ГОДИШЊИЦА СМРТИ ПАТРИЈАРХА ПАВЛА

Stavljajuci Patrijarha Pavla u podforum Politika, svesno ili nesvesno se stavlja znak jednakosti izmedju patrijarha i SM (on ga nikada nije direktno ukorio za sve sto je ucinio Srbima i drugim narodima), nego je bio na GUBITNICKOJ STRANI...

Patrijarh_Pavle_Karadzic_Mladic.jpg

Не се*и комуњаро.

Stavljajuci Patrijarha Pavla u podforum Politika, svesno ili nesvesno se stavlja znak jednakosti izmedju patrijarha i SM (on ga nikada nije direktno ukorio za sve sto je ucinio Srbima i drugim narodima), nego je bio na GUBITNICKOJ STRANI...

Patrijarh_Pavle_Karadzic_Mladic.jpg
Па, и није његово да "кори". А ни да "хвали". Никог, па ни политичаре. Поготово не у том, да кажем "световном" смислу. Он је а и црква ваљда, пре свега - духовна заједница. Што, опет, с друге стране, не значи да јој није место на неки начин и у световном стварима. А, то је ионако реалност, хтели ми или не.

А, опет, да је то радио, "корио" или "хвалио, рекло би се "меша се црква у државне ствари"...

Па, и није његово да "кори". А ни да "хвали". Никог, па ни политичаре. Поготово не у том, да кажем "световном" смислу. Он је а и црква ваљда, пре свега - духовна заједница. Што, опет, с друге стране, не значи да јој није место на неки начин и у световном стварима. А, то је ионако реалност, хтели ми или не.

А, опет, да је то радио, "корио" или "хвалио, рекло би се "меша се црква у државне ствари"...

Darko Terzic (Serbia), Patrijarh Pavle, Kosovo, Vidovdan 2005:

http://3.***************/_6WRcJM7SGZY/SgHdrSl6owI/AAAAAAAABzw/5LFe6ZVY-Bk/s400/5187.jpg

45. kanon Sv. Apostola
Episkop, prezviter ili đakon, koji se samo molio sa jereticima,
neka bude svrgnut; a ako im je dozvolio da vrše neku zvaničnu službu, neka
se odluči od Crkve.

Kanon 34. Laodikijskog pomesnog sabora
Ko god poštuje jeretičkog lažnog mučenika, neka bude anatema.

Опа па зар је већ годишњица?:eek:
Кад би ови то скапирали.Али нешто слабо им иде.

Poslednja izmena:
Darko Terzic (Serbia), Patrijarh Pavle, Kosovo, Vidovdan 2005:

http://3.***************/_6WRcJM7SGZY/SgHdrSl6owI/AAAAAAAABzw/5LFe6ZVY-Bk/s400/5187.jpg
Ја ти лепо одговорих, а ти тераш своју причу, као да ниси ни прочитао пажљиво шта написах..

Ако се меша, "што се меша?". Ако ћути "што ћути?" .

Мало си контрадикторан овај пут.

Ја ти лепо одговорих, а ти тераш своју причу, као да ниси ни прочитао пажљиво шта написах..

Ако се меша, "што се меша?". Ако ћути "што ћути?" .

Мало си контрадикторан овај пут.

Oduvek sam tvrdio i tvrdim da SPC MORA da se bori za svoje stado...

A ne da dozvoli da ga stalno neko pobedjuje, masakrira i bombarduje...

Ja, mali i potpuno anoniman covek sam znao na pocetku rata 1991. godina kakav ce biti njegov kraj...

A Crkva, sa 1000 godina iskustva, svakako da je morala znati mnogo bolje od mene...

I posto Patrijarh ima veliki uticaj (ja uvek tvrdim da crkva ima IZUZETNO VELIKI uticaj u Srbiji na javno mnjenje, a preko toga i na politiku), MORAO JE da upozori Milosevica, Karadzica i NAROD, kakve mogu da budu posledice rata...

To je bila NJEGOVA SVETOVNA DUZNOST!

A DUHOVNA¿? Pa blagosiljao je tenkove...

A PRVA BOZIJA ZAPOVEST glasi: "NE UBI!"

Problem nije sa slikom, vec sto je buduci svetac u LOSEM DRUSTVU.
Будући екуменски ''светац'' у друштву Томе Аквинског и мајке Терезе.
Ja sa sektasima i ostalim na ovoj temi necu da se ubedjujem.

Tema nije za to.

A imala bih argumente, ali necu iz postovanja prema blazenopocivsem patrijarhu dragom!

Ма није ваљда?:lol:А што ниси офарбала слова у ружичасто?

Poslednja izmena:
нпр. Господин Павле директно излаже у књизи Нека питања наше Вере: да нас "нетачност јулијанског календара удаљује од одлуке Првог Васељенског сабора", "да је јулијански календар погрешан и да га треба исправити", те да због "неупућених" верних "који би ове промене могли схватити као скретање са линије Православља, не треба уводити исправку док је они не савладају и прихвате.

...

Ко год не следи обичајима Цркве који су утврђени на Васељенским Саборима, и светој Пасхи и календару који нам они одређују да следимо, него хоће да се равна по новоизмишљено пасхалији и њеном календару папиних безбожних астронома и противећи им се (обичајима Цркве) жели да одбаци и оскврни догмате и обичаје Цркве које смо наследили од нашин Отаца, нека буде на таквога АНАТЕМА и нека буде одлучен од Цркве и заједнице верних."
(Сабор у Цариграду из 1583, +патријарх Јеремија цариградски+,
+Силвестер патријарх александријски+,
+Софроније патријарх јерусалимски+ и бројни други саборски оци.)

Диван је био Његова Светост Патријарх Српски господин Павле... није ни чудо што су га још за живота звали ЖИВИ СВЕТАЦ... имао сам ту срећу да неколико пута будем у његовој близини... прво сам мислио да ми се привиђа и да умишљам а онда сам схватио да он уопште није физичко него духовно биће... као да је лебдео а не ходао... многи ужасни и жестоки људи су се на моје очи у његовом присуству потпуно мењали и постајали нешто сасвим друго... био је невероватан... Бог да му душу 'прости, надам се да нас посматра из Рајских вртова...и да се моли за нас...

Диван је био Његова Светост Патријарх Српски господин Павле... није ни чудо што су га још за живота звали ЖИВИ СВЕТАЦ... имао сам ту срећу да неколико пута будем у његовој близини... прво сам мислио да ми се привиђа и да умишљам а онда сам схватио да он уопште није физичко него духовно биће... као да је лебдео а не ходао... многи ужасни и жестоки људи су се на моје очи у његовом присуству потпуно мењали и постајали нешто сасвим друго... био је невероватан... Бог да му душу 'прости, надам се да нас посматра из Рајских вртова...и да се моли за нас...

Џабе се надаш.:rtfm::lol: И ја сам тако мислио док није почео да се моли са нунцијем у надбискупом.

Naravno da se moli!

Tiho, onako kako je i ziveo.

Poslednja izmena:
нпр. Господин Павле директно излаже у књизи Нека питања наше Вере: да нас "нетачност јулијанског календара удаљује од одлуке Првог Васељенског сабора", "да је јулијански календар погрешан и да га треба исправити", те да због "неупућених" верних "који би ове промене могли схватити као скретање са линије Православља, не треба уводити исправку док је они не савладају и прихвате.

...

Ко год не следи обичајима Цркве који су утврђени на Васељенским Саборима, и светој Пасхи и календару који нам они одређују да следимо, него хоће да се равна по новоизмишљено пасхалији и њеном календару папиних безбожних астронома и противећи им се (обичајима Цркве) жели да одбаци и оскврни догмате и обичаје Цркве које смо наследили од нашин Отаца, нека буде на таквога АНАТЕМА и нека буде одлучен од Цркве и заједнице верних."
(Сабор у Цариграду из 1583, +патријарх Јеремија цариградски+,
+Силвестер патријарх александријски+,
+Софроније патријарх јерусалимски+ и бројни други саборски оци.)

Бесмислено је препирати се о томе који је римски календар бољи и тачнији.

Mito, idi ovo postavi na Natprirodne pojave i misterije...

Tamo ima jos takvih kao ti...

Oduvek sam tvrdio i tvrdim da SPC MORA da se bori za svoje stado...

A ne da dozvoli da ga stalno neko pobedjuje, masakrira i bombarduje...

Ja, mali i potpuno anoniman covek sam znao na pocetku rata 1991. godina kakav ce biti njegov kraj...

A Crkva, sa 1000 godina iskustva, svakako da je morala znati mnogo bolje od mene...

I posto Patrijarh ima veliki uticaj (ja uvek tvrdim da crkva ima IZUZETNO VELIKI uticaj u Srbiji na javno mnjenje, a preko toga i na politiku), MORAO JE da upozori Milosevica, Karadzica i NAROD, kakve mogu da budu posledice rata...

To je bila NJEGOVA SVETOVNA DUZNOST!

A DUHOVNA¿? Pa blagosiljao je tenkove...

Какав бре утицај цркве у народу? Цркве зврље празне сваке недеље, не можеш пушком натерати људе у цркву.

То је шеста божија заповест и превод није најсрећнији, бољи превод на српски би гласио: "НЕ ПОЧИНИ ЗЛОЧИН УБИСТВА".

Back