ГОДИШЊИЦА СМРТИ ПАТРИЈАРХА ПАВЛА

Saveti!!!!!!
250_karadzic_i_patrijah_pavle2.jpg

i sta zelis ovom slikom u stilu zilota da dokazes? karadzic je bio predstavnik srba u bosni i normalno je da ce se patrijarh pricati sa njim. kakva je ovo propaganda u stilu radikala i ldpeovca, vrlo jeftina bez ikakkvih argumenata.

-Crkva ne odbija ni one koji misle da su nevernici, pogotovu kad i oni traže načina da dođu u Patrijaršiju, svejedno iz kakvih namera. Uostalom, ja sam svešteno lice, a sveta tajna sveštenstva ne pravi odbir koga ćete primiti i saslušati, ako ga neka muka vodi do vas. A i grešnici su uglavnom veoma nesrećni ljudi, naročito kad su prepuni sebe.

„Neki su mene čak optuzivali da pozivam srpski narod u razaranje, ovu nesrecu i rat, samo da bi se odrzala Velika Srbija. Ja sam rekao njima, ponavljam to i sada svima- da kada bi Velika Srbija trebala da se odrzi po ceni nečeg necovecnog, neljudskog, ja ne bih pristao. Ne bih pristao po tu cenu ni da se odrzi ni mala Srbija. kada bi se po cenu neljudskig, necovecnog, trebalo da se odrzi poslednji Srbin, i kada bih ja bio taj Srbin, ne bih pristao. nama je bolje da nestanemo kao ljudi, nego da opstanemo bioloski da prezivimo kao zločinci i neljudi.”

Poslednja izmena:
dobro to,ali suvishe neprecizno i nekonkretno.no ca je reka na bombardiranje i snajperisanje sarajeva,pune cetri godine.sta je reka u vezi izmrcvarenog vukovara(blago receno)sta je reka u vezi genocida u srebrenici.sve su to djela tih,kako on rece,neljudi..

ne znam gde zivis, da li ti uopste znas kakav je bio dotok informacija u srbiji tokom rata?

ne znam gde zivis, da li ti uopste znas kakav je bio dotok informacija u srbiji tokom rata?

prijatelju,znam da je obican srbin dobivao umivene vijesti.ali sam 100% siguran da je pok.patrijarh znao pravu istinu iz prve ruke.nije moguce da tako jedan "sveti" covik nije digo glas protiv nacina kako se njegova srpska braca "brane" od neprijatelja..

prijatelju,znam da je obican srbin dobivao umivene vijesti.ali sam 100% siguran da je pok.patrijarh znao pravu istinu iz prve ruke.nije moguce da tako jedan "sveti" covik nije digo glas protiv nacina kako se njegova srpska braca "brane" od neprijatelja..

prijatelju znam da propaganda cini svoje ali u milosevicevoj srbiji, patrijarh pavle je bio zigosana licnost, maksimalno drzana u zapecku, retko kad pustan u milosevicevim medijama, od 1992 zahtevao od istih da podnesu ostavku.

informacije su bile razne i nije bilo nimalo lako razluciti sta je tu istina, a sta propaganda, bilo rts, hrt, bht, cnn, bbs....

Srpska pravoslavna crkva i njen patrijarh saopštili su da odlučno osuđuju svaki zločin i podsjetili da se nijedan zločin ne može opravdati nesrećama koje ti drugi nanose. "Zločini koji su počinjeni u Bosni i Hercegovini, kao i na drugim prostorima bivše Jugoslavije, delo su onih neodgovornih ljudi, koji su bezumo uzeli u svoje ruke pravo da presuđuju drugima. To nisu dela iza kojih stoje čitavi narodi i veroispovesti. Stoga je i obaveza naroda u ime kojih su činjeni zločini, da se jasno i nedvos...

http://www.idoconline.info/digitalarchive/public/index.cfm?fuseaction=serve&ElementId=119845##

"Cerić mi stavlja neke stvari na teret. Naime, nedavno je bio skup u blizini sarajevskog aerodroma na koji je bio pozvan i Cerić. Međutim, on nije došao, rekao mi je da mi je zamerio što se nisam oglasio zbog rušenja džamija u BiH. To ne stoji da je tako, jer sam se ja nekoliko puta pismeno oglasio u Banjaluci. Srušiti džamiju, može samo jedan zločinac, isto tako i crkvu", rekao je patrijarh Pavle u intervjuu sarajevskom nedeljniku "Slobodna Bosna".

prijatelju znam da propaganda cini svoje ali u milosevicevoj srbiji, patrijarh pavle je bio zigosana licnost, maksimalno drzana u zapecku, retko kad pustan u milosevicevim medijama, od 1992 zahtevao od istih da podnesu ostavku.

informacije su bile razne i nije bilo nimalo lako razluciti sta je tu istina, a sta propaganda, bilo rts, hrt, bht, cnn, bbs....

vjerojatno si u pravu..

Stavljajuci Patrijarha Pavla u podforum Politika, svesno ili nesvesno se stavlja znak jednakosti izmedju patrijarha i SM (on ga nikada nije direktno ukorio za sve sto je ucinio Srbima i drugim narodima)...

"Moj Miško je genija za vožnju"! - moglo bi se opisati ovo tvoje opskurno pisanije.

A ŠTA je to SM uradio Srbima i "drugum narodima"?

Jel' on uzvikivao sa trga Bana Jelaćića u Zagrebu:
"RATA NE BI BILO DA GA HRVATSKA NIJE HTJELA"!

Da li je SM sa govornice Sabora zaarlaukao:
"JA SAM SVOJU ZADAĆU OBAVIO, JUGOSLAVIJE VIŠE NEMA"!

Sedi dole neznalico!
Kec k'o vrata!

Poslednja izmena:
Ja sam ga videla samo jednom, u Sabornoj crkvi kad je drzao sluzbu, neka kisa je pocela i ja sam usla u crkvu da se sklonim od nje.

I tad ugledah Patrijarha kako drzi sluzbu. Starac, a kao mladic, lako i okretno. Bila sam bas srecna sto sam ga videla, tako neplanirano. Posle sam saznala da je on ustvari cesto drzao sluzbe u crkvi, dok je god mogao. Svaka mu cast! Retko se takav covek radja, da ne kazem jednom u 100 i vise godina.

„Сви учитељи Цркве, сви Сабори и сва божаствена Писма опомињу да треба бежати од инакомислећих и туђити се општења са њима. Зар ћу ја, све њих презирући, следити онима који заповедају да се под образином вештачког мира ујединимо? И то са онима који кваре свештени и божански Символ (вере), уводећи Сина као другог узрочника Светога Духа? А остала безумља остављам, узимајући ово за сада,.. од којих би и једно само било довољно да нас од њих одвоји. Да нам се никада тако нешто не догоди, Утешитељу благи, нити да на такав начин изгубимо свој разум, него да држећи се твога учења и блажених мужева које си ти надахњивао, будемо придодати нашим оцима, ово, ако не било шта друго, одавде поневши, побожност“
+Свети Марко Ефески+

Онај који хоће и покушава да ми одбацимо ову веру и уведемо другу, новију, макар он био и анђео с неба - нека буде анатема, и нек исчезне сваки спомен о њему и пред Богом и пред људима. Нека нико не господари у нашој вери - ни цар, ни епископ, ни лажни сабор, нити ико други, него само - једини Бог, Који нам је и Сам и кроз Своје ученике предао ту веру"!
+Cв. Маркo Ефески+, (Посланица игуману Ватопеда)

+SVETI MARKO EFESKI+ (1475.)-

"mi smo odbacili Latine, ni zbog ceg drugog, nego zbog cinjenice da su jeretici, zato je pogresno sjedinjavati se sa njima"...

Zašto po stoti put navodiš jedne te iste citate?OK,shvatili smo.
Moja poruka se odnosila na tvoju primedbu patrijarhu Pavlu da katolike ne treba oslovljavati braćom.Kao što si video,i svetitelji su to činili.

Back