Google misteriozno otpušta hiljade zaposlenih uprkos rekordnom profitu

Sensei

Master
Moderator
Poruka
66.455
Google je najavio talas novih otpuštanja uprkos rekordnom profitu, što je podstaklo zabrinutost da osoblje zamenjuje veštačka inteligencija.

Tehnološki gigant je prošlog meseca učinio višak od oko 1.000 zaposlenih u timovima za prodaju, hardver i inženjering, i potvrdio da je „nekoliko stotina otpušteno iz svakog tima“.

Gugl je izvestio da je u četvrtom kvartalu 2023. ostvario profit od 20,7 milijardi dolara, što je povećanje od 52 odsto u odnosu na prethodnu godinu, ali se njegova radna snaga smanjila za četiri odsto.

1708467716893.png
 
Dakle, pita Larry Ala šta će biti za godinu dana? Ovaj mu odgovori : Imaćeš višak radnika, jer ti pola radi pola radnog vremena.
Pa šta da radim? Otpuštaj kaiš usvinjio si se....
Ma s poslo bre....aaaaaaaa otpuštaj radnike ovi moji neuroni otkidaju....pošto je sve to pileći mozak otpuštaš u etapama da se ne pobune svi zajedno nego da se jedni udome negde, drugi pocrkaju od gladi, treći odu u Srbiju, pa sledeća tura....
 
otpuštaju radnike a razvaljuju se od profita

Pa zar to i nije bila poenta? Ljudi su razvijali veštačku inteligenciju i bili masno plaćeni za to misleći "haha kakav sam car, gledaj kakvu im platu uzimam da sedim i kuckam nešto, kakvi mamlazi al ćemo živeti milioni kamioni", a onda shvati da je upravo sebi napravio zamenu.
 

Back
Top