golubovi smaraju...

usamljeni samuraj

Zainteresovan član
Poruka
194
kako ih se resiti, slecu na ogradu balkona kao i na klimu, znaju cak napraviti i gnezdo na klimi. :dash: vec sam stavljao dasku sa ukucanim ekserima na klimu ali nisu resili problem jer nisu bili dugi dovoljno. :think:razmisljam da sad uradim nesto lakse, da napravim kutiju od sperploce dimenzija moje klime i stavim. to bi trebalo resiti problem na klimi, ali na ogradi?! negde mi rekose da su sadili bosiljak na balkonu jer golubovima smeta taj miris ali ni to ne resava problem tokom cele godine jer ce zimi leteci pacovi opet biti tu. mozda i gresim, jer mislim da bosiljak ne moze i zimi mirisati intenzivno, zar ne?:rumenko:

hvala unapred na pomoci.

Ja ne mogu ujutru da spavam od njih, lete oko prozora, napravili valjda gnezdo uspod krova...yebu se na sve strane, srusise zgradu bre...mislio sam da kupim onu malu vetrenjacu, valjda ce ih malo uplasiti nesto sto se pomera... :lol:

ma ja kontam da ako onemogucim sletanje na klimu da im nece biti pozeljno mesto za okupljanje, mada dok ne instaliram neku drvenu konstrukciju celom duzinom balkona nema nista od toga. mozda cu probati da postavim cd-eove da vise pa ih time odbijem.

Neko ce me sigurno virtuelno kamenovati:mrgreen:

Jedina sigurna i dugovecna metoda je "ustreliti" par golubova:neutral: nije nimalo humano ali jako efikasno. Ovo je proverena informacija od profesionalnih resavaca problema. Ovde je to zabranjeno i kaznjivo ali u extremnim situacijama se primenjuje:sad2:
Naravno, ima i skupih sistema koji su preporucljivi za manje probleme.

a da probas sa gusce zakucanim ekserima? na primer da napravis par ovakvih kolona

images

A kako sova da se resim? Kod mene u celoj ulici ih se nakotilo, i onda lete sa kuce na kucu, imam vazdusnu pusku al zao mi da ih postreljam, mislila sam bar jednu da skinem pa se mozda ostale opamete :D al opet mi zao... Da vam ne pricam da nocu nema spavanja kad pocnu da ispustaju one krike njihove uhhh.....

Postoji sprej, mislim da se zove Pigeon free, koriste ga italijani za spomenike kako golubovi ne bi pravili džumbus po njima, ima ga kod nas u poljo apotekama, meni je bio skup pa sam kupila nešto drugo, delovalo je nedelju dana i opet su se vratili na terasu, izgleda da cu morati baš taj da kupim.

kako ih se resiti, slecu na ogradu balkona kao i na klimu, znaju cak napraviti i gnezdo na klimi. :dash: vec sam stavljao dasku sa ukucanim ekserima na klimu ali nisu resili problem jer nisu bili dugi dovoljno. :think:razmisljam da sad uradim nesto lakse, da napravim kutiju od sperploce dimenzija moje klime i stavim. to bi trebalo resiti problem na klimi, ali na ogradi?! negde mi rekose da su sadili bosiljak na balkonu jer golubovima smeta taj miris ali ni to ne resava problem tokom cele godine jer ce zimi leteci pacovi opet biti tu. mozda i gresim, jer mislim da bosiljak ne moze i zimi mirisati intenzivno, zar ne?:rumenko:

hvala unapred na pomoci.

Pa mozda da roknes par njih i skuvas supicu pa ce ostali da se razbeze:ceka:

e jeste, sove se ne ubijaju

nas je terorisala sova pre par godina, u selu, i jedan komsija, deda, iznervira se, napravi zamku, uhvati je i strpa u rezervoar sejalice i zatvori. cutala je tu par dana i kad je pustio vise se nije vratila :mrgreen:

mene muce golubi, zasrase sve grede i terase. jedno vreme su ih lovci tamanili i hranili kerove njima, pa ih nije bilo, ali pocinju opet.
ume da bude efikasno da se u sred noci bace petarde tamo gde spavaju. par puta se poplase i nema ih neko vreme (ovo izgleda ne deluje na sove?)

ubiti goluba i okaciti da visi verovatno uspeva, mi tako teramo svrake kad bas preteraju, inace pomalo surov metod, ali radi...

e jeste, sove se ne ubijaju

nas je terorisala sova pre par godina, u selu, i jedan komsija, deda, iznervira se, napravi zamku, uhvati je i strpa u rezervoar sejalice i zatvori. cutala je tu par dana i kad je pustio vise se nije vratila :mrgreen:

mene muce golubi, zasrase sve grede i terase. jedno vreme su ih lovci tamanili i hranili kerove njima, pa ih nije bilo, ali pocinju opet.
ume da bude efikasno da se u sred noci bace petarde tamo gde spavaju. par puta se poplase i nema ih neko vreme (ovo izgleda ne deluje na sove?)

ubiti goluba i okaciti da visi verovatno uspeva, mi tako teramo svrake kad bas preteraju, inace pomalo surov metod, ali radi...

Morbidan mi je skroz taj metod. Bacao tata petarde ispod drveta u dvoristu, al nema ih samo tu noc, eto ih vec sledece noci... A dobro, sta da se radi, ne moze zivot biti savrsen :)

Back