Glišić: Suverenisti neće biti uz studente ako ih bude vodio rektor Đokić

Ako bi se, kaže on, u punoj meri napravila politička priča nacionalne i suverenističke orijentacije, koja bi došla do svakog sela i mesne zajednice – poput mađarske Tise – onda bi bilo garancija da će srpski nacionalni interesi biti kudikamo zaštićeniji...
Ozbiljan batica :ceka:
Vladan_Glisic_FOTO_ATA_Images_(2)_627x940

Minvajl, lošmi kaže da autentična desnica mora biti predstavljena na izborima jer bez nje neće biti moguća ni promena vlasti :cepanje:

Koalicija NADA odjavila Aleksića
Miloš je u pravu...studenti predvođeni Đokićem ne mogu do 51%... moraće da postoji još neka antirežimska opcija na sceni...neka koja ima kapacitet da privuče razočarane glasače režima... s obzirom da prozapadna opozicija nema šanse da to bude jer njeni glasači su redom za studentsku listu, moraće to da bude desna opcija... setimo se da ni 2000.te ne bi bilo promena da nije bilo desnice, da Koštunica nije istaknut u prvi plan..on je kao nacionalista bio prihvatljiv bivšim Slobinim simpatizerima...Đinđić nije...

"Razocarani biraci rezima" su nepostojeca kategorija, sto je praksa dokazala. Ko do sada nije shvatio, taj ni nece, bilo zato jer nema mentalnih kapaciteta, bilo zato sto je uz rezim zbog nekog interesa.
Sve i da da postoje, sve se nadam da ce da ih privuku Francuz, Glisic i ostale "suverenisticke" gromade...

Miloš je u pravu...studenti predvođeni Đokićem ne mogu do 51%... moraće da postoji još neka antirežimska opcija na sceni...neka koja ima kapacitet da privuče razočarane glasače režima... s obzirom da prozapadna opozicija nema šanse da to bude jer njeni glasači su redom za studentsku listu, moraće to da bude desna opcija... setimo se da ni 2000.te ne bi bilo promena da nije bilo desnice, da Koštunica nije istaknut u prvi plan..on je kao nacionalista bio prihvatljiv bivšim Slobinim simpatizerima...Đinđić nije...
Nije istina da su glasači prozapadne opozicije redom uz studentsku listu. Evo ja nisam jer ne znam šta nude, a uz to su očigledno Putinovi plaćenici. Znam još mnoge pro-zapadnjake koji ne podržavaju studente zbog ovoga. Kako da ih podržimo kad ne znamo šta su i koji im je program?

Miloš je u pravu...

I jeste i nije.

Zapravo je stvar negde između. Niti su glasači toliko osetljivi, niti je to nebitno pitanje. Nacionalna opozicija često ispaljuje ovakve izjave jer pokušavaju da se ogrebu. Pa se svi redom ograđuju od studenata a nisu sposobni da se okupe. Tamo svako tera na svoju stranu. Njima se, slično kao i prozapadnoj opoziciji, smeši izginuće na izborima i sad ih hvata frka šta će i kako će.

Što se tiče studenata, Đokić nije dobio mandat da ih predvodi kako to neko pokušava da nametne. Lista još nije objavljena i oni mogu da izaberu bilo koga. Možda baš nađu nekoga ko može da okupi oba spektra. A može se odluče i za duo kombinaciju Đokić+Lompar. To bi bilo zanimljivo videti.

Svakako, verujem da detaljno razrađuju pobedničku strategiju i ne primaju se na trolovanja od strane režima i opozicije.

Nije istina da su glasači prozapadne opozicije redom uz studentsku listu. Evo ja nisam jer ne znam šta nude, a uz to su očigledno Putinovi plaćenici. Znam još mnoge pro-zapadnjake koji ne podržavaju studente zbog ovoga. Kako da ih podržimo kad ne znamo šta su i koji im je program?
program je koliko ja shvatam samo ukloniti ovo zlo sa vlasti i otvaranjem medija i reformom izbornog zakonodavstva stvoriti uslove za neke buduće normalne izbore... oko ničeg drugog ne može biti dogovora jer su studenti heterogena skupina vrlo različitih političkih opredeljenja.... možda je bolje da studenti izađu sa dve liste građanističkom i nacionalnom koje imaju svoje isprofilisane programe i strategije upravljanja državom...mislim da bi tad imali u zbiru više glasova nego sa jednom listom...

program je koliko ja shvatam samo ukloniti ovo zlo sa vlasti i otvaranjem medija i reformom izbornog zakonodavstva stvoriti uslove za neke buduće normalne izbore... oko ničeg drugog ne može biti dogovora jer su studenti heterogena skupina vrlo različitih političkih opredeljenja.... možda je bolje da studenti izađu sa dve liste građanističkom i nacionalnom koje imaju svoje isprofilisane programe i strategije upravljanja državom...mislim da bi tad imali u zbiru više glasova nego sa jednom listom...
Dok to ne urade ja sam bliže da glasam za Vučića nego za njih.

Pa i ovi će da produže njegovim stopama. Za sad ne vidim da su različiti, a po šatro-nacionalizmu im samo još Šešelj fali u njihovim redovima.
neće...oni su zamišljeni samo kao prelazno rešenje koje će da vrati demokratiju na fabrička podešavanja...onda sa otvorenim medijima i fer sledećim izborima biće novih stranaka i pokreta koji će se svojim programima i kandidatima boriti da zadobiju poverenje biračkog tela

"Razocarani biraci rezima" su nepostojeca kategorija, sto je praksa dokazala. Ko do sada nije shvatio, taj ni nece, bilo zato jer nema mentalnih kapaciteta, bilo zato sto je uz rezim zbog nekog interesa.
Sve i da da postoje, sve se nadam da ce da ih privuku Francuz, Glisic i ostale "suverenisticke" gromade...
Потпуно се слажем по том питању.

Не знам како уопште неко озбиљан "види" те разочаране било где. Вођа има стабилну гласачку машинерију од око 2 милиона гласова.

Једном када се власт буде променила, они ће се распршити на разне стране, али не пре тога.
Такви ће бити највећа опасност, где год да се буду учланили, јер они немају квалитета осим слепе верности. А тешко их је једног по једног проверити.

nema promena ako svi koji su do sad glasali za av av sektu nastave da glasaju za njih... bez pridobijanja dela "razočaranih birača režima" nema promene... ako studentska lista bude pretežno građanski orjentisana i predvođena Đokićem neće moći do 51%

Не може да се иде са дељењем, а да се очекује успех.
Ако постоје две студентске листе, онда ће ту обавезно бити и "Мика, Жика и Пера"... односно биће барем десет листа у опозицији. То је онда понављање претходних избора.

А обавеза је да постоји само једна опозициона листа и из разлога председничких избора.
Колико год да гледамо драматике и патетике око скупштинских избора, председнички морају да буду 2027., свиђало се то некима или не. Студентска листа има задатак да спреми кандидата који може да победи вођиног фикуса (претпостављам Николића).
Са одговарајућим председником се онда може радити макар нешто.
И свакако је задатак студентске листе да има више од трећине мандата, јер 2/3 већина у скупштини може да смени председника, ако се добро сећам..

nema promena ako svi koji su do sad glasali za av av sektu nastave da glasaju za njih... bez pridobijanja dela "razočaranih birača režima" nema promene... ako studentska lista bude pretežno građanski orjentisana i predvođena Đokićem neće moći do 51%

Itekako ima promene, ako izadju svi oni koji su nezadovoljni, ali su do sada sedeli kod kuce kada dodju izbori, ili su glasali za kojekoga.
NI 2000. rezim nije bio pao zato sto se neko od njegovih biraca bio predomislio, tadasnji crveno-crni su i posle decenije stradavanja i cetiri izgubljena rata opet bili dobili dva miliona glasova.

Itekako ima promene, ako izadju svi oni koji su nezadovoljni, ali su do sada sedeli kod kuce kada dodju izbori, ili su glasali za kojekoga.
NI 2000. rezim nije bio pao zato sto se neko od njegovih biraca bio predomislio, tadasnji crveno-crni su i posle decenije stradavanja i cetiri izgubljena rata opet bili dobili dva miliona glasova.

to nije čvrsto glasačko telo...
koalicija oko SPS je 1997. imala podršku 1 400 000 birača, 5.oktobra je Milošević ukupno u Crnoj Gori i Srbiji imao 1.8 miliona a već u decembru 2000. na parlamentarnim izborima SPS je pao na oko 515 000... ovde dobar deo naroda glasa za vlast ili za onog za kog veruje da će biti vlast...

promene se ne bi desile da je u prvi plan istaknut Đinđić a ne Koštunica.... Đinđić ne bi dobio podršku 2.5 miliona ..

isto tako lista predvođena Đokićem ne može da dobije podršku svih antirežimski orjentisanih glasača... Đokić nema harizmu, ne ume da drži govore nego mora da čita a i to što čita je isprazno, kao takav u tv duelu sa Vučićem ili nekim visokim predstavnikom režima nema šanse da osvoji srca glasača, da ne pominjem da je Đokić postao rektor ne zato što je neka ugledna ličnost na BU bio nego zato što ga je SNS gurao i da je kao arhitekta radio za režim projekte u vezi BG H20.... pa i sad režimski tabloidi i Vučić u svojim govorima promovišu Đokića kao vođu studenata jednako kao što su promovisali Đilasa godinama kao vođu opozicije... Vučić priželjkuje tunjavog Đokića kao protivkandidata...to mu je šansa da zadrži vlast...

Вођа има стабилну гласачку машинерију од око 2 милиона гласова.

Aha, ima, zato siroma podiže mrtve i naseljava trafo stanice... treba otkinuti od tog lopovluka, a neka mu njegovi glasači, s njima će baš da se usreći.

Не може да се иде са дељењем, а да се очекује успех.
Ако постоје две студентске листе, онда ће ту обавезно бити и "Мика, Жика и Пера"... односно биће барем десет листа у опозицији. То је онда понављање претходних избора.

Ovde se krije realna opasnost.

Back