Годишњица проглашења независности Косова, 1389 и др. удружења и српска свест

Q. in perpetuum hibernum

Stara legenda
Poruka
92.833
Разочаран генерално стањем у земљи, али и запањен чињеницом да се овом јако битном датуму толико мало пажње даје, идем ја данас до хотела Москве на протест, код једине групе људи који су се определили да обележе 17. фебруар; датум који многи мисле да је најбољи одговор правити се да уопште ни не постоји (можда да се уставним законом избаци из календара). Мада, наравно, има и оних којима тај датум није битан. Обележавање једностраног прогласа самосталности тзв. Републике Косово, обележило је ових пет организација:
* Избор је наш (из Бања Луке)
* Род
* Све у славу Божију
* Српско-руско братство Александар Невски
* Покрет 1389

17.feb,%20manje.jpg

Приредили су једну лепу ствар...представили цртеже српске деце са Косова. Надам се да су аутентични, зато што не волим да се испоставе да су ствари које ми изазивају сузе на очима ван места.

Каже један са мном, Драгане, 'ајдемо даље; ово су ти Вучићева ђубрад. Ја кажем не занима ме; одлучише људи да обележе један скуп (и то регуларно, пријављено, са све полицијом). Нека су. Каже ми други, Миловане, ови су прави нацисти. Ја му кажем, нека их полиција похапси; имају добру музику. Све што су пуштали је било врло прелепо; укључив и пријатно изненађење јер су пустили царистичку руску химну, уместо званичне, која је оригинално совјетска. Каже жена, Јоване, зашто са њима, откад си ти њихов? Ја питам ко је други обележио овај дан, који би за цело Српство требало да буде и тужан? Нико. Цела земља; од врха државе, преко елите до сељака. А број људи на целом скупу, ма ни педесетак. Пролазници неки псују матер; питање да ли је то комшија прошетао поред када је видео руску традиционалну заставу, или неко други. Видим, међу некима који су дошли носе неки беџеве 1 од 5 милиона; вероватно са пређашњег протеста. Прилази један барјактару са српском заставом и натера га да склони беџ. Изгледа непожељан, па избегава инцидент (опет забрањени и непожељни симболи). Чујем, причају људи, сутра ће бити један нешто озбиљнији протест поводом ситуације око Косова и Метохије, али кажу људи да то организује ДСС; не, не ово је грађанско, а то само зли политичари хоће да искористе вели један. Присетим се разговора који сам имао са Софијом око (не)времена везано за организацију и врло лошег избора (као да је тактички биран да лоше прође; 17h по подне у први радни дан недеље). Од ових што су говорили, једину истиниту ствар рече: људи би радије продужени викенд и шира прича их не интересује. :whistling:

CloudyKaleidoscopicAdouri-small.gif

Утисак који сам недавно био стекао је изгледа аутентичан. Доћи ћу да чисто видим шта ће бити и на протест који је најавио проф. Ковић, али више да потврдим неке своје сумње, него из ког другог разлога. Али рећи ћу нешто што је мој општи утисак. Тјах, ионако ме већ маса на овом форуму мрзи из дна душе (ево, сад ћете моћи још мало да осипате по мени...мада знам да иако већина ни не чита шта пишем, нити се труди да уопште разуме, има пар вас са којима је једноставно дошло до неспоразума...али добро), а чисто да дам разлог оном примитивцу што грди надимак Александра Великог да ме мало прозива како сам странац који негде тамо пискара далеко, али и како бих се сутра свађао са Сотиром док ми он објашњава да није све тако црно и да има и како, тобоже, има и даље наде за наш народ (иако ни сам можда не верује у то како ме теши, као што можда ни ја не мислим толико црно), обратићу се на овај начин: Срби, вама је странчарење попило скоро сву здраву памет, која није остала ни у промилима. Ви сте народ слабе националне свести и осећаја друштвене одговорности. Више од 99 одсто људи које знам, а који се представљају као тобож' некакви националисти, национализам доживљавају као вид разоноде. Каже један, то је стил живота и под тим подразумева урликање на стадиону. Брига га за комшије у згради, шверца се јавним превозом, задњи пут од зараде донирао нешто у добротворне сврхе...никад. Добро, нису једини...ту су и они нарциси који траже да се осећају као да су нешто постигли у животу ако их људи хвале. Нашли су културну замену за вађење пениса и мерење метром. Да ли је напредак, због контекста друштвене штете, не знам. Али он зна да није било досељавања Словена, већ Срба са Сиријуса. Хоће да су усташе побиле што је више Срба; мало му је 800.000 у Јасеновцу. За њега је суштина национализма галама; воли лаж, а онога ко покуша проговорити другачије назива издајником. :(

А и оних један одсто...можда их само не разумем добро. Ситуација на овом форуму? Много теже проценити; сви се кријемо иза налога. Неки од нас су мање часни од других и отварају нове налоге; вероватно најчешће када мењају странке. Али врло вероватно међу многима има оних који неке фрустрације лече (чија је сврха, вероватно, и цела отварачка порука ове теме) и део задовољства испуњавају тако што се овде представљају као грлати и велики Срби, да би по гашењу компјутера отишли да играју игрице или плачу мами у крилу. А овде, овде су најхрабрији...зато ваљда и највећа смелост да се иживљава над другим форумашима...каже мени онај добри (није толико лош колико му надимак делује) Божа недавно, лоше тумачећи нешто смешно на шта сам налетео на интернету...написа он на форуму нас из националистичког корпуса. Идем ја данас да претражим мало тај корпус (не виртуелно, јер овде на Крсти то реално није провериво). Нађох највише на овом месту:

Toilet.jpg

Не брините, повукао сам воду и заврио са четком; ово је реконструкција сцене (цензурисана верзија)...прихватљивија за форум. Косово је Србија...али Србија није Србија.

giphy.gif

Лака ноћ, Србијо...а можда и нешто више од тога.

Ulazi alkos u restoran, staje za šank, pa objašnjava konobaru...

"Vidi momak, ja sam ti jako skroman čovek. Ne treba meni ništa fensi, za doručak mi donesi samo litar rakije, keks i psa."

Začuđen konobar ga upita:

"Dobro, a šta će Vam pas?"

"Pa da pojede keks"

Јесмо ли ми у овој причи алкос, кекс или пас?! :think:

мафија је створила државу на Косову , ако би се разбила мафија , разбила би се и њихова ткз држава

- - - - - - - - - -

пс а Коштуница јел дошао да погледа народ у очи ..није боле га она ствар ..уништио државу , све растурио и у рупу ..гад

Kao i kod gripa pocetak prehlade traje 1/3 ,vrhunac prehlade 1/3 i oporavak 1/3 ukupnog vremena. Nas pad je trajao par decenija,sada smo u onom periodu koju je fizicki najtezi i on traje takodje par decenije,da bi se oporavili trebace nam isto tako par decenija.Nadam se da cu doziveti to podizanje nacije.Identican princip kao kod nastanka velikih sila samo obrnuti redosled ,uspon vrhunac pad

Nema, Slavene. Srbija je jako tezak bolesnik, i doktor koji je leci i postavlja nove dijagnoze je trenutno SNS. A SNS laze Srbiju, radi joj iza ledja, potkrada je, naplacuje tretmane 100x skuplje. A Srbija sve bolesnija i bolesnija, delovi odumiru...

Doci ce novi doktor. SNS ce bti smaknut (doca ce da furne sa kofercetom punim napljackanih i otetih para), ali ne zavaravaj se, nakon smene doktora: Srbija je u hropcu. Iz kojeg izlazka nema. A umiranje ce biti jako jako dugacko... Decenijama!

Ja jednostavno resenje ne vidim. Sistemsko resenje. Takvo ne postoji. Nema starijeg brata, koji ce pomoci, kao sto je BRD spasila potpuno i razvaljenu umrlu DDR. Mi nemamo Rusiju, i Rusija nece dati ni cvancika da Srbiju izvuce iz katastrofe. :mrgreen:

_nobody_

Разочаран генерално стањем у земљи, али и запањен чињеницом да се овом јако битном датуму толико мало пажње даје, идем ја данас до хотела Москве на протест, код једине групе људи који су се определили да обележе 17. фебруар; датум који многи мисле да је најбољи одговор правити се да уопште ни не постоји (можда да се уставним законом избаци из календара). Мада, наравно, има и оних којима тај датум није битан. Обележавање једностраног прогласа самосталности тзв. Републике Косово, обележило је ових пет организација:
* Избор је наш (из Бања Луке)
* Род
* Све у славу Божију
* Српско-руско братство Александар Невски
* Покрет 1389

17.feb,%20manje.jpg

Приредили су једну лепу ствар...представили цртеже српске деце са Косова. Надам се да су аутентични, зато што не волим да се испоставе да су ствари које ми изазивају сузе на очима ван места.

Шта ли су цртала албанска деца деведесетих питам се ја!

Back