Глобал Рисрч: ЕУ стреми укидању Републике Српске

Poruka
19.903
Европска унија стреми укидању Републике Српске

Упркос напорима Срба да примјењују Дејтонски мировни споразум, 49 одсто БиХ, који је у саставу Републике Српске, и даље остаје „копиле” мировног споразума, оцена је канадског Центра за истраживање глобализације „Глобал рисрч”.

У тексту под насловом „Давид и Голијат: Босански Срби против Запада”, овај центар наглашава да сваки нови мандат високог представника у БиХ има намеру да прошири, како се наводи, улогу централне владе у Сарајеву и кретање према ултимативном циљу уједињења и стварања једне Босне те укидања српског ентитета, успостављеног Дејтонским мировним споразумом.

-Чини се да ЕУ стреми да укине РС и понизи Србе њиховом капитулацијом централној влади у Сарајеву, која Србе заиста враћа у доба Отоманске империје, под којом су Срби били више од 400 година. Али, није Турска једина земља која се меша у послове БиХ и подржава исламско преузимање целе земље. Саудијска Арабија и даље је главни финансијер босанских Муслимана и градитељ џамија. У неким областима једна џамија налази се на сваких неколико километара, што БиХ представља као праву муслиманску земљу, иако су хришћани већинско становништво - наводи се у тексту.

Овај центар наглашава да се од Срба у БиХ не очекује само да се повинују исламистима у Сарајеву, већ да одустану од сваког трага независности, па на крају и од своје религије православног хришћанства, заједно с демократским институцијама.

„Глобал рисрч” саветује онима који не разумију да је исламска демократија оштроумна лудост да прочитају „Исламску декларацију” Алије Изетбеговића из 1970. године.

Највеће етничко насиље у рату

-Запад заборавља чињеницу да се највеће етничко насиље од рата у БиХ дешава управо између Муслимана и Хрвата, који су незадовољни својим принудним браком, и да су Муслимани ти који крше Дејтон од 1. јануара 1996. године када је требало да врате кућама стране исламистичке борце, увезене да се боре против Срба, а по потреби и Хрвата, истиче се у анализи канадског центра.

Канадски центар подсећа да је високи представник у БиХ, Валентин Инцко, користећи бонска овлашћења, ставио ван снаге закључке Народне скупштине РС о преносу надлежности са РС на БиХ, којим јој се, како се наводи, враћају нека од овлашћења „полуаутономије”, која су јој обећана у Уставу.

-Бонска овлашћења, која дозвољавају високом представнику у БиХ да скида с позиција изабране званичнике или усваја и укида законе, већином се користе против Срба. Инцко, последњи од седам високих представника под вођством Хавијера Солане, нашао се увређеним што Срби нису капитулирали под претњом последицама и сами повукли спорне закључке. Српска понуда преговора и измена закључака није била довољна Инцку, који има диктаторску власт у окупираној Босни - наводи се у тексту.

„Глобал рисрч” наводи да је Инцко сматрао да су закључци парламента РС о враћању одређених овлашћења, која је десет година након Дејтонског споразума укинуо бивши високи представник у БиХ Педи Ешдаун, регресивни.

-До пре четири године Срби се имали своју полицију, војску, иако не баш много наоружања, суд. Али, касније, сваки нови едикт високог представника ствара једну препреку више и укида институције Србима из РС и њихова уставна права - наводи се у анализи овог центра.

Пристрасност суда БиХ

Говорећи о раду Суда и Тужилаштва БиХ, „Глобал рисрч” наглашава да је Суд БиХ показао пристраност и неспособност да процесуира злочине почињене против Срба, јер је поента осудити Србе, који су, упркос чињеници да су их страни медији назвали агресорима, морали често да се боре против страних исламских бораца у свом дворишту како би заштитили своју породицу и имовину.

-И поред тога, Срби су до сада осуђени на 1.118 година затвора, Хрвати на 140, а босански Муслимани на само 42 године, упркос реалностима грађанског рата и злочина које су починили муџахедини и босански Муслимани.

Срби у БиХ знају веома добро да је намера међународне заједнице да реформише Устав, одбаци Дејтон и направи једну Босну. За многе Србе није привлачно потчињавање Сарајеву у замену за варљиво чланство у ЕУ.

Срби се више не могу обманути

„Глобал рисрч” закључује да лажи међународне заједнице могу да преваре неинформисану западну јавност, али не и Србе који су прошли разне интервенције и године диктатуре међународне заједнице и стога би Инцко требало да размотри свој приступ.

http://www.dverisrpske.com/tekst/174275
***************************

Фино странци примећују шта папска Унија ради Србима у РС.На жалост,ово не примећују једино глупави Срби,јер се залажу за своје џелате.
 
Ja vec pomislio da EU tezi ukidanju Srbije :mrgreen:

Па,ниси далеко.И то је тачно.Ко је главни баја на Космету? ЕУЛЕКС.
Такође, ЕУ стоји иза свих процеса деградације Србије и рађање нових сепаратистичких идеја на југу и северу Србије.
 

Back
Top