Gmail pretvara inbox filtere u 'čipove' za lakšu pretragu

Smartanabil

Buduća legenda
Poruka
28.229
Gmail pretvara inbox filtere u 'čipove' za lakšu pretragu


Google je počeo da isporučuje novu Gmail funkciju, koja će olakšati potragu za specifičnim e-mail porukama u korisnikovom pretrpanom inboxu. Funkcija nosi naziv "search chips", a pomoći će kod sužavanja dobijenih rezultata. Na ovaj način je, na primer, moguće pretraživati ime kolege, potom kliknuti na search čip kako bi se pronašao specifičan e-mail koji se traži.

Na osnovu search chip opcije je moguće suziti izbor pretrage u zavisnosti od toga da li oni imaju prilog (attachment), ili čak na osnovu vrste attachmenta (PDF, tabela, tekstualni fajl). Takođe će moći da se pretražuju e-mailovi primljeni u određenom periodu, kao i filtriranje rezultata poput razgovora i kalendara.

Pretraživanje mailova je već moguće ručnu, kucanjem komandi u filtere: "has:attachment" i "from:[email address]". Funkcija će u svom punom obliku stići prvo G Suite korisnicima, a u budućnosti će biti dostupna i standardnim Gmail korisnicima.

Izvor: Google
 
Neverovatna suma novca je ulozena da se navike i podaci o ljudima prikupe uglavnom
zbog serviranja reklama.
😆
Pa ideš u Gomex npr imaju one kartice za popust, daju ti onaj papir gde im pišeš ime, prezime, adresu , broj telefona, e-mail.
I kao da li hoćeš da ti šalju SMS, viber ili e-mail poruke.
A pozadi mali GDPR o zaštiti podataka o ličnosti.
Prodali smo se za neke lažne popuste i ostale trikove...bezbednost je skupa stvar, samo privilegovani je imaju.
 

Back
Top