godina iza nas

U ovoj godini još samo želim da mi ova dva dana radna prodju bez nekih trzavica, horoskop kaže da ću u Jan da zaradim pare neke ozbiljne ali ću morati da se potrudim opasno... sad mi reče jedna mala sestrica doktorka jel ste vi Jarac? Rekoh jesam srecice... kaže biće parica u januaru...
iz njenih usta u Božije uši.
 
meni je ova godina bila dobra, svi smo zdravi. dosta sam putovala, i nadam se da ce taj trend da zabelezi rast i sledece godine :lol:
za sledecu godinu mi niko nije rekao nista za parice, al za ovu sam zavrsila. juce legle 12. i 13. plata i sad odoh na zasluzeno trosenje :lol:
zivela firma koja ne placa deci paketice :malav:
 
cuj jedino :lol: sta god se zalomilo postoji citava lepeza mogucih scenarija od paralize zrtve to preslaganja karata u svoju korist..
Onaj koji se paralizovao drugo nije mogao, barem ne u tom trenutku. Onam koji nije, njemu okolnosti nisu dosegle njegov prag.
I kad dospeš do slobode da možeš da biraš, da li slažeš karte u svoju korist ili nešto drugo, mada je i tu izbor ograničen, prethodno si tu slobodu osvojio nekako, ili možda i dobio na poklon dobrim modelima. I opet radiš jedino što možeš.
 
Ја то не видим као комплекс ниже вредности него као одсуство комплекса више вредности. И мање више сви имамо тај "проблем".
Ретки су они који себе претенциозно презентују, па их тако и други доживе, и онда се коцкице заиста и сложе у њихову корист.
Nisam mislila na puku prezentaciju, već na mravlji trud i zalaganje i veru u nešto.
Mnogo sam se puta uverila da čovek može da bude, pa ne baš bilo šta, ali sigurno mnogo toga. Da u njemu čuči potencijal za mnogo toga, i dobrog i lošeg. Nešto će od toga biti realizovano, nešto ostati u senci, pa mi mislimo da ga to određuje iako to sve to može da se okrene.
 
Da. Na to sam mislio. Da ne širim sad sa nekim primerima, ako pogledaš, svi oni koji su u bilo kakav posao ušli sa filozofijom - sad ću ja da otvorim neku proizvodnju/prodaju/servis/šta god, i radim pošteno i ispravno i živim od toga - propali su.
Uspeli su oni koji su imali "kombinaciju" ili osobu koja ih je povezala sa nekim bitnijim ljudima, nekoga da im unapred garantuje uspeh, da ne kažem, zaleđinu ili slične varijante.

Nisu samo takvi uspeli. Uspevaju razni ali kod nas, na žalost, ima puno svega što ne valja.
Moj otac je uspeo sam. I sada njegov djak uspeva sam. Uspeh može biti to što si naveo ali može biti i srećan brak izmedju rada i okolnosti a ja nekako verujem da čovek koji puno radi i dobije neku priliku. Možda neće biti bogat ali može da bude sasvim pristojno srećan (i sit).

I ovo za brak na temi nije istina. Možda se i moj raspadne i mozda u novi udjem jer ću i tada misliti isto, brak je najbolji odnos ako dvoje imaju isti cilj. To je sviranje u četiri ruke. Ako dve ruke sviraju a jedna pauzira zvuk je loš. Ima i ovoga i onoga ali dok sve četiri rade nekako ta harmonija teče...što nas opet vraća na početak da je trud stvorio čoveka...od bebe koja radi po ceo dan do starca koji se muči korak po korak, ne može da se stane...svaka pauza dok traje film vodi do propustanja i ja sam propustala ali sada mi je zbog toga žao.
 
  • Podržavam
Reactions: Red
sto meni nesto tugaljivo kad vidim da se danas neko zeni. kao radost svadba kumovi ludilo laseri a znam da ce se brak najverovatnije raspasti. i da ce drugar brakoskeptik (brakorealistik?) onda morati da mu kaze 'ja ti rekoh bilmezu'.
po toj logici, bolje ni da se ne radjamo jer cemo da umremo na kraju, kako god da okrenes
cak i ako se zavrsi raskodom na kraju, svaki brak ima i ono dobro
ne mozes zivot da provedes u strahu kao ameba zato sto ti je pogled na zivot pesimisticki
 
po toj logici, bolje ni da se ne radjamo jer cemo da umremo na kraju, kako god da okrenes
cak i ako se zavrsi raskodom na kraju, svaki brak ima i ono dobro
ne mozes zivot da provedes u strahu kao ameba zato sto ti je pogled na zivot pesimisticki


previse si puta najebala u zivotu zbog tog svog blentavog zatvoricu oci za deo realnosti koji mi se ne svidja i nadati se najboljem pristupa zivotu da mi ovaj tvoj post ne bi bio urnebesno ironican.
 

Back
Top