Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Judy

Imdb ocena 7/10
glumci: Renée Zellweger, Jessie Buckley, Finn Wittrock

Ova biografska drama prica o poslednjim mesecima zivota cuvene Judi Garland , jedne od najvecih zvezda zlatnog doba Hollywooda koju glumi izvanredna Rene Zelveger.
Naime Judi stiže u London u zimu 1968 g. gde je održala niz raspordatih koncerata u Talk of the town kabareu, kada je u Americi bila na ivici egzistencije.Šest meseci nakon Londona umrla je u 47.godini života od predoziranja lekovima.
Poslednja scena u filmu je veoma emotivna da ne mozete da zadrzite suze

Ako Rene Zelveger nije zasluzila Oskara za ulogu Judi Garland ne znam ko je

Мени је у оба филма врхунски одглумео. Дао бих му за оба филма кандидатуре! А Томи Ли Џонсу за споредну у Ад Астри.
Moj dozivljaj je drugaciji ..Bred je bio ok i da nije bilo njega film bi bio totalna katastrofa..film je dosadan, spor, sa dosta nelogicnosti itd..kao i sam kraj filma .. ali za Tomi Li Dzonsa ne mogu da pohvatam u cemu je toliko dobar da bi bio kandidovan za Oskara..:lol:

Sto se mene tice taj film je zasluzio skoro sve oskare

-rezija (ne moze bolje)
-glavni glumac Di Kaprio sta reci
-sporedni Bred Pit

Margo Robi je isto bila top, ali nema ona nesto previse teksta u tom filmu, eto moze kao zenska sporedna, mada opet u filmu nemas glavniju zensku od nje..

Jedino bih Dzokeru dao za scenario ali film kao kompletan proizvod je bolji Tarantinov

Moj dozivljaj je drugaciji ..Bred je bio ok i da nije bilo njega film bi bio totalna katastrofa..film je dosadan, spor, sa dosta nelogicnosti itd..kao i sam kraj filma .. ali za Tomi Li Dzonsa ne mogu da pohvatam u cemu je toliko dobar da bi bio kandidovan za Oskara..:lol:
То ми се и допада код филма...што је спор и мисаон.
А ТЛ Џонс је био сјајан у улози патолошке личности опседнуте само једном ствари.

То ми се и допада код филма...што је спор и мисаон.
А ТЛ Џонс је био сјајан у улози патолошке личности опседнуте само једном ствари.
ok, postujem..svako dozivi film na svoj nacin..iako ja jos ne procitah pozitivnu kritiku na sam film

Noz u ledja sa Djejms Bondom tj Danijelom Krejgom

Ubise dedu koji je multimilijarder, da bi procitali testament moraju prvo da nadju ubicu, a ubica...
Ubica se vec na prvi 10 minuta sazna,
ali to nije takav zaplet...
Pravi ubica, to morate videti sam kraj filma :)

Dva detektiva se pojavise tada, prvi bejase daniel creig u nigde vidjenoj do sad, i to sa britanskim naglaskom.

Ceo film se vrti oko prelepe devojke koja je upletena kao i svi ostali u ubistvo dede. Ali ne lezi vraze, film je vradki dobro napravljen.
Cini se klasicna prica, pa i jeste, drzi strogu paznju.
Obavezno odgledati!!! :)

Noz u ledja sa Djejms Bondom tj Danijelom Krejgom

Ubise dedu koji je multimilijarder, da bi procitali testament moraju prvo da nadju ubicu, a ubica...
Ubica se vec na prvi 10 minuta sazna,
ali to nije takav zaplet...
Pravi ubica, to morate videti sam kraj filma :)

Dva detektiva se pojavise tada, prvi bejase daniel creig u nigde vidjenoj do sad, i to sa britanskim naglaskom.

Ceo film se vrti oko prelepe devojke koja je upletena kao i svi ostali u ubistvo dede. Ali ne lezi vraze, film je vradki dobro napravljen.
Cini se klasicna prica, pa i jeste, drzi strogu paznju.
Obavezno odgledati!!! :)
Getsbiša jel si gledao film u bioskopu ili već ima dobar snimak na torentu?

4 Roses

4 roses.jpg

Ovo je film koji se snimao cak 5 godina. Glavne uloge tumace Milos Samolov, Boris Milivojevic, Sonja Kolacaric, Gagi Jovanovic, Srdjan Zika Todorovic, Gordan Kicic, Milutin Milosevic, Dragana Dabovic, Nada Macankovic, a pojavljuje se u jednoj sceni i Tihomir Stanic. Reditelj i pisac je Vasilije Nikitovic a muziku za film je radila Marija Maraya.

U filmu se radi o 3 kriminalca od kojih je jedan vlasnik kluba, drugi gradski sekretar a treci inspektor cetvrtog odeljenja, njih potkrada njihov posilni i tu krece prica o zivotu i smrti. U centru svega je nocni klub koji se "ne otvara dok sunce ne zadje", ocigledna inspiracija je bio cuveni Sacutalac.. Mnogo droge, mnogo sexa, to je lajtmotiv filma.

Od mene ocena 6/10. Bilo je u poslednjih godinu-dve i boljih domacih filmova. Kraj filma i poruka podsecaju na Smrdljivu bajku iz 2015. Miroslava Momcilovica sa Zarkom Lausevicem, tako da.. vec vidjeno. Ovo oko kluba jeste lepa ideja, glumci su dobri, nisu toliko lose ni napisani ali film ni po cemu nije upecatljiv, mislim da bi vestiji scenarista tu tematiku dosta bolje razradio, ni rezija mi se nije svidela, deluje kao da glumci improvizuju i na licu mesta smisljaju tekst..

The Search (1948)
https://www.imdb.com/title/tt0040765/

Одгледах у кинотеци овај лепи филм о потрази за изгубљеним дететом у ратом разрушеној Европи одмах након Другог светског рата. Сцене су вероватно снимане у стварно разрушеним градовима тако да су јако упечатљиве па и потресне. На крају хепи енд на сву срећу.

Bird Box (2018)
https://www.imdb.com/title/tt2737304/
IMDB: 6.6

Ne znam sta da mislim o ovakvim filmovima sa 2 vremenske linije u prici. Doduse u ovom filmu je to uradjeno bolje nego u nekim prethodnim koje sam gledao u skorije vreme. Sandra Bullock je ipak tu, gluma na nivou. Jeste zadrzala moju paznju ideja o filmu, ali glavni elementi nisu objasnjeni zbog koje sam ja ostao tu tokom celog filma. Svakako solidan, preporuka donekle. Mozda me previse drame omeksalo :)

Moja licna je 7.5.

Aquaman
https://www.imdb.com/title/tt1477834/

Nisam siguran sta da mislim. Predvideo sam svaki deo price do kraja, cak i nakon "kredita".. Neke animacije su mi nekada i nekako niskobudzetne na prvi pogled, neke su odlicne. Da nije humora koji je razbacan po prici sumnjam da bi odgledao do kraja bas skoncentrisano. Imam utisak da je ceo film jedan animirani film, mozda bi vise uzivao. Ovako je samo solidan.

Izmedju 6.5 i 7.

The Wandering Earth (2019)
https://www.imdb.com/title/tt7605074/

Mini maraton danas. Ludi kinezi. Ovaj film je bukvalno ostvarenje mojih decijih snova u video zapisu :) Pre 25 godina sam imao jednu knjigu sa stranicom o suncu i "sta bi bilo kad bi bilo" slikama i nekoliko filmovima sa asteroidima na TV-u. Mislim da je ovo definicija "naucne fantastike" u pravom smislu te reci. Gluma je losa, mozda cak i dijalozi deluju totalno odsutni iz price, nekad i nepotrebni monolozi su tu. Par scena su bas bas sulude i totalno odstupaju od "realno-nerealnog" plota, mozda nisu trebali toliko da preteraju.

Kada sumiram, prvih 80 minuta bilo je vrh. Onda idu 20-25 minuta gde sam se ohladio, da bi u poslednjim minutima bio i zadovoljan ali i razocaran, ali opet sa pozitivnim slagom na torti jer odstupa situacija od klasicne americke produkcije.

Kad gledam toliko filmova ne znam ni subjektivno kako da ocenim. Mozda cista 7/10. Ali onda gore pomenuti Aquaman mora na 6.5 :D

A Quiet Place (2018)
https://www.imdb.com/title/tt6644200/

Nekoliko dana sam cuvao film da situaciju kada niko nece da me ometa jer par sekundi iz trailera me odusevilo. Medjutim po pocetku gledanja u 5 minuta sam skontao da sam ga zapravo gledao po izlasku.. Tako da sam sebi ubio dozivljaj u startu. S obzirom da sam pre 2 dana gledao Bird Box sa Sandrom Bulok, ovo mi dodje neka paralela, s tim da mi Bird Box nekako kvalitetniji film sa boljom glumom. Sasvim solidan horor film, 2 puta sam skocio lagano, s obzirom da je ceo film tih. Cak mislim da ideja potekla iz Sonijeve igre (Last of Us).

Posto je Bird Box dobio 7.5 od mene, ovo ce biti cista 7-ica za moj ukus.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back