Godine i u skladu s tim...

To kako se ti i ja oblačimo nije detinjasto, mada većina tako misli, a nas sigurno čini mlađima.Smatram da bi ljudi/žene trebalo da se razlikuju, meni smeta ovo što vidim na ulicama, sve je to Grand parada, ne mogu da shvatim devojke koje u 8 h ujutru izgledaju spremne kao za večernji izlazak, a ustvari su krenule u školu.Konkretno, ja svoj stil prilagođavam prilici, znači ako idem recimo u opštinu, banku, negde gde su svi uštirkani, trudim se da ne odudaram mnogo od njih, a u svoje slobodno vreme sam uglavnom obučena ležerno,trenerice, patike,farmerice, udobne pantalone, baletanke,itd.

...uh evo ja sam partybreaker...mislim da kapiram tvoje poznanike iako nije fino sto daju sebi za pravo da ti sljuste sta misle (verovatno ti njih ne komantarises)...

..elem trenerice su ok samo za sport...nema setnje u total beloj/roze/pink/lila trenerci...to je za decu do 12. godine...nema total baby boja, licices na sladoled dve kugle maline i jedna kugla banane...ne valja...znaci pravila se ipak znaju...

...ja se slazem da nase ulice lice na estradni cirkus, da su one jaknice do struka neprakticne i ruzne, da su stikle too much za nase ulice u toku dana, da ne moramo da nosimo crno ali razlika izmedju kargo pantalona (maslinaste, cokoladno braon, bez) i pastelne bluze sa dobrom torbom i adekvatnim patikama-cipelama i total baby roze trenerke je ogromna. Zakljucak ok je biti lezeran ali age appropriate, bledo plave tesne farmerice, pink majica, pink baletanke, bela tasnica, pink sjaj i sl zaboravi...nije to vise za nas u dvadesetim...to je za gimnazijalke...ima toliko casual garderobe koju mozes lepo iskombinovati i biti detinjasta ali ne i dete jer to vise po krastenici nisi...imati mladalacki ukus i oblaciti se kao za veliki odmor izmedju dva kontrolna su dve razlicite stvari...ne mora biti ili - ili, mera je prava stvar...

...U kojim prodavnicama kupujes garderobu, ili koje prodavnice nude asortiman koji najpribliznije odgovara tvom stilu odevanja (bez obzira da li si njihov kupac ili ne)?...

...Drzanje, ponasanje i nacin na koji nosimo i kombinujemo odecu znacajno odredjuju utisak koji postizemo i ostavljamo na okolinu...Isti komad odece izgleda drugacije na razlicitim osobama i u razlicitim kombinacijama...Takodje, jedan odevni predmet, dzins na primer, moze se pronaci u razlicitim krojevima, nijansama i kombinovati na razlicite nacine...Aksesoar, frizura, sminka, takodje su bitni za kompletan utisak...Ukoliko nemas problema zbog neadekvatnog odevanja kada je dress code u pitanju (posao, fakultet...zvanicne institucije i ustanove u kojima se insistira na formalnom/adekvatnom odevanju), a licno si zadovoljna svojim izgledom, ne vidim razlog za udovoljavanje tudjim ukusima...U suprotnom, neki od saveta koje si ovde dobila mogu biti dobre smernice...Evo nekoliko clanaka na tu temu za koje se nadam da mogu biti od koristi:

http://womensfashion.suite101.com/article.cfm/how_to_dress_your_age

http://style.uk.msn.com/fashion/photos.aspx?cp-documentid=149266978

http://www.wardrobe911.com/what-to-wear-creating-a-professional-image-in-your-20s/

Moja drugarica ima 30 godina, ne šminka se i voli da se oblači u Calliope i Terra Nova radnjama. Kad izađem sa njom delujem kao da sam ja starija od nje:lol:. Ali njoj to lepo stoji, vitka je i u tome se oseća udobno kad izađe, (u svečanim i formalnim prilikama i te kako zna da bude elegantna), tako da mislim da je najbolje oblačiti se onako kako ti prija, uz naravno poštovanje određenih prilika.

Vidis obicno oni koji kupuju te krpice od par 100tina din kazu da se u tome osecaju dobro..a ja bi im postavio pitanje da li su kupili neku stvar od 100 i vise € i kako se u njoj osecaju..jer obicno kazu da je kineska kopija verodostojna shatro

..pa i da i ne...ne bih uporedjivala lepu jeftinu i ruznu skuplju garderobu...hajde da pogledamo lepu jeftinu i lepu skuplju robu...glasam za drugu varijantu...bolje manje stvari ali od kvalitetnih tkanina nego gomila losih koje se lako habaju...tvrdim da je jeftinije kupovati bolju robu...:heart:

Mislis po principu- nemam dovoljno para da kupujem jeftine stvari?
Mogu da shvatim da je nekome udobno da se obaci u Terra Nova ili Calliope radnjama, medjutim mislim da je ta roba precenjena. Dala sam 1400 din za bluzu koja se posle drugog nosenja pocela da tipolji (da se stvaraju one bombice od vlakana). Nije poenta u parama vec sto tu stvar, posle kratkog vremena, nemas. Dok sa druge strane kvalitetnije stvari duze traju i prijatnije su.
Zato i ne kupujem u Terra Novi, lose iskustvo. U sustini modeli nisu losi, ali je materijal nekvalitetan, neprijatan. meni bar..:confused:
Garderoba u smislu kvaliteta mora da bude skupa i za neke komade ipak treba izdvojiti vece pare. Recimo ne treba stedeti kad se kupuju cipele, patike, jakna, pa ako moze da se priusti ... dobra torba, jeans...pa i ako se malo gladuje zbog toga...mrsavice su i dalje u modi :mrgreen:?

..pa i da i ne...ne bih uporedjivala lepu jeftinu i ruznu skuplju garderobu...hajde da pogledamo lepu jeftinu i lepu skuplju robu...glasam za drugu varijantu...bolje manje stvari ali od kvalitetnih tkanina nego gomila losih koje se lako habaju...tvrdim da je jeftinije kupovati bolju robu...:heart:

:ok:kao i sve u zivotu i ovde mora biti crno ili belo..iz krajnosti u krajnost..sve do jednih replay farmerki su kvalitetne..ponavljam kvalitetne..ne mora da znaci da nam se dopadaju..al je retko ko lud i ima mogucnosti da plati 150€ za nov model..ja ih cekam na rasprodajama za 50€..treba se snalaziti i ja skupo izgledam za male pare..a da sam uzeo kopije ili po pomenutim timeout-terranova radnjama izgledao bih jeftino i nekvalitetno..sto ne znaci da se ove pevaljke oblace kvalitetno sto nose firmiranu garderobu poznatih modnih kreatUra..bez obzira bile original ili kopije..oni prodaju ime a ne kvalitet

Sta je primereno za koje godine? Ok, znam pricu u cemu se osecas dobro, sta tebi odgovara...ali to nije dovoljno. Zanima me vase misljenje... ja imam 23 i do sad mi je bilo svejedno sta nosim dok mi nisu rekli da moj stil nije bas najbolji izbor i da nisam vise dete :eek:

Ne znam sta konkretno nosis ali to zna da bude bzvz.I meni se desavalo da promasim, kao jao sto je slatko i obucem i onda skontam, odmah il malo kasnije da nije za mene, iako znam, osecas se mnogo mladjom neg sto jesi, izgledas tako al opet...Takodje, ne sugerisem da nosis kostime il nesto tako sto tvoja mama nosi ali, posto imas 23, eto nesto sto je malo manje decije :)
Bilo bi lepo da nam kazes sta je to sto nosis, koja je to vrsta odece...Mozda ti koji ti to govore i nisu u pravu.
Ja recimo sto se toga tice vise ne nosim prekratke stvari, jakne, duksice itd.Zimi nikad ne bih obukla onaj dopi*njak i tako.Sto sam radila u mladjim danima.Go stomak i te stvari - ni pod razno sad!:)
Recimo, pre neki dan lunjale drugarica i ja po buticima i ona vidi majicu na bretele, sportska, za dan, na kojoj su nacrtane kao medica, ne znam jos sta kao sljokicavo...Ona kao jao sto je super, reko slatko je ali nije za nas.Ona se malo cimnula i kao neeeemoj molim te, govori u svoje ime.A ja (mozda bzvz al je realno tako) izgledam bar 3 godine mladje od nje!Mislim, stvarno, da je kupila tu majicu ostala bih pri tom, pa sto je tako suociti se s tim...Ko da nema stvari za tvoje godine koje su lepe.

Sta je primereno za koje godine? Ok, znam pricu u cemu se osecas dobro, sta tebi odgovara...ali to nije dovoljno. Zanima me vase misljenje... ja imam 23 i do sad mi je bilo svejedno sta nosim dok mi nisu rekli da moj stil nije bas najbolji izbor i da nisam vise dete :eek:

pa sda moja shvatanja su tu skroz široka, ne volim samo velike nedoslednosti - devojke koje se oblače tetkasto ili babe koje baš vuraju overteen... muška moda je flexibilnija, al nikako ne volim sredovečne tipove koji su u deda fazonu... prirodno ni mlađe

Sledeci put samo reci: Kad mi ti budes kupovao/la odecu onda mozes da mi kazes sta cu obuci. Imas 23 godine i trebalo bi da znas da neces dobro proci u zivotu ako dozvolis da ti se drugi mesaju u pos'o. Prvo bi da ti promene majicu, pa frizuru... i tako dok ne zaboravis ko si zapravo.

Hvala na savetima. U pitanju su moji bliski prijatelji inace ne bih obracala paznju. Dakle... pitam ja juce mog dragog druga Vladu kako bi ja to trebalo da se oblacim, pa mi objasni kao nesto kao klasicna sexy elegancija pr.bela kosulja i kratka suknjica i cizmamice za dnevnu varijantu. Dao mi je jos par primera tako da bude naizgled primereno, a u stvari provokativno. Da pokazem da sam zensko kako rece. Malo sam se ubacila u celu tu pricu pa sam pitala i majku, kad vec pitam tako bzvz sve redom, a ona mi pokaze na tv-eno onako. Neka riba nosi tesne farmerice, belu majcu na bratele, sirok pojas i visoke stikle. Meni je prvo proslo kroz glavu onako cu ja da se oblacim kad porastem :zcepanje: bice da sam infantilna...

Hvala na savetima. U pitanju su moji bliski prijatelji inace ne bih obracala paznju. Dakle... pitam ja juce mog dragog druga Vladu kako bi ja to trebalo da se oblacim, pa mi objasni kao nesto kao klasicna sexy elegancija pr.bela kosulja i kratka suknjica i cizmamice za dnevnu varijantu. Dao mi je jos par primera tako da bude naizgled primereno, a u stvari provokativno. Da pokazem da sam zensko kako rece. Malo sam se ubacila u celu tu pricu pa sam pitala i majku, kad vec pitam tako bzvz sve redom, a ona mi pokaze na tv-eno onako. Neka riba nosi tesne farmerice, belu majcu na bratele, sirok pojas i visoke stikle. Meni je prvo proslo kroz glavu onako cu ja da se oblacim kad porastem :zcepanje: bice da sam infantilna...

Mmma da, sto se ne bi uklopila u Grand fazon kao i 85% riba na ulici... :roll: Ne slusaj mamu!:lol:

A nemoj mnogo ni druga da slušaš, jer ako je mislio na neki seksi poslovni stil, košuljica, suknjica, dobro nije dodao i sako:zcepanje: - pa tako ćeš verovatno ceo svoj radni vek biti prinuđena da se oblačiš, slobodno se opusti sad dok još nemaš dress code...

Ja nosim šta hoću kod kuće uvek u trenerci na poslu sam uvek furala neki sportsku eleganciju...mislim važno je da uklopiš boje i materijal odeće..boju cipela sa tašnom....a najbitnije je da ti je odeća udobna i da te ne sputava, pogotovo ako radiš ceo dan.Mislim da nije važno koliko imaš godina, nego da je to na tebi prilagođeno situaciji.;)
Najsmešnije mi je kada vidim da neko prepodne nosi večernju garderobu.:lol:

Back