mario80
Stara legenda
- Poruka
- 78.246
Može li taj i slični motori iz tih godina da se teraju na zejtin i palmino ulje? Gledao sam negde audi a2 1.4 tdi teraju na zejtin.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Vozili su nekad golf dvojke i traktore na zejtin dok je bio povoljniji.Koliko se ja (ne) razumem u motore, ta ulja rade valjda na dizel tipu motora.
Takva ulja mogu da se dobiju iz algi (ima neki lik u Kaliforniji koji to objasnjava na youtube) a znam da Kanadjani posto imaju nepregledne livade sade neku travu koja proizvodi visok nivo ulja i iz nje vade biodizel. Brazilci se voze pola na alkohol a pola na benzin. Islandjani na vodonik. Neki to rade na otpadna ulja iz prehrambene industrije.
https://sr.wikipedia.org/wiki/Био-дизелMože brt litar petolijuma na rezervoar i radi normalno ,mirise na rostilj ali pici . oni od 90 i 110ks ne od 115 i 130 tj ne PD motor..a sta je bio dizel ?
Moze verovarno dizel za petroleum znam sigurno ..Još je bolja opcija ovo izgorelo ulje iz froteza. .Njega dele dzaba samo mora dobro da se provuce kroz filter a dobro bi bilo da se ubaci jos jedan extra filtet kog menjaš češće..Leti nema problema zimi ako je zima jača mora da se pojaca mesavina radi paljenja ..Onda može i litar benzina na rezervoar zejtina? Gledao sam sipaju pola ulje pola dizel pa tako piče. Zimi izbegavaju mućkanje
Ne kazem da radim i da bi radio samo kazem da moze ..Pogotovo nebi trpao to ulje u moj motor ali ovi stari motori guraju sve zivoZašto bi pobogu sve to radili?