Godinu dana od Banjske: Štiti li vlast Milana Radoičića?

Poruka
18.663
Vlasti u Srbiji odbijaju da Milana Radoičića izruče Kosovu i poručuju da će mu suditi "srpski sudovi", dok ih kosovski zvaničnici optužuju da mu pružaju zaštitu.Vlasti u Srbiji odbijaju da Milana Radoičića izruče Kosovu i poručuju da će mu suditi "srpski sudovi", dok ih kosovski zvaničnici optužuju da mu pružaju zaštitu.
Oduzet pasoš, zabranjen izlazak iz Srbije i obaveza da se beogradskoj policiji javlja dva puta mesečno.

To su, već godinu dana, jedine mere državnih organa Srbije protiv Milana Radoičića, bivšeg potpredsednika Srpske liste koji je javno preuzeo odgovornost za oružani napad na kosovsku policiju u Banjskoj, piše Radio slobodna Evropa.

Viši sud u Beogradu, koji je izrekao mere Radoičiću, navodi da ih on poštuje i da se redovno javlja u nadležnu policijsku stanicu. Mere se, kažu u sudu, produžavaju na svaka tri meseca. Poslednji put su protiv Radoičića produžene početkom jula.

lg.php

Gde Radoičić trenutno boravi u Srbiji, međutim, nije poznato.

Policija do objave teksta nije odgovorila na pitanja RSE, a na telefonske pozive nije odgovarao ni Goran Petronijević, Radoičićev advokat.

Predrag Petrović iz nevladinog Beogradskog centra za bezbednosnu politiku (BCBP) Radoičića opisuje kao "miljenika" vlasti Aleksandra Vučića.

"Na osnovu toga da i dalje nemamo ozbiljniji sudski postupak protiv Radoičića u Srbiji, sve ukazuje da je on pod zaštitom države", dodaje on za RSE. https://www.021.rs/story/Info/Srbij...-Banjske-Stiti-li-vlast-Milana-Radoicica.html

Ocito da je Radojcic pod zastitom AV. Ima tu neke veze sa kriminalom …

Pa sto onda predadose tolike Srbe .....daj nemoj da se pravimo blentavi , ako cemo tako , ne bih ja dao ni da bude gladnih u Srbiji , ne bih dao ovo pa ne bih dao ono , ali nista od toga nije do mene....jaoj ala sam se prosrao za medalju....mislim fazon...bas sam ispao lik...i human...a prc..

A stvarno mrzim tu osobinu kod Srba , to uvlacenje za jednu turu pica krimosima, a pretvaranje toga u patriotizam.....sto vece kukavice to vise uvlacenja i posle toga veci zlocini....

To je ono dodvoravanje iz straha da mu nesto ne uradi, pa onda jos glumatanje da mu je prijatelj, i tako su ministri bili prijatelji zemunskom klanu , tako su policajci prijatelji sad veljinom klanu , tako su u cg DB prijatelji skaljarima a i ovim drugima...

Bezmuda goveda....

Mnogo stvari oko Vucica je povezano sa kriminalom, bas mnogo

Njegov brat, broj jedan
Jovanica, broj 2
BG na vodi je pola u vlasnistvu CG klanova, kazu milo , ali ne znam ko koliki deo tu ima..
Velja nevolja je direktan proizvod Vucica...njegove zelje, a mozda i naredbe...

Ovo oko kosova to su politicke i diverzantske odluke, tu ja necu da se mesam, koliko je tu bilo akcija, koliko krimosa ucestvuje kao pod zastavom DB ili zandarmerije....
Sve to su mutne radnje i bice mutnih radnji dokle god je kosovo nigde...nije pod kontrolom srbije, a suplje kao granica..

Ja lično mislim da ovde vlast nema toliko uticaja koliko je samo pitanje vremena kad će se to uraditi kao što je bilo pitanje vremena kad će se Karadžić i Mladić predati Hagu
Jel ti znas koliko je vlast jurila mladica i karadzica..
Ja testirao , preko mobilnog rekao mladic je ovde, manje od 5 min , ulica je bila zatvorena....
Doduse mozda nisam rekao bas tim recima, nisam ni ja mutav nesto sto moze dvosmisleno da se shvati , ali za manje od 5 min je ulica bila zatvorena i legitimisali su svakog ko je prolazio u ulicu....

Tako da Srpsko pasivno ne postoji, tu uvek ima nekog ko juri pare i juri zasluge i gleda nekom da napakosti....

Back