Godisnji odmori

Tender poisson

Primećen član
Poruka
752
Molim savetodavce za radne odnose da mi odgpovore na pitanje.
Zavrsio mi se prinudni odmor u firmi i kod zavrsetka urucen mi je otkaz kao i ostalim radnicima jer je firma "lock down.
Pitanje je da li u novoj firmi imam pravo na godisnji odmor u 2022.godini?

Zavrsio mi se prinudni odmor u firmi i kod zavrsetka urucen mi je otkaz kao i ostalim radnicima jer je firma "lock down.

Нова фирма са старом нема везе.

Ако се запослиш у новој фирми, имаш нови годишњи одмор из те нове фирме, сразмерно времену које проведеш на раду.

taj prinudni odmor su ti vodili kao godisnji? onda si verovatno iskoristila ono sto bi ti sledovalo za ovu godinu sto bi bilo oko 4-5 dana...

To nije bio odmor koji sam zelella vec vis major,mada mi je na Staroj planini koja je zarudela bilo vrlo lepo.
znam da nisi zelela ali jedino bitno jeste kako su evidentirali te dane...
sta su ti rekli? ti imas pravo na godisnji i za 2022. godinu ili da ti te dane plate...jedino ako nisu pisali za ove prinudne dane kao go, onda si ga iskoristila zakonski

znam da nisi zelela ali jedino bitno jeste kako su evidentirali te dane...
sta su ti rekli? ti imas pravo na godisnji i za 2022. godinu ili da ti te dane plate...jedino ako nisu pisali za ove prinudne dane kao go, onda si ga iskoristila zakonski
Svima su rekli da idemo na prinudni odmor jer je firma "pukla" i Resenja nam glase na prinudni odmor..Citala sam Zakon o radnim odnosima ali taj deo , kod prelaska u drugu firmu i koriscenje odmora za tekucu godinu u kojoj sam prinudno koristila odmorn nije mi bas najjasniji..Ako sam razumela u novoj firmi bi srazmerno broju meseci rada kod njih, imala broj dana za koriscenje redovnog.Saznacu verujem kako to funkcionise.

Питање за стручњаке. Да ли сви стално запослени у Србији имају право на плаћени годишњи.

И друго.. код неплаћеног одсуства фирма нема никакве финансијске издатке према држави (доприноси и др)? Замрзавају се издаци и иде стање мировања? (Не бих хтео да фирма има ни динара трошкова због мене)

И треће ( ово питам за колегу) након колико месеци или година рада у тренутној фирми ако запослени добије отказ има право на материјалну надокнаду. Колико месеци и колики износ.

Back