Quantcast

Gobleni i vilerovi gobleni?

ruffrave

Zainteresovan član
Poruka
307
Zanima me koja je osnovna razlika izmedju obicnog goblena i vilerovog, i da li uopste ima razlike? kako da procenim vrednost nekog goblena? imam kod kuce jedno 5 komada najveci je oko 120cm precnika i zanima me kako ili gde bi mogao da ih procenim? hvala :)
 

siju i miju

Poznat
Moderator
Poruka
8.357
Sada baš i nisu na ceni,na žalost.Pogledaj na Limundu i Kupindu cene vilerovih goblena !
a nekada su bili vrlo cenjeni i traženi.

Mnogo lepše izgledaju i teži su za rad nego oni koji se kupuju kao štampani.I osnova materijala je drugačija.
Ne znam baš kako se procenjuje,MISLIm da je po veličini,sa koliko nijansi i boje konaca je uradjen.Otkud znam,sad nagadjam.
 

MikiK1986

Početnik
Poruka
4
Da,sve gore receno je tacno. Vilerovi se rade samo odredjenim koncima,na odredjenom platnu po semama...sitniji su,tezi za rad, imaju vise boja i sto je najvaznije oni podsecaju na pravu sliku,verno predstavljaju neki motiv,kao fotografija...a kod ovih drugih se vidi da je konac i bodovi u pitanju. Sto se cene tice,nema pravila...kako se ko zainteesuje.Cene po par stotina evra ali se prodaju po cenama,do najvise, 50e.Zavisi od velicine,broja boja a najvise da li je redak Vilerov goblen,neuobicajen i da li je neko zaiteresovan da licitira i kupi ga...
 

Dandanica

Početnik
Poruka
1
Zdravo, da li mi neko može pomoći oko toga gde mogu da kupim Vilerove goblene ali da nisu gotovi ? Znači da želim ja da ih radim.
Ranije sam naručivala iz Nemačke ali sada više ne mogu da dođem do te firme.
Molim vas ako iko zna da odgovori. Vrhunski kvalitet Vilerovih goblena se ne može porediti sa drugima, oni zaista izgledaju kao prave slike.
Hvala unapred!
 
Top