GLOBALISTI OTIMAJU VINČANSKU KULTURU: Neki Evropljani žele da prisvoje nasleđe Srbije

Alter_Ego_

Stara legenda
Poruka
76.106
GLOBALISTI OTIMAJU VINČANSKU KULTURU: Neki Evropljani žele da prisvoje nasleđe Srbije
Boris Subašić
21. 07. 2020. u 08:10 >> 08:10
ГЛОБАЛИСТИ ОТИМАЈУ ВИНЧАНСКУ КУЛТУРУ: Неки Европљани желе да присвоје наслеђе Србије

Foto Novosti
FIGURINA stara oko 7.000 godina, koju su arheolozi Zavičajnog muzeja Župe u Aleksandrovcu pronašli pre nekoliko dana u Vitkovcu, pripada vinčanskoj kulturi, najblistavijoj civilizaciji neolita. Iako je reč o oblasti reke Rasine ili, šire posmatrano, Zapadnog Pomoravlja, ona bi uskoro mogla da postane Podunavlje.


Ako kulturni globalisti proguraju svoj projekat takozvane dunavske kulture, i Župa Aleksandrovačka zajedno sa svojim vinčanskim boginjama otići će u "Praevropsku podunavsku uniju". Kao i Pločnik kraj Prokuplja sa najstarijim topionicama Evrope i Rudnik u Šumadiji, sa rudnicima vinčanske kulture, među najstarijim očuvanim na svetu.
Arheolozi se u šali pitaju da li će i švarcvald torta, nazvana po planini na kojoj izvire Dunav biti nazvana podunavska torta, jer se jede u celom Podunavlju. Ako to zvuči kao glupost, zašto se onda smatra pametnim i opravdanim da se vinčanska civilizacija, za koju postoje dokazi da je postojala, utopi u neku izmišljenu podunavsku.
Iako priča o globalizaciji kamenog doba u Evropi zvuči kao bizarna šala iz Letećeg cirkusa Montija Pajtona, reč je o vrlo ozbiljnom, bogato finansiranom i medijski promovisanom projektu po kom kulturna baština Srbije može u Evropsku uniju, gde Srbija nije baš dobrodošla.
SUNCE ADUT ZA UNESKO? Hristivoje Pavlović -  Ne bi trebalo odustati od nominacije Lepenskog vira
SUNCE ADUT ZA UNESKO? Hristivoje Pavlović - Ne bi trebalo odustati od nominacije Lepenskog vira
OTKRIĆE SVETSKIH RAZMERA U SRBIJI: Arheolozi u zemlji pronašli boginju staru 7.000 godina
OTKRIĆE SVETSKIH RAZMERA U SRBIJI: Arheolozi u zemlji pronašli "boginju" staru 7.000 godina
NOVOSTI NA LICU MESTA Putem srebra otkrivena nova arheološka senzacija - zaostavština srednjovekovne Srbije: Grad kamen opet se nadvio nad Azbukovicom
"NOVOSTI" NA LICU MESTA "Putem srebra" otkrivena nova arheološka senzacija - zaostavština srednjovekovne Srbije: Grad kamen opet se nadvio nad Azbukovicom
OBNOVA SVETINJA U OBJEKTIVU: Izložba foto-reportera Novosti Zorana Jovanovića Mačka u Trebinju
OBNOVA SVETINJA U OBJEKTIVU: Izložba foto-reportera "Novosti" Zorana Jovanovića Mačka u Trebinju
- Već više godina postoji tendencija da se takozvano vinčansko pismo, koje je diskutabilno u nauci, naziva podunavsko pismo. U stvari tu je važna ideja koja se gura paralelno, da se vinčanska kultura proglasi podunavskom. Šta je cilj ovakve tendencije? U krajnjem, da se prisvoji vinčanska kultura, najsjajnija u neolitskoj Evropi. Izgleda da je nekim današnjim Evropljanima teško da priznaju da Srbija ima nešto bolje od njih, pa im je namera da prisvoje njenu baštinu tako što će je obuhvatiti širim pojmom podunavske kulture, koji bi obuhvatio više istovremenih regionalnih neolitskih kultura u današnjim podunavskim zemljama EU. Iako nijedna od njih ne može da se poredi sa vinčanskom ni u organizaciji, ni u umetnosti, ni u arhitekturi, ni u metalurgiji. Svojatanjem vinčanske kulture, one bi dobile na značaju tako što bi prisvojile njeno kulturno nasleđe. Ova tendencija se svodi na kićenje tuđim perjem i manipulaciju koja sa naukom veze nema. Više mi liči na neku politiku - kaže, za "Novosti", arheolog prof. dr Mile Stojić.
5184_miloradstojicarheologijabelica01032013-2-_f.jpg

Milorad Stojić / Foto Novosti
U svetskoj nauci je opšteprihvaćeno da se vinčanska kultura razvila na prostoru Srbije od sredine šestog do sredine četvrtog milenijuma pre nove ere, a da su njeni ogranci dopirali do današnje Istočne Bosne, Istočne Slavonije, Severne Makedonije, Crne Gore, Bugarske i rumunskog Banata.
Međutim, neki zapadni stručnjaci poslednjih dvadestak godina guraju u svetsku, pa i srpsku javnost ideju da su znakovi pronađeni na predmetima vinčanske kulture u stvari praevropsko dunavsko pismo, iako nisu nađeni ni u većem delu Podunavlja, a kamoli na celom Starom kontinetu.


5183_milojevasicnavinci_f.jpg

Miloje Vasić na Vinči / Foto arhiva
Nosilac ideje o opštoj praevropskoj podunavskoj civilizaciji je dr Harald Harman, nemački naučnik i lingvista, koji živi i radi u Finskoj. U njegovoj biografiji stoji da je predavao na više nemačkih i japanskih univerziteta i da je član Istraživačkog centra za višejezičnost u Briselu. On je i potpredsednik Instituta za arheomitologiju u Kaliforniji i direktor njegovog evropskog ogranka u Finskoj. U Srbiji je prvi put gostovao na simpozijumu koji je organizovao ogranak SANU u Novom Sadu, gde je promovisao ideju o dunavskom pismu, koje je u stvari isto ono vinčansko pismo čije je postojanje dokazivao dr Radivoje Pešić.
MREŽA NASELJA
SRBIJA je doslovno pokrivena mrežom naselja vinčanske kulture. Tokom arheoloških iskopavanja na prostoru ugljenokopa Kolubara nađeno je toliko predmeta da nadležni valjevski muzej nema doslovno gde da ih stavi, jer su im svi magacini krcati.
- U Mačvi se nalaze ostaci skoro petsto vinčanskih naselja sa kulturnim slojem debelim oko deset metara, u Drenovcu kod Paraćina su otkriveni ostaci ogromnog naselja, u Medvednjaku je lokalitet koji baca potpuno novo svetlo na domete vinčanske kulture, ali niko pametan neće zbog njih da joj menja ime. Međutim, oni koji hoće da je prisvoje i zakite se njome, da bi dobili značaj koji realno nemaju, žele da joj promene ime i samim tim i identitet - kaže Stojić.
Da bi znaci pronađeni na vinčanskim posudama mogli da budu neki sistem grafičkog sporazumevanja pretpostavljali su i drugi istraživači, počevši od pionira srpske arheologije Miloja Vasića, do savremenih naučnika Marije Gimbutas, Aleksandrine Cermanović i Jovana Todorovića. Ovim problemom se bave i svetski naučnici, među kojima je dr Šan Milton Vin, koji je još 1981. doktorirao u Kalgariju na temi "Znaci vinčanske kulture".
Aktuelna priča o dunavskom pismu modifikuje naučna istraživanja radi promovisanja ideje o podunavskoj kulturi, nekakvoj "praevropskoj Mesospotamiji" u kojoj Vinča i Srbija blede do nestajanja. Uprkos tome što o nekoj opštoj podunavskoj kulturi u neolitu nema nikakvih arheoloških dokaza, ovaj projekat se gura kroz knjige i skupove, kojima su, neuobičajeno, sponzori i neke evropske banke.


5185_okno5a_f.jpg

Dr Dragana Antonović / Foto Novosti
Srpski naučnici podsećaju da je prve tragove velike neolitske kulture profesor Miloje Vasić početkom 20. veka otkrio u Jablanici, kraj Mladenovca, koja nije blizu Dunava. Ova praistorijska kultura je svoj naučni naziv dobila po drugom, arheološki mnogo većem i značajnijem lokalitetu u Vinči. To su bili ostaci do tada neviđenog "praistorijskog grada", ali arheolozi naglašavaju da to nije jedini takav lokalitet takvog značaja u Srbiji, već samo prvi koji je pronađen među njima, igrom sudbine, u Vinči kraj Dunava.
- Vinčanske kulture nema ni u Austriji, ni u Nemačkoj, ni u Mađarskoj, gde protiče Dunav, pa kako onda neko može da tu kulturu nazove podunavska? Naravno da tamo postoje paralelne neolitske kulture, ali one nisu vinčanske. Centralna Srbija je glavna, najzastupljenija, najjača oblast u vinčanskoj kulturi koja je ovde najduže trajala, a sledi njen južnosrpski ogranak. Vinčanska kultura je autohtona na našem prostoru, a dokaz su njeni materijalni tragovi kojih ima doslovno svuda u Srbiji. Vinča je imala ogromna gradska zanatska naselja i satelitska seoska naselja oko njih koja su proizvodila hranu za te gradove, kao i u savremenom svetu. Glavni impuls za razvijanje takve kulture dala je metalurgija, koja je autohtona u Srbiji, što je dokazano i opšteprihvaćeno u nauci. Ona je bila je glavni podstrek da vinčanska kultura postane tako blistava i tako razuđena - kaže arheolog dr Dragana Antonović, koju smo zatekli na iskopavanjima praistorijskog rudarskog kompleksa na Rudniku, jednog do centara vinčanske metalurgije.
5186_tan2019-8-13-11552218-6_iff.jpg

Foto Tanjug
Ona sleže ramenima konstatujući da je globalizacija trenutno u modi, ali priznaje da ne razume zašto je pomodari guraju i praistoriju, gde joj mesta nema.
- Vidite li da Dunav teče ispod Rudnika? Naravno da ne vidite. A ipak je ovo važno područje vinčanske civilizacije. Kao i Pločnik, kraj Prokuplja, kraj reke Toplice, a ne kraj Dunava. Stvarno ne razumem te nove trendove neke nasilne globalizacije. Činjenica je da su Vinčanci imali kontakte i trgovinu sa drugim civilizacijama iz Podunavlja, ali ne može se praviti veštačko jedinstvo u praistoriji po analogiji s udruživanjem današnjih podunavskih zemalja - zaključuje Antonovićeva.

https://www.novosti.rs/kultura/vest...neki-evropljani-zele-prisvoje-nasledje-srbije

Глобалисти желе да нам отму винчанску културу, и зато је битно да будемо на идејама суверенизма.

Немци покушавају да од Србије направе колонију и да преузму културу која је аутентично винчанска, односно српска.



У међувремену смо раскринкали комплетну структуру која разбија Србију. Испоставило се да је у њеном корену идеологија банкарско-корпоративног глобализма који уништава суверене државе и претвара их у колоније зарад својих интереса. У име те идеологије, под плаштом ЕУ, у круг се врте Курта и Мурта, а стварних промена нема. То што наш противник седи иза дебелих врата моћи нас није ни најмање поколебело, напротив сада смо још одлучнији у нашој борби.
 
Свет пролази кроз тектонске геополитичке промене. На сцени имамо велику борбу између суверенизма, који представљају наши савезници у два светска рата Трампова САД, Русија и Велика Британија и глобализма који представљају ЕУ, Немачка, Клинтонова САД, Блерова Велика Британија и нажалост и Кина. Место Србије је међу суверенистима. Немачка у јагњећој кожи ЕУ остварује своје колонијалне намере на Балкану и претвара нас све у своју колонију јефтине радне снаге. ЕУ није Европа. Европа је континент коме поносно припадамо. ЕУ је глобалистички пројекат по мери банака и глобалних корпорација, бирократа у Бриселу, Стразбуру и Франкфурту. Ми хоћемо Европу суверених држава, заједницу суверених народа.
 
Sredinom tridesetih godina prošlog veka, Srbija se u spoljnoj politici okrenula ka Nemačkoj. Pred drugi svetski rat, glavni spoljnotrgovinski partner Srbije/Jugoslavije je bila Nemačka sa gotovo 50% udela. I tada su političari hvalili sve nemačko, kao i danas.

Nemačka kolonizuje Balkan već 200 godina. Korak po korak. Proizvela je, pomagala i direktno podstakla ogromna krvoprolića u tri rata. Došla je u poziciju da konotroliše i vlast i opoziciju na Balkanu. Svi balkanski političari se utrkuju za podršku Berlina.

Nemački plan za budućnost Balkana je kolonija jeftine radne snage. Dok naša deca beže u Nemačku, ovde će naseljavati migrante da rade u nemačkim fabrikama za jeftinu radnu snagu.

Valja nam ovo zaustaviti. Srbija se mora probuditi ili će nestati.
 
Иако се ЕУ полако али сигурно урушава, Србија никада неће постати њена чланица. До 2030. број миграната који буду враћени у Србију изједначиће се са бројем наше деце која су побегла у иностранство. Тај план је врло стидљиво открио и председник СНС-а пред камерама Тањуга.
 
Иако се ЕУ полако али сигурно урушава, Србија никада неће постати њена чланица. До 2030. број миграната који буду враћени у Србију изједначиће се са бројем наше деце која су побегла у иностранство. Тај план је врло стидљиво открио и председник СНС-а пред камерама Тањуга.
Vidim zelis jaku Srbiju kao i sendvicmari.
 
У каквом је стању Србија најбоље се види по томе како третирамо национално и културно благо, историју и традицију.
Милош Милојевић, чувени српски, забрањени, историчар рекао је да народ који не познаје своју прошлост, не разуме своју садашњост и нема будућност јер не зна одакле је дошао.
 
Свет пролази кроз тектонске геополитичке промене. На сцени имамо велику борбу између суверенизма, који представљају наши савезници у два светска рата Трампова САД, Русија и Велика Британија и глобализма који представљају ЕУ, Немачка, Клинтонова САД, Блерова Велика Британија и нажалост и Кина. Место Србије је међу суверенистима. Немачка у јагњећој кожи ЕУ остварује своје колонијалне намере на Балкану и претвара нас све у своју колонију јефтине радне снаге. ЕУ није Европа. Европа је континент коме поносно припадамо. ЕУ је глобалистички пројекат по мери банака и глобалних корпорација, бирократа у Бриселу, Стразбуру и Франкфурту. Ми хоћемо Европу суверених држава, заједницу суверених народа.

Ми хожемо Шеворпу суверених појединки и појединаца .....
 
GLOBALISTI OTIMAJU VINČANSKU KULTURU: Neki Evropljani žele da prisvoje nasleđe Srbije
Boris Subašić
21. 07. 2020. u 08:10 >> 08:10
ГЛОБАЛИСТИ ОТИМАЈУ ВИНЧАНСКУ КУЛТУРУ: Неки Европљани желе да присвоје наслеђе Србије

Foto Novosti
FIGURINA stara oko 7.000 godina, koju su arheolozi Zavičajnog muzeja Župe u Aleksandrovcu pronašli pre nekoliko dana u Vitkovcu, pripada vinčanskoj kulturi, najblistavijoj civilizaciji neolita. Iako je reč o oblasti reke Rasine ili, šire posmatrano, Zapadnog Pomoravlja, ona bi uskoro mogla da postane Podunavlje.


Ako kulturni globalisti proguraju svoj projekat takozvane dunavske kulture, i Župa Aleksandrovačka zajedno sa svojim vinčanskim boginjama otići će u "Praevropsku podunavsku uniju". Kao i Pločnik kraj Prokuplja sa najstarijim topionicama Evrope i Rudnik u Šumadiji, sa rudnicima vinčanske kulture, među najstarijim očuvanim na svetu.
Arheolozi se u šali pitaju da li će i švarcvald torta, nazvana po planini na kojoj izvire Dunav biti nazvana podunavska torta, jer se jede u celom Podunavlju. Ako to zvuči kao glupost, zašto se onda smatra pametnim i opravdanim da se vinčanska civilizacija, za koju postoje dokazi da je postojala, utopi u neku izmišljenu podunavsku.
Iako priča o globalizaciji kamenog doba u Evropi zvuči kao bizarna šala iz Letećeg cirkusa Montija Pajtona, reč je o vrlo ozbiljnom, bogato finansiranom i medijski promovisanom projektu po kom kulturna baština Srbije može u Evropsku uniju, gde Srbija nije baš dobrodošla.
SUNCE ADUT ZA UNESKO? Hristivoje Pavlović -  Ne bi trebalo odustati od nominacije Lepenskog vira
SUNCE ADUT ZA UNESKO? Hristivoje Pavlović - Ne bi trebalo odustati od nominacije Lepenskog vira
OTKRIĆE SVETSKIH RAZMERA U SRBIJI: Arheolozi u zemlji pronašli boginju staru 7.000 godina
OTKRIĆE SVETSKIH RAZMERA U SRBIJI: Arheolozi u zemlji pronašli "boginju" staru 7.000 godina
NOVOSTI NA LICU MESTA Putem srebra otkrivena nova arheološka senzacija - zaostavština srednjovekovne Srbije: Grad kamen opet se nadvio nad Azbukovicom
"NOVOSTI" NA LICU MESTA "Putem srebra" otkrivena nova arheološka senzacija - zaostavština srednjovekovne Srbije: Grad kamen opet se nadvio nad Azbukovicom
OBNOVA SVETINJA U OBJEKTIVU: Izložba foto-reportera Novosti Zorana Jovanovića Mačka u Trebinju
OBNOVA SVETINJA U OBJEKTIVU: Izložba foto-reportera "Novosti" Zorana Jovanovića Mačka u Trebinju
- Već više godina postoji tendencija da se takozvano vinčansko pismo, koje je diskutabilno u nauci, naziva podunavsko pismo. U stvari tu je važna ideja koja se gura paralelno, da se vinčanska kultura proglasi podunavskom. Šta je cilj ovakve tendencije? U krajnjem, da se prisvoji vinčanska kultura, najsjajnija u neolitskoj Evropi. Izgleda da je nekim današnjim Evropljanima teško da priznaju da Srbija ima nešto bolje od njih, pa im je namera da prisvoje njenu baštinu tako što će je obuhvatiti širim pojmom podunavske kulture, koji bi obuhvatio više istovremenih regionalnih neolitskih kultura u današnjim podunavskim zemljama EU. Iako nijedna od njih ne može da se poredi sa vinčanskom ni u organizaciji, ni u umetnosti, ni u arhitekturi, ni u metalurgiji. Svojatanjem vinčanske kulture, one bi dobile na značaju tako što bi prisvojile njeno kulturno nasleđe. Ova tendencija se svodi na kićenje tuđim perjem i manipulaciju koja sa naukom veze nema. Više mi liči na neku politiku - kaže, za "Novosti", arheolog prof. dr Mile Stojić.
5184_miloradstojicarheologijabelica01032013-2-_f.jpg

Milorad Stojić / Foto Novosti
U svetskoj nauci je opšteprihvaćeno da se vinčanska kultura razvila na prostoru Srbije od sredine šestog do sredine četvrtog milenijuma pre nove ere, a da su njeni ogranci dopirali do današnje Istočne Bosne, Istočne Slavonije, Severne Makedonije, Crne Gore, Bugarske i rumunskog Banata.
Međutim, neki zapadni stručnjaci poslednjih dvadestak godina guraju u svetsku, pa i srpsku javnost ideju da su znakovi pronađeni na predmetima vinčanske kulture u stvari praevropsko dunavsko pismo, iako nisu nađeni ni u većem delu Podunavlja, a kamoli na celom Starom kontinetu.


5183_milojevasicnavinci_f.jpg

Miloje Vasić na Vinči / Foto arhiva
Nosilac ideje o opštoj praevropskoj podunavskoj civilizaciji je dr Harald Harman, nemački naučnik i lingvista, koji živi i radi u Finskoj. U njegovoj biografiji stoji da je predavao na više nemačkih i japanskih univerziteta i da je član Istraživačkog centra za višejezičnost u Briselu. On je i potpredsednik Instituta za arheomitologiju u Kaliforniji i direktor njegovog evropskog ogranka u Finskoj. U Srbiji je prvi put gostovao na simpozijumu koji je organizovao ogranak SANU u Novom Sadu, gde je promovisao ideju o dunavskom pismu, koje je u stvari isto ono vinčansko pismo čije je postojanje dokazivao dr Radivoje Pešić.
MREŽA NASELJA
SRBIJA je doslovno pokrivena mrežom naselja vinčanske kulture. Tokom arheoloških iskopavanja na prostoru ugljenokopa Kolubara nađeno je toliko predmeta da nadležni valjevski muzej nema doslovno gde da ih stavi, jer su im svi magacini krcati.
- U Mačvi se nalaze ostaci skoro petsto vinčanskih naselja sa kulturnim slojem debelim oko deset metara, u Drenovcu kod Paraćina su otkriveni ostaci ogromnog naselja, u Medvednjaku je lokalitet koji baca potpuno novo svetlo na domete vinčanske kulture, ali niko pametan neće zbog njih da joj menja ime. Međutim, oni koji hoće da je prisvoje i zakite se njome, da bi dobili značaj koji realno nemaju, žele da joj promene ime i samim tim i identitet - kaže Stojić.
Da bi znaci pronađeni na vinčanskim posudama mogli da budu neki sistem grafičkog sporazumevanja pretpostavljali su i drugi istraživači, počevši od pionira srpske arheologije Miloja Vasića, do savremenih naučnika Marije Gimbutas, Aleksandrine Cermanović i Jovana Todorovića. Ovim problemom se bave i svetski naučnici, među kojima je dr Šan Milton Vin, koji je još 1981. doktorirao u Kalgariju na temi "Znaci vinčanske kulture".
Aktuelna priča o dunavskom pismu modifikuje naučna istraživanja radi promovisanja ideje o podunavskoj kulturi, nekakvoj "praevropskoj Mesospotamiji" u kojoj Vinča i Srbija blede do nestajanja. Uprkos tome što o nekoj opštoj podunavskoj kulturi u neolitu nema nikakvih arheoloških dokaza, ovaj projekat se gura kroz knjige i skupove, kojima su, neuobičajeno, sponzori i neke evropske banke.


5185_okno5a_f.jpg

Dr Dragana Antonović / Foto Novosti
Srpski naučnici podsećaju da je prve tragove velike neolitske kulture profesor Miloje Vasić početkom 20. veka otkrio u Jablanici, kraj Mladenovca, koja nije blizu Dunava. Ova praistorijska kultura je svoj naučni naziv dobila po drugom, arheološki mnogo većem i značajnijem lokalitetu u Vinči. To su bili ostaci do tada neviđenog "praistorijskog grada", ali arheolozi naglašavaju da to nije jedini takav lokalitet takvog značaja u Srbiji, već samo prvi koji je pronađen među njima, igrom sudbine, u Vinči kraj Dunava.
- Vinčanske kulture nema ni u Austriji, ni u Nemačkoj, ni u Mađarskoj, gde protiče Dunav, pa kako onda neko može da tu kulturu nazove podunavska? Naravno da tamo postoje paralelne neolitske kulture, ali one nisu vinčanske. Centralna Srbija je glavna, najzastupljenija, najjača oblast u vinčanskoj kulturi koja je ovde najduže trajala, a sledi njen južnosrpski ogranak. Vinčanska kultura je autohtona na našem prostoru, a dokaz su njeni materijalni tragovi kojih ima doslovno svuda u Srbiji. Vinča je imala ogromna gradska zanatska naselja i satelitska seoska naselja oko njih koja su proizvodila hranu za te gradove, kao i u savremenom svetu. Glavni impuls za razvijanje takve kulture dala je metalurgija, koja je autohtona u Srbiji, što je dokazano i opšteprihvaćeno u nauci. Ona je bila je glavni podstrek da vinčanska kultura postane tako blistava i tako razuđena - kaže arheolog dr Dragana Antonović, koju smo zatekli na iskopavanjima praistorijskog rudarskog kompleksa na Rudniku, jednog do centara vinčanske metalurgije.
5186_tan2019-8-13-11552218-6_iff.jpg

Foto Tanjug
Ona sleže ramenima konstatujući da je globalizacija trenutno u modi, ali priznaje da ne razume zašto je pomodari guraju i praistoriju, gde joj mesta nema.
- Vidite li da Dunav teče ispod Rudnika? Naravno da ne vidite. A ipak je ovo važno područje vinčanske civilizacije. Kao i Pločnik, kraj Prokuplja, kraj reke Toplice, a ne kraj Dunava. Stvarno ne razumem te nove trendove neke nasilne globalizacije. Činjenica je da su Vinčanci imali kontakte i trgovinu sa drugim civilizacijama iz Podunavlja, ali ne može se praviti veštačko jedinstvo u praistoriji po analogiji s udruživanjem današnjih podunavskih zemalja - zaključuje Antonovićeva.

https://www.novosti.rs/kultura/vest...neki-evropljani-zele-prisvoje-nasledje-srbije

Глобалисти желе да нам отму винчанску културу, и зато је битно да будемо на идејама суверенизма.

Немци покушавају да од Србије направе колонију и да преузму културу која је аутентично винчанска, односно српска.



У међувремену смо раскринкали комплетну структуру која разбија Србију. Испоставило се да је у њеном корену идеологија банкарско-корпоративног глобализма који уништава суверене државе и претвара их у колоније зарад својих интереса. У име те идеологије, под плаштом ЕУ, у круг се врте Курта и Мурта, а стварних промена нема. То што наш противник седи иза дебелих врата моћи нас није ни најмање поколебело, напротив сада смо још одлучнији у нашој борби.

21. jul 2020.
 
Свет пролази кроз тектонске геополитичке промене. На сцени имамо велику борбу између суверенизма, који представљају наши савезници у два светска рата Трампова САД, Русија и Велика Британија и глобализма који представљају ЕУ, Немачка, Клинтонова САД, Блерова Велика Британија и нажалост и Кина. Место Србије је међу суверенистима. Немачка у јагњећој кожи ЕУ остварује своје колонијалне намере на Балкану и претвара нас све у своју колонију јефтине радне снаге. ЕУ није Европа. Европа је континент коме поносно припадамо. ЕУ је глобалистички пројекат по мери банака и глобалних корпорација, бирократа у Бриселу, Стразбуру и Франкфурту. Ми хоћемо Европу суверених држава, заједницу суверених народа.

Не слажем се да је део који називаш Трампова Америка наш савезник нити је то било који део запада .
 
У каквом је стању Србија најбоље се види по томе како третирамо национално и културно благо, историју и традицију.
Милош Милојевић, чувени српски, забрањени, историчар рекао је да народ који не познаје своју прошлост, не разуме своју садашњост и нема будућност јер не зна одакле је дошао.

Untitled-design-990x556.png


мислим да то иде отприлике тако што имамо нпр. ове доказе које је Славен поставио, па онда оног византијског цара "О управљању државом" (или како се зове) и сл. књижице, а онда на то додамо нпр. тражење о томе има ли доказа о постојању словена пре тог периода на Балкану, па ако нема, онда повежемо ова два, даље, има ли писаних трагова на споменицима или писаним словенским језиком. Ако има, значи да су били пре тога на Балкану, ако нема, онда се уклапа у ово горе написано. Римљани су свакако уредно записивали дешавања у свом царству. Онда имамо неке антрополошке методе вероватно, затим нека логичка закључивања, типа.... заиста је Дунав река која је велика природна граница. Имамо толико доказа да су разни дивљи народи упадали у Римско царство (углавном за Германе, али и остале), где су пљачкали, па се полако и насељавали и почињали нормалне животе итд..итд...

Делује ми као да није у питању завера, већ да је јасно доказано или учињено врло вероватним да су Словени заиста дошли са друге стране Дунава.


suverenisti-djb-1.-dan-990x556.jpg


Срби су староседеоци на Балкану.
 

Back
Top