Google je uklonio 600 aplikacija iz Play Store-a zbog uznemirujućih reklama

Smartanabil

Buduća legenda
Poruka
28.238
U poslednje vreme se pojavljuje sve veći broj aplikacija i igara koje primenjuju "free-to-play" pristup. Ovo ima smisla, jer uklanjanje prvobitne cene koja bi se plaćala za kupovinu igre može privući veći broj korisnika da takvu igru isprobaju. Međutim, developeri i izdavači i dalje imaju potrebu da ostvare zaradu, a kao rezultat te potrebe ubacivanje reklama u ove igre je glavni način generisanja zarade.

Nažalost, ponekada reklame koje developeri i izdavači izaberu mogu biti napadne i uznemirujuće, što na kraju kvari kompletno korisničko iskustvo. Zbog toga je Google odlučio da iz svog Play Store-a ukloni oko 600 aplikacija za koje je otkriveno da sadrže "uznemirujuće reklame", prema mišljenju Google-a.

Prema navodima kompanija Google: "Definišemo uznemirujuće reklame kao reklame koje se korisnicima prikazuju na neočekivan način, uključujući onesposobljavanje ili sprečavanje upotrebe funkcija na uređaju. Iako se one pojavljuju u okviru aplikacija, jedna vrsta uznemirujućih reklama je u porastu i nazivamo ih "out-of-context ads" (reklame/oglasi van konteksta), a odnose se na praksu da maliciozni developeri prikazuju reklame na mobilnim uređajima kada korisnik nije aktivan u njihovoj aplikaciji".

Google takođe dodaje da je kompanija nedavno razvila inovativan machine-learning pristup za detektovanje kada aplikacije prikazuju reklame van konteksta, što je dovelo do poteza koji je kompanija sada najavila.

Izvor: Ubergizmo
 

Back
Top