Глишић кандидат Двери за председника

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Upravo sam na adresu CESID-a poslao mejl sledece sadrzine:

Postovani,
prvi put vam se obracam jer sam iznenadjen da ucestvujete u necemu sto sustinski brise odrednicu "demokratiju" iz vaseg naziva.
Naime, ne mogu da verujem da smatrate demokratskim da na RTS-u ucestvuju "liste" a da nema svih lista.
Objasnjenje da ucestvuju liste koje imaju "poslanike" ne pije vodu iz prostog razloga sto to nije tacno. Gde je npr. SVM, Riza Haljimi, Ugljanin,...
Otkud je SNS parlamentarna stranka? Na kojim izborima je ona to postala?
Da li je na pomolu "dirigovana demokratija" u kojoj i vi ucestvujete?

Znam da mi necete odgovoriti jer nemate argumente ali vam predlazem, dok jos nije kasno, da u emisije ravnopravno ukljucite SVE liste cije je ucesce potvrdila RIK.
U suprotnom, za mene (i mnoge oko mene) pretvarate se samo u jos jednu dobro placenu organizaciju za izigravanje demokratije.

S postovanjem,

(puno ime i prezime)

Poslednja izmena:
.
Занимљив текст Владана Глишића о ЕУ из 2006. године:

Наравно да не можемо олако поистоветити ЕУ са Трећим Рајхом (мада са црно-жутом монархијом то не би тако тешко ишло) и то нам није ни жеља. Ови примери показују да Европска Унија није нека „обећана земља“ – ексклузивна утопија, попут „бескласног друштва“ о коме се некада на овим просторима маштало. Европска Унија је геополитичка чињеница, стратешка пројекција која има своје законитости, тј. законитости једне империје у настајању и њу, дакле, као такву империју треба и посматрати. Вредносни систем те империје – Европске Уније, данас је сасвим другачији од вредности Трећег Рајха и Аустро-Угарске монархије, али треба и знати да почетком тридесетих година прошлог века, када је Хитлер извео економски препород Немачке, нико у светској јавности није знао за ружно лице режима који је створио конц-логоре. Такође, ни др Арчибалд Рајс није знао да ће она војска која је 1908. године анектирала Босну и Херцеговину, починити онакве грозне злочине геноцида над Србима у Мачви само 6 година касније. У своје време и ове „интеграције“ су добијале тираде похвала у светској штампи. Циници би рекли да дозволимо Европској Унији да се као империја развије, па ћемо видети колико се стварно разликује од претходних „интеграција“. Ако се сетимо НАТО-бомбардовања из 1999. године, пада ми на памет да ни циници понекад нису довољно цинични. Ипак, у покушају да Европску Унију, као тренутно најприсутнију европску интеграцију, реално сагледамо морамо је скинути са пиједестала ексклузивности и изједначити са другим империјалним пројектима који су својевремено прошетали овим просторима. То свакако није вредносни суд већ чињенична реалност. У критичком разматрању ЕУ (што је табу за наше строго контролисане медије) морамо према њој бити поштени, тј. разабрати њене мане и предности подједнако.

http://www.dverisrpske.com/sr-CS/dverjani/vladan-glisic/tekstovi/izazovi-evropskih-integracija.php

Можда му је штиво било превише компликовано. Можда би му више пријао један кратки аудио-визуелни прилог о Дверима:

Mnogima ce biti dovoljno samo ovo na kraju:

"TI IMAS SAMO SRBIJU, SRBIJE NEMA BEZ TEBE!"
Mada, imam utisak da se ovo nece moci videti i cuti.
Na delu je dirgovana demokratija. Najbolji dokaz jeste danasnja emisija na RTS gde ucestvuju samo odabrane liste.

Mozda i u ovako kratkim odgovorima moze da se vidi sustina. Ja ovo prvi puta videh!

Кад смо већ код сусрета са "другом Србијом", и ови снимци су занимљиви:

Округли сто о Сребреници одржан у Арт центру са учешћем Владана Глишића - Двери (2011):

Na delu je dirgovana demokratija. Najbolji dokaz jeste danasnja emisija na RTS gde ucestvuju samo odabrane liste.

Каже РТС:

Реч на реч

Током предизборне кампање, Радио-телевизија Србије, уз техничку подршку ОЕБС-а, ЦеСИД-а и Америчког Националног Демократског Института, организује три дебате са представницима седам листа парламентарних странака у Србији

Сврха ових дебата јесте да информише грађане о ставовима и стратегијама политичких странака у Србији које се такмиче на изборима. На тај начин сви бирачи у Србији имаће најбољи могући увид у идеје које политичка сцена Србије тренутно пружа.

http://www.rts.rs/page/tv/ci/story/17/РТС+1/1082602/+Реч+на+реч.html

Гости ће бити само представници парламентарних странака. РИК је прогласио листе које су равноправне, али очигледно су неке равноправније од других. На линку који сам дао могуће је било остављати коментаре, али након 3 или 4 у којима су посетиоци сајта замерали што нису све странке укључене, сви коментари су обрисани.

Каже РТС:

Гости ће бити само представници парламентарних странака. РИК је прогласио листе које су равноправне, али очигледно су неке равноправније од других. На линку који сам дао могуће је било остављати коментаре, али након 3 или 4 у којима су посетиоци сајта замерали што нису све странке укључене, сви коментари су обрисани.

Parlamentarne stranke su imale 4 godine da iznose svoja misljenja i glasanjem u Skupstini pokazu za kakve Zakone se zalazu.
U vreme Milosevica svi su imali jednako vreme za predstavljanje na RTS (setite se nastupa pok. Seceroskog) a danas CESID i slicne "demokratske" NVO imaju unapred odredjene stranke koje su "parlamentarne".
Sta se krije iza ovoga?
Strah od nekih novih koje narod nije imao mogucnost da cuje a koje govore drugacije i od pozicije i od opozicije.

Parlamentarne stranke su imale 4 godine da iznose svoja misljenja i glasanjem u Skupstini pokazu za kakve Zakone se zalazu.
U vreme Milosevica svi su imali jednako vreme za predstavljanje na RTS (setite se nastupa pok. Seceroskog) a danas CESID i slicne "demokratske" NVO imaju unapred odredjene stranke koje su "parlamentarne".
Sta se krije iza ovoga?
Strah od nekih novih koje narod nije imao mogucnost da cuje a koje govore drugacije i od pozicije i od opozicije.

Racionalni cilj da ne moze svaka kombi stranka da uzima prostor na nacionalnoj televiziji, jer je narodu dosta politicara.

Каже РТС:

Ja sam ostavila ovaj komentar i cekam da li ce da bude objavljen:

"Pocemu su ovo "parlamentarne" stranke?
Zar ovo nisu izbori za nove poslanike?
Zar ovi nisu imali 4 godine ne samo da kazu, vec i da glasaju za zakone i tako nam uredjuju zivot?
Ko se to boji nekuh novih ideja i ljudi?
Zar ja placam pretplatu da mi CESID odredjuje ko ce biti parlamentaran a ko ne?
Zar da ocekujem da cete ovo objaviti?"

Racionalni cilj da ne moze svaka kombi stranka da uzima prostor na nacionalnoj televiziji, jer je narodu dosta politicara.

Zar ne vidis koliko si kontradiktoran? Narodu je "dosta politicara" a ovamo se protivis da se cuju neki novi koji nisu imali sansu da "dodijaju" narodu.
Kako ti (ili bilo ko) zna koja je "kombi stranka"? Cemu izbori ako se PRE izbora sva zna? Ti si za demokratiju ali po tvojoj volji, zar ne? Plasim se takvih 'demokrata". Vi kao da prizivate narod da uzme motke, da ne kazem jos i kakve?

Zar ne vidis koliko si kontradiktoran? Narodu je "dosta politicara" a ovamo se protivis da se cuju neki novi koji nisu imali sansu da "dodijaju" narodu.
Kako ti (ili bilo ko) zna koja je "kombi stranka"? Cemu izbori ako se PRE izbora sva zna? Ti si za demokratiju ali po tvojoj volji, zar ne? Plasim se takvih 'demokrata". Vi kao da prizivate narod da uzme motke, da ne kazem jos i kakve?

Dveri su kombi stranka.
Dveri nece da predju cenzus.
Narodu je dosta politicara, pa im samo fali da osim sto slusaju one koji ce da imaju oko 5% ili vise glasova, da slusaju i one koji ce da imaju 2% glasova. Sta je tu kontradiktorno? Ono sto pricaju Dveri smo vec culi od SRS-a i DSS-a, tako da ce i ta opcija da se cuje, i toliko.

Ja sam ostavila ovaj komentar i cekam da li ce da bude objavljen:

"Pocemu su ovo "parlamentarne" stranke?
Zar ovo nisu izbori za nove poslanike?
Zar ovi nisu imali 4 godine ne samo da kazu, vec i da glasaju za zakone i tako nam uredjuju zivot?
Ko se to boji nekuh novih ideja i ljudi?
Zar ja placam pretplatu da mi CESID odredjuje ko ce biti parlamentaran a ko ne?
Zar da ocekujem da cete ovo objaviti?"

Послао и ја коментар, међутим нема, цензура. Искључили ванпарламентарне странке из циклуса дискусија "Реч по реч". Али сутра на ТВ гостују председнички кандидати:

муфтија Муамер Зукорлић, Владан Глишић (Двери) и Зоран Драгишић (Покрет радника и сељака).

Петак, 20. април, 21:12, РТС, емисија "Да можда не".

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back