ГОБ

Кверкус

Domaćin
Poruka
3.403
Ко је ГОБ?

ДЕФИНИЦИЈА: ГОБ је Апсолут, творац и контролор Свега на савршен начин.

1. Шта значи: творац и контролор на савршен начин?
Ово значи:
Гоб ствара свет у коме нема грешака. Реч и појам "ГРЕШКА" не постоје и нико не зна шта то значи. Изузеци од правила не постоје. СВЕ је у Апсолуту!

2. Гоб је Апсолутно биће које нема конкурента нити икога приближно сличног по било ком питању.

3. Гоб ствара човека без грешке. Ово значи: Човек нема потребе да ради да би опстао. Новац не постоји, јер није потребан. Нико ништа не производи јер ништа није потребно. СВЕ што је потребно да би човек био задовољан, Гоб је створио. Не постоји војска ни милиција јер нема потребе. Гоб је искоренио могућност злочина, крађе, лажи, превара, силовања, отимачине, убистава...то је немогуће! Неизводљиво. Они који покушају тако нешто, аутоматски им је одузета снага, и не могу то извести. Нема потребе за затворима и казнама, јер нема злочина, нити крађе.

4. Човек је створен у узрасту које одговара 30 година човека кога је створио Бог. Човек кога је створио Гоб не стари. Живи вечно. Гоб није створио болести тако да оне не постоје. Гоб је створио човека где нико не спава. Зашто би спавали? Нити има превише нити премало људи на свету. Гоб је створио да има тачно АПСОЛУТНО колико је довољно да би сви били срећни и задовољни.

5. Колико има мушкараца, тачно толико има жена. Брак не постоји нити има потребе за тим. Свако се дружи с ким хоће и свима је дозвољена слобода да бирају партнере који им највише одговарају. Мењање партнера је могуће највише једном на дан и потпуно је нормално да се мењају.

6. Сви говоре истим језиком, али су сви различити. Не постоје два иста човека нити две исте жене. Пошто су сви различити, онда играју игре где најбољи побеђује. победник добија могућност да има две жене (или два мушкарца ако је женско) истовремено за годину дана. Мандат траје годину дана и после тога се мора обновити или изгубити стечено право. Има 365 врста игара у току године и игре се одигравају сваки дан.

Има ли још нешто да Гоб није створио а требао је?

Poslednja izmena:
контролор

405802-bus-plus-02-ras-foto-emil-conkic.JPG

Ко је ГОБ?
savršen je način onaj od koga nema boljeg. ali se takav tvorac zove Bogom.
Ово значи:
Гоб ствара свет у коме нема грешака. Реч и појам "ГРЕШКА" не постоје и нико не зна шта то значи.
greška je istinito stanje u ljudskoj tintari. pokazatelj odstupanja vlastite predstave i onoga na šta se ta predstava odnosi.
Изузеци од правила не постоје. СВЕ је у Апсолуту!
tako je. nema izuzetaka od pravila. akauzalno je nemoguće.

Poslednja izmena:
Ко је ГОБ?
...

Nije Gob nego God !

I nemoj baš toliko da pocenjuješ filozofe !
Idi na pdf "religija" da vidiš kakve se ozbiljne i pametne rasprave vode !

Ovo što si ti nadrobio u obrazloženju teme
je potpuno nerazrađeno !

Već u petoj tačci lupetarki neviđenih
dolaziš do ideje o nekoj različitosti.

Da si išao do dvadesete,
promenio bi naslov u GOD
i zamislio se ...

Uostalom,
sačekaj 1. septembar
videćeš kad kreneš u 1. razred
mnoge stvari će ti biti jasnije !

;)

Nije Gob nego God !

I nemoj baš toliko da pocenjuješ filozofe !
Idi na pdf "religija" da vidiš kakve se ozbiljne i pametne rasprave vode !

Ovo što si ti nadrobio u obrazloženju teme
je potpuno nerazrađeno !

Već u petoj tačci lupetarki neviđenih
dolaziš do ideje o nekoj različitosti.

Da si išao do dvadesete,
promenio bi naslov u GOD
i zamislio se ...

Uostalom,
sačekaj 1. septembar
videćeš kad kreneš u 1. razred
mnoge stvari će ti biti jasnije !

;)

Salis se? Tamo je 20 puta gore nego ovde......ovo ostalo ok!

Ко је ГОБ?

Ово значи:
Гоб ствара свет у коме нема грешака. Реч и појам "ГРЕШКА" не постоје и нико не зна шта то значи. Изузеци од правила не постоје. СВЕ је у Апсолуту!

2. Гоб је Апсолутно биће које нема конкурента нити икога приближно сличног по било ком питању.

3. Гоб ствара човека без грешке. Ово значи: Човек нема потребе да ради да би опстао. Новац не постоји, јер није потребан. Нико ништа не производи јер ништа није потребно. СВЕ што је потребно да би човек био задовољан, Гоб је створио. Не постоји војска ни милиција јер нема потребе. Гоб је искоренио могућност злочина, крађе, лажи, превара, силовања, отимачине, убистава...то је немогуће! Неизводљиво. Они који покушају тако нешто, аутоматски им је одузета снага, и не могу то извести. Нема потребе за затворима и казнама, јер нема злочина, нити крађе.

4. Човек је створен у узрасту које одговара 30 година човека кога је створио Бог. Човек кога је створио Гоб не стари. Живи вечно. Гоб није створио болести тако да оне не постоје. Гоб је створио човека где нико не спава. Зашто би спавали? Нити има превише нити премало људи на свету. Гоб је створио да има тачно АПСОЛУТНО колико је довољно да би сви били срећни и задовољни.

5. Колико има мушкараца, тачно толико има жена. Брак не постоји нити има потребе за тим. Свако се дружи с ким хоће и свима је дозвољена слобода да бирају партнере који им највише одговарају. Мењање партнера је могуће највише једном на дан и потпуно је нормално да се мењају.

6. Сви говоре истим језиком, али су сви различити. Не постоје два иста човека нити две исте жене. Пошто су сви различити, онда играју игре где најбољи побеђује. победник добија могућност да има две жене (или два мушкарца ако је женско) истовремено за годину дана. Мандат траје годину дана и после тога се мора обновити или изгубити стечено право. Има 365 врста игара у току године и игре се одигравају сваки дан.

Video game...:plez:

Ima,
ima tamo načitanih ljudi
uostalom kao i ovde.

Ali uvek se pojavi neki junoša ...

Samo ovaj nije provokativan ...
Ima mladih, pa su u interesantnoj zabludi,
pa ima mesta za objašnjavanje i vaspitavanje !

Kverkus nije taj !
Evo ja sam taj!
Aj me malo prevaspitavaj-i sam vidim kako sam nevaspitan...:tease::cvet:

Ко је ГОБ?

Ово значи:

Колико је та представа о богу наивна а вековима дави човечанство. Чак и данас . Милијарде људи су у томе потпуно одвојени од праве духовности. Заробљени инфатилним пројекцијама ауторитета.

Не знам шта друго рећи на ову тему него ово што сам већ писао. Ево да пренесем и овде оним верницима који ће се појавити овде. Можда им се мало разбистри разум:

1)Обично се мисли да је страх од смрти створио религију али то није тачно.
Верници су измислили тог њиховог бога не због страха од смрти него због страха од живота.

Видевши све опасности живота које има прете , а такође видевши да већину њих не могу да контролишу, пројектовали су зато некога ко може. А њима је остало да се сада том "моћном" моле, да га некако умилостиве и тако стекну посредну контролу над опасностима које им прете у животу.
То је шпекулантска психологија. Повлађивати моћном, служити му, бити његов роб, увлачити му се, (овде би било места и за сликовитије описе), све да би се тај умилостивио и пружио им заштиту.
То је психологија религије. Смрт нема ту много утицаја. Као што животиње нису свесне смрти , исто тако она слабо допире до свести тупавих маса. Једино филозофи заправо много размишљају о томе. Остали се баве животом.. тј храном и рамножавањем ..јединим што их покреће.
Страх од живота је створио религију не страх од смрти.

2) Извор религиозности јесте човекова немоћ пред силама природе, пред перспективом смрти и патњама које му прете у овом свету. Као одговор на то човек је прибегао оној психологији која га је водила и у детињству када је био исто тако немоћан и када је његов опстанак зависио од заштите родитеља који су у то време за њега били нешто као богови.
Сада, сусревши се поново са немоћи, али сада пред силама природе и самог живота, човек је прибегао поново том средству или пројекцији ауторитета родитеља коју зове „бог“,и која ће га пазити, која ће га волети, штитити од недаћа и обећавати рај и блаженства. Такође, да би слика била потпуна такође ће га и кажњавати батинама ако није послушан и добар.
Ето, то сада људи зову „вера“ . Умотавају у омоте духовности и метафизике иако у свему томе нека ни "м" од метафизике или праве духовности.

2)Реч "бог" је толико компромитована тим догмама кроз историју да је потпуно неупотребљива ако желимо некако назвати ту метафизичку суштину изван појавног света а коју нам је разоткрила филозофија.
Јер појам "бог" садржи у својој основи неко антропоморфно, лично биће негде тамо, које нам обећава нека блаженства ако смо добри и казне ако нисмо. Ко у томе не може препознати обичну пројекцију ауторитета.
А колико је таква представа заправо наивна види се када је очистимо од примеса метафизике и презентујемо је у њеној основи. А то се најбоље може видети из овог видео клипа.

Колико је та представа о богу наивна а вековима дави човечанство. Чак и данас . Милијарде људи су у томе потпуно одвојени од праве духовности. Заробљени инфатилним пројекцијама ауторитета.

Не знам шта друго рећи на ову тему него ово што сам већ писао. Ево да пренесем и овде оним верницима који ће се појавити овде. Можда им се мало разбистри разум:

1)Обично се мисли да је страх од смрти створио религију али то није тачно.
Верници су измислили тог њиховог бога не због страха од смрти него због страха од живота.

Видевши све опасности живота које има прете , а такође видевши да већину њих не могу да контролишу, пројектовали су зато некога ко може. А њима је остало да се сада том "моћном" моле, да га некако умилостиве и тако стекну посредну контролу над опасностима које им прете у животу.
То је шпекулантска психологија. Повлађивати моћном, служити му, бити његов роб, увлачити му се, (овде би било места и за сликовитије описе), све да би се тај умилостивио и пружио им заштиту.
То је психологија религије. Смрт нема ту много утицаја. Као што животиње нису свесне смрти , исто тако она слабо допире до свести тупавих маса. Једино филозофи заправо много размишљају о томе. Остали се баве животом.. тј храном и рамножавањем ..јединим што их покреће.
Страх од живота је створио религију не страх од смрти.

2) Извор религиозности јесте човекова немоћ пред силама природе, пред перспективом смрти и патњама које му прете у овом свету. Као одговор на то човек је прибегао оној психологији која га је водила и у детињству када је био исто тако немоћан и када је његов опстанак зависио од заштите родитеља који су у то време за њега били нешто као богови.
Сада, сусревши се поново са немоћи, али сада пред силама природе и самог живота, човек је прибегао поново том средству или пројекцији ауторитета родитеља коју зове „бог“,и која ће га пазити, која ће га волети, штитити од недаћа и обећавати рај и блаженства. Такође, да би слика била потпуна такође ће га и кажњавати батинама ако није послушан и добар.
Ето, то сада људи зову „вера“ . Умотавају у омоте духовности и метафизике иако у свему томе нека ни "м" од метафизике или праве духовности.

2)Реч "бог" је толико компромитована тим догмама кроз историју да је потпуно неупотребљива ако желимо некако назвати ту метафизичку суштину изван појавног света а коју нам је разоткрила филозофија.
Јер појам "бог" садржи у својој основи неко антропоморфно, лично биће негде тамо, које нам обећава нека блаженства ако смо добри и казне ако нисмо. Ко у томе не може препознати обичну пројекцију ауторитета.
А колико је таква представа заправо наивна види се када је очистимо од примеса метафизике и презентујемо је у њеној основи. А то се најбоље може видети из овог видео клипа.

ovako nesto treba svaki venik da procita i dobro razmisli.

mada vecina njih ne voli lepo da razmisli

ovako nesto treba svaki venik da procita i dobro razmisli.
mada većina njih ne voli lepo da razmisli
:eek: ateistička korelacija.)

vernici nemaju potrebe da studiraju lupetanja ateisata. neka a-te-isti, u pogledu teme, izvole nešto dokazati i obrazložiti pa se o tome može diskutovati.

1. tvrdnja da je "religija izmišljena zbog straha od života" je još jedno naklapanje profesora ozimana. očito nešto lično.
profesor oziman iznosi samo svoju predstavu ne potkrepljujući je, naravno, nikakvim dokazima.

pre bi se moglo reći da je religia nastala zbog straha od posledica ljudskih greha.

2.za vernika ne postoji ljudska nemoć pred "silama prirode" . isto kao što za vernika ne postoji ni smrt bez suda. radi se opet o naklapanju ateista na osnovu njihove pogrešne predstave o religioznim učenjima.

za mena kao vernika "sile prirode" su ograničenja u funkciji prosvećenja čoveka. a smrt je samo povratak iz ovoga sveta. čućeš sličan stav i od drugih vernika.

gledaj na svaku životnu scenu kao na jednu epizodu. pri čemu sledeća epizoda zavisi od toga šta si prethodno činila.
gledaj i na ceo svoj život kao na jednu epizodu u svojoj besmrtnosti. pri čemu sledeća epizoda zavisi od tvojih dela i nedela u ovom životu.

za vernika njegova dela i nedela su sudija njegov. vernik u reakciji prepoznaje nepogrešivi Božji sud.savest istinskih vernika ima za svetionik nepogrešivi - najviši cilj.
a za nevernika sudije su ljudski zakon i sud, novac, batina,ideologija,policija, sumnjivi moral....
savest u nevernika i krivovernika ima pak ovaj svetionik.

pa ti vidi ko je u životu sakatiji.
da ne špekulišemo o nastavku.

3. kakve veze ima kompromitacija reči Bog i zloupotreba religije kao učenja na na samu istinu ili potrebu o njoj?
probaj primeniti takav sud na matematiku. neko na ulici tvrdi da su 2+2=5 pa zbog toga treba pljuvati po matematici?

Poslednja izmena:
Problem s verom je što zamenjuje znanje i time otupljuje radoznalost saznavanja!
Neke religije čak spaljuju naučnike koji dolaze do novih otkrića-saznanja!
Reč Bog,Gob,Krišna,Alah,Jahve...ne znače ništa drugo do NEZNANJE!
Ovo je racionalna konkluzija i svako protivljenje je iracionalno! Ovo važi
ne samo za religije već i za svaki idealizam koji je takođe rečima maskirana vera!
Konačnost religijskih "znanja" tj uverenosti u božansko-nesaznajno je sediranje radoznalosti
čoveka i suštinski se protivi njegovom napredovanju te je tako i protiv ljudske egzistencije!
Tačno tako:svaka religija je neljudska jer veliča božanstva i umanjuje čoveka!
Nema trunke altruizma u veličini bogova!
Za bogove su ljudi mizerna bića!
Mizerne su misli onih koji su ih izmislili!:mrgreen:

Svaki čovek je deo Boga, večne sveukupnosti iz koje nastaje i u koju se vraća.

Poredjenja radi, koliko je za tebe mizerna neka od tvojih mitohondrija, tolko si ti u večnoj sveukupnosti nebitan ali istovremeno svrsi shodan u odredjenom periodu postojanja

Svaki čovek je deo Boga, večne sveukupnosti iz koje nastaje i u koju se vraća.

Poredjenja radi, koliko je za tebe mizerna neka od tvojih mitohondrija, tolko si ti u večnoj sveukupnosti nebitan ali istovremeno svrsi shodan u odredjenom periodu postojanja

A ти мислиш да је време нешто дељиво на периоде па ми улазимо и излазимо из њега, а оно ето постоји независно од свести сазнајућих бића.

Уместо што си усмерио свој ум на религијске небулозе, боље да си се заинтереовао за филозофију па би схватио да изван свести сазнајућег бића не постоји време нити простор. Тако да не да смо битни у одређеном периоду како ти кажеш, него смо битни на начин да је цео твој појавни универзум у свести сазнајућег бића као његова представа.

А у том појавном свету и ваш мили, милостиви.

A ти мислиш да је време нешто дељиво на периоде па ми улазимо и излазимо из њега, а оно ето постоји независно од свести сазнајућих бића.

Уместо што си усмерио свој ум на религијске небулозе, боље да си се заинтереовао за филозофију па би схватио да изван свести сазнајућег бића не постоји време нити простор. Тако да не да смо битни у одређеном периоду како ти кажеш, него смо битни на начин да је цео твој појавни универзум у свести сазнајућег бића као његова представа.

А у том појавном свету и ваш мили, милостиви.

upotrebio sam termin vreme samo radi lakseg razumevanja, ilustracije.
nema milog bez tebe i tebe bez njega, ti si mili, ja sam mili, svi smo mili.

upotrebio sam termin vreme samo radi lakseg razumevanja, ilustracije.
nema milog bez tebe i tebe bez njega, ti si mili, ja sam mili, svi smo mili.

Ког њега? Којег њега? На ког то показујеш прстом?

Ако ти је до метафизике избаци ту инфатилну пројекцију "њега".

Bog znači Tvorac, fabrikant ako ti je lakše !

Оно што наслућујем у себи као субјекат сазнања и воље и што зовем "ја" не потребује никаквог творца јер је то интензивна а не екстензивна, просторна величина. То је својеврсна егзистенција до које долазимо непосредно и која не познаје каузалитет, узрок и последицу самим тим не потребује вашег милостивог да га ствара. Капираш?

Poslednja izmena:
...

Bog znači Tvorac, fabrikant ako ti je lakše !

...

...
Оно што наслућујем у себи као субјекат сазнања и воље и што зовем "ја" не потребује никаквог творца јер је то интензивна а не екстензивна, просторна величина. То је својеврсна егзистенција до које долазимо непосредно и која не познаје каузалитет, узрок и последицу самим тим не потребује вашег милостивог да га ствара. Капираш?

Isti si moj šporet
( i njegov kolega - moj bojler )
ni on ne priznaje svog tvorca, tj. mene, tj. čoveka.

Zašto me ne priznaje ?
Zato što me ne poznaje,
nema čula kojima bi me detetktovao,
nije mu dato !

Međutim,
ima danas mašina,
a tek će ih i biti,
najnovije tehnološke generacije ...

Vide me,
čuju me,
prepoznaju ...

Igraju samnom šah i svašta nešto !

Njima je dato
i tek će biti !

Isti si moj šporet
( i njegov kolega - moj bojler )
ni on ne priznaje svog tvorca, tj. mene, tj. čoveka.

Силе које чине тај шпорет. Електрична, топлотна, способност загревања, сагоревања уопште оно је што чини суштину појма "шпорет" оличену у квалитетима не у облику...ниси ти створио нити је било који чича на небу то створио. Већ то постоји НЕСТВОРЕНО на начин трансцендентне егзистенције која не познаје простор и време. Нико не ствара силе већ се силе испољавају у појавном свету у представи сазнајућег бића при чему се у тој представи само облици стварају а силе се испољавају,,,нестворене.

Сада. Оно што зовемо животна сила, никакав милосни чича на небу не ствара .. већ се она испољава у нечијој представи ...тј у ономе што ти зовеш "спољашњи реалан свет" као разни облици живота. При чему се ти облици мењају настају и нестају не и животна сила која се тако испољава.

Самим тим као што можеш видети, та концепција о господару на небу коме се ти молиш, коме служиш, и који је творац свега ....нема основа.

Problem s verom je što zamenjuje znanje i time otupljuje radoznalost saznavanja!
Neke religije čak spaljuju naučnike koji dolaze do novih otkrića-saznanja!
Reč Bog,Gob,Krišna,Alah,Jahve...ne znače ništa drugo do NEZNANJE!
Ovo je racionalna konkluzija i svako protivljenje je iracionalno! Ovo važi
ne samo za religije već i za svaki idealizam koji je takođe rečima maskirana vera!
Konačnost religijskih "znanja" tj uverenosti u božansko-nesaznajno je sediranje radoznalosti
čoveka i suštinski se protivi njegovom napredovanju te je tako i protiv ljudske egzistencije!
Tačno tako:svaka religija je neljudska jer veliča božanstva i umanjuje čoveka!
Nema trunke altruizma u veličini bogova!
Za bogove su ljudi mizerna bića!
Mizerne su misli onih koji su ih izmislili!:mrgreen:

Ne zamenjuje znanje nego ima sasvim drugaciju ulogu. Dva razlicita pravca. I jedno ne sme da se narusava na racun drugog. Time pravite straw man i to je jedino sto radite sa tim vasim "kritikama" boze. Ti jos i najmanje kad pogledam ostale.
Jednom si mi rekao "tek kad svatis da nista ne znas onda si na pocetku". A sad primeni to na "svaka religija je neljudska jer veliča božanstva i umanjuje čoveka"!

Back