a bre Milun
Buduća legenda
- Poruka
- 34.748
a jel po tebi danasnja Kina demokratska zemlja ?SSSR demokratska zemlja??!
Taj koji je to napisao trebao bi odmah da bude smenjen.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
a jel po tebi danasnja Kina demokratska zemlja ?SSSR demokratska zemlja??!
Taj koji je to napisao trebao bi odmah da bude smenjen.
Ima nas onoliko koliko ima osviještenih, normalnih, pametnih, s karakterom i moralnom.Koliko vas li je samo da mi je znati....
Није, и зато напредује у свим областима.a jel po tebi danasnja Kina demokratska zemlja ?
Све за Народ и Светску Револуцију!I ja bih. Mlatili bi nas ko volove u kupusu. Ali valja sve to podneti.
Да, они у Хрватској су, као сарадници Вермахта, сарађивали и са усташама. Ево белих Руса козака у усташком Загребу:Bijelih Rusa je bilo i po Hrvatskoj i Sloveniji, ne samo u Srbiji.
Svi Belogardejci su bili ološ. A u WW2 su baš bili bruka i sramota za Ruski narod.Да, они у Хрватској су, као сарадници Вермахта, сарађивали и са усташама. Ево белих Руса козака у усташком Загребу:
Pogledajte prilog 1570455
Шта каже @Софија на то?
Па бели су, а не Лењин и бољшевици,срушили и ухапсили Цара, то су ти прозападно официри, масони,есери,кадети и остали . Они су ухапсили Цара и Државу гурнули у грађански рат. Тек касније су се сетили да су они монархисти, кад су бољшевици ојачали као покрет, па им је требала фигура Цара да окупе тај свој, иначе тешко разједињен, покрет.Svi Belogardejci su bili ološ. A u WW2 su baš bili bruka i sramota za Ruski narod.
Улога Руса је свакаква.Да, они у Хрватској су, као сарадници Вермахта, сарађивали и са усташама. Ево белих Руса козака у усташком Загребу:
Шта каже @Софија на то?
Није рекла казала већ је документ у питању. И није уопште непозната чињеница. На форуму се дискутовало о томе.Znas, ti zli jezici tako krenu, sa "mi smo bili u nekom dogovoru sa Grckom i Turskom", pa onda mi smo bili u dovogovru sa NATOm, pa sa mi smo bili prdruzeni clanovi NATO. Jos malo pa ces lupati da smo mi osnovali NATO.
Bijelih Rusa je bilo i po Hrvatskoj i Sloveniji, ne samo u Srbiji.
SSSR je bio potpuno kolonizatorska imperija.Иначе, што рече колега Каусал, Победа СССРа је спречила биолошки нестанак србског и руског народа и то је историјски факт који ниједна Смиља, Самарџић или нзм ко не може да промени шта год писао или говорио.
Исправка. То нису биле Словенија и Хрватска већ Краљевина Југославија.Bijelih Rusa je bilo i po Hrvatskoj i Sloveniji, ne samo u Srbiji.
Daleko više nego Saudijska Arabija.a jel po tebi danasnja Kina demokratska zemlja ?
Nisu nam beli pravili granicu na Drini nego Austrougarska i UK.Улога Руса је свакаква.
И белих и црвених.
Бели су нам направили границу на Дрини, а црвени су нам кичму сломили.
Али волимо да кажемо да су супер јер никаф нисмо с њима ратовали.
Ја сам раскрстила с емоцијама према империјама. Занима ме само наш интерес.
Нетачно.Nisu nam beli pravili granicu na Drini nego Austrougarska i UK.
Цара су срушики предпролетери који су били подржавани од стране Немаца и целог запада.Па бели су, а не Лењин и бољшевици,срушили и ухапсили Цара, то су ти прозападно официри, масони,есери,кадети и остали . Они су ухапсили Цара и Државу гурнули у грађански рат. Тек касније су се сетили да су они монархисти, кад су бољшевици ојачали као покрет, па им је требала фигура Цара да окупе тај свој, иначе тешко разједињен, покрет.
Украјински Козаци или руски?Да, они у Хрватској су, као сарадници Вермахта, сарађивали и са усташама. Ево белих Руса козака у усташком Загребу:
Шта каже @Софија на то?
Što se tiče Krima bojim se da stvari posmatraš u svetlu sadašnje situacije i sadašnjeg odnosa snaga kad je i detetu jasno da UK i Francuska nisu u stanju da bez Amerike ratuju sa Rusijom ni na svojoj teritoriji, a ne onog iz 1854 - Rusija tada uopšte nije trgovala oko Krima, tada ga je držala već oko100 godina, nije bilo nikakvog “Krimskog pitanja”. prosto je napadnuta u Sevastopolju od Francuske i UK da ne bi pregazila Tursku, a još je Austrija započela opštu mobilizaciju protiv Rusijei i Rusi su izgubili ozbiljan rat koji je trajao tri godine, 1853-1856.Нетачно.
Правили су је Руси кад су са АУ трговали око Крима.
И није им било потребно.
Имају Руси својих бисера овде подоста.
Не треба да те подсећам да су "Бугари руско љубимче". О томе чак пише и Достојевски у "Зимски записи о летњим утисцима".
Више нису али су их Руси форсирали због јужне границе ка Егеју тј. Средоземљу.
Грци су без испаљеног метка добили Тракију, и ако су Бугари искрварили за исту, само због руских преференција.
Беше ваља 1829.
Нека ме неко исправи за годину.
То су, наравно, Енглези испреговарали.
Руси су имали очајну дипломатију у царевини. Очајну по нас. У комунизму још гору.
А нисам сигурна да и сад капирају на кога заиста могу да се ослоне.
Па ЦГ отцепљење су други признали.
У нади да ће преко ЦГ на Јадран.
Преко Хрвата су то покушавали у време СССР-а.
Циљ је излазак на Јадран.
И данашња резолуција о Сребреници је иста финта од стране запада. Да спрече руски излазак на Јадран али овог пута преко Срба.
У историји човечанства, нема нових догађаја. Све је већ виђено.
Istorija ne poznaje pojam betoniranja, to se Ukri i naši susedi samozavaravaju.Украјински Козаци или руски?
Питање аутономије Украјине је увелико било актуелно.( Имаш Козаке претече Бандере и ове класичне, проруске.)
И онда је то Лењин забетонирао правом на самоопредељење.
Звучи познато?
О томе говори и Путин у интервјуу Такеру.
Стаљин није био за право на самоопредељење. Он је хтео само да им да аутономију, а Цар ни аутономију. Путин се враћа царској политици. Русима је требало 110 година да се искобељају из својих заблуда. Платили су главама алу су велик народ и може им се.
Да се вратимо на почетак теме, зато Стаљин и Лењин нису исто за Русе.
Руски.Украјински Козаци или руски?
Лењинова Украјина је била проруска Украјина. Сем истог имена, нема никакве, идеолошке и политичке, везе Лењинове Украјине и данашње бандеровске УкрајинеИ онда је то Лењин забетонирао правом на самоопредељење.
Звучи познато?
Нит су нам некакви бели направили ту границу нит су нам црвени сломили кичму.Бели су нам направили границу на Дрини, а црвени су нам кичму сломили.
Цара су срушили прозападни официри и неке социјалдемократске партије.Цара су срушики предпролетери који су били подржавани од стране Немаца и целог запада.
Кључна личност је Александар Фјодорович Керенски који је био вођа умерене радничке партије која је била у сарадњи с бољшевицима.
Путин води Руску Политику која, између осталог, подразумева узимање оног најбољег из свог периода Руске Историје, и Царског и Совјетског!Путин се враћа царској политици.
nemoj tako............SA je doskora bila najveci prijatelj najdemokratskije zemlje sveta, amerike. Verovatno zato sto su imali iste poglede na ljudske slobode i demokratiju.Daleko više nego Saudijska Arabija.
Pitanje je sasvim ispravno, a odgovor je prvi svetski rat i početak urušavanja kolonijalizma, averzija prema komunizmu ne osporava uticaj SSSR na dogadjaje koji su potvrdjivali urušavanje kolonijalizma i imperijalizma.Do sada ste verovatno već svi videli. Ukratko, da ne dužim da povećim pitanje ili uvodom, kakvo je vaše mišljenje o 16. pitanju sa maturskog ispita?
Pogledajte prilog 1569830
Odabrani citat:
Formirale su se dve suprotne političke linije: na jednom polu politika SSSR i demokratskih zemalja, usmerena ka podrivanju imperijalizma i učvršćivanju demokratije, a na drugom polu politika SAD i Engleske, usmerena ka jačanju imperijalizma i urušavanju demokratije.