim", fudbal je preobiman i mora da se uzme u obzir milion faktora kao što je istorija kluba i političke prilike, u to neću ni da pokušam da "zalazim" ;)

Čitam nekoliko forumaša na religiji koji spajaju nauku/ matematiku sa onim što piše u Bibliji i ima vrlo zanimljivih ideja. :)

Back