Pozdrav ljudi. 2 filma koja sam gledao najvr izmedju 2003/2004 , pa koliko me pamcenje sluzi , evo par podatka:
Dva decaka su ostala bez majke a rastu sa ocem. U jednog od njih(mladjeg) otac ima vise poverenja , blizi mu je i drzi mu stranu , dok u drugog sumnja sta god da uradi , nema poverenja i non stop ga kritikuje. Secam se scene kad stariji brat vezuje mladjeg za stolicu nekom trakom , ali ne da mu naudi nego igrajuci se neke njihove igre , gde mladji dobija i traku preko usta kako bi cutao. Otac nailazi na to i opet stariji ispada kriv i optuzen da je maltretirao brata , a nije. Kljucna scena je pred kraj filma , kad stariji decak skace po odskocnoj dasci kod bazena koji je inace prazan. Skacuci po dasci , daska puca i momak pada u bazen , udara kicmu i ostaje nepokretan. Poslednja scena filma je kako decak lezi u postelji nepokretan , prividja mu se pokojna majka kako dolazi po njega da ga odvede. Otac place a mladji brat recituje "Oce nas" molitvu. Msm da je u pitanju italijanski ili spanski film , mozda cak i iz dva dela. 2003. ili 2004. je emitovan na Tv Banatu ili na Tv Kosavi. Ostavio je snazan utisak na mene da i dan danas pamtim te detalje filma , a nikako ne mogu da ga pronadjem negde na internetu.
Drugi film isto iz tog perioda , mozda god dana pre ili kasnije. Triler/drama. Radi se o porodici koja ima sina i usvaja jos jedno dete iz popravnog doma. To dete je problematicno , a ovo drugo je mirno. Rastuci , ovaj iz doma se popravlja , a ovaj koji je bio mirniji se kvari. Pred kraj filma , jedan od njih ubija roditelje , jednog roditelja pistoljem a drugog cekicem. Sve sumnje su na momka iz popravnog doma , ali se na kraju filma ispostavlja da je ubica njihov rodjeni sin.
Unapred zahvalan