Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sleuth (1972)
https://www.imdb.com/title/tt0069281/

Одгледах у Кинотеци овај изванредни британски филм. Ако волите борбе умова и стари шмек не смете пропустити! Да не заборавим, да врхунска глумца...
Secam se da sam ga prekinuo jer mi je bio previse dosadan... mozda probam opet da ga gledam

The Miseducation of Cameron Post

Radnja je smestena u 90-sete. Chloe Grace Moretz glumi mladu Cam koju uhvate u vezi sa drugaricom, nakon cega je staratelji posalju u evangelisticku skolu koja treba da je programira i vrati na pravi put. Chloe simpaticna kao i uvek. Quinn Shephard (Hostages) odlicno izgleda kao njena drugarica, dok je ostatak ekipe nepoznat. Film je radjen kao teska drama.

U sustini, film je cista kopija But I'm a Cheerleader. Ali nije ni tako genijalan, ni zabavan, niti ima tako brutalnu ekipu glumaca Natasha Lyonne, Clea DuVall, Michelle Williams, Melanie Lynskey, Julie Delpy, RuPaul, Cathy Moriarty...

Sto se tice preporuke gledajte original, a ako volite drame onda gledajte Cam Post... :D

Disgrace (2008) dosta mracan film, ne prolaze dobro ni ljudi a ni zivotinje 9/10

123.jpg

Не претеруј! :) Филм је ок и ништа више. Прича нема фокус, требало ју је фокусирати или на краља или на оног клинца. Овако је мало килаво. Коректан урадак и то је то.

Ne preterujem brt, film je sjajan.. Itekako su povezani i kralj Petar i mali Momcilo Gavric i ta prica se sliva u jednu, kao i Marinko i njegova majka i Zivota prekaljeni srpski sumadijski ratnik...

Ad Astra

Imdb ocena 6,7
Sf
glumci: Uloge: Bred Pit, Tomi Li Džons

Bred Pit u ulozi astronauta koji putuje do ivice sunčevog sistema kako bi pronašao svog nestalog oca koga glumi Tomi Li Džons i otkrio tajnu koja ugrožava opstanak Zemlje
Moj omiljeni zanr je Sf ali ovaj dosadan i usporen film mi se nije svideo.Bred Pit dobar u ulozi astronauta koji prakticno svo vreme u filmu vodi monologe

The Aeronauts

avantura
Imdb ocena 6,6
glumci : Felicity Jones, Eddie Redmayne, Himesh Patel

Film je snimljen prema istinitom dogadjaju o pionirima meterologije i pocinje pricom u Londonu 1862.god. Pilot Amelia Wren (Felicity Jones) i naucnik James Glaisher (Eddie Redmayne) u vecitoj zelji coveka da se vine nebu pod oblake, što bliže zvezdama, ulaze u borbu za opstanak u svom balonu dok beleze temperaturne podatke na visini od 11.500m

PS.

Mislim da ljudi nisu iskreni, prvo pitanje je da li uopste pogledaju ceo film od pocetka do kraja, drugo film je domaci, trece nov je, cetvrto snimao ga je Ristovski koji je znamo kako dobio pare, itd... i sve to ga u startu sabotira.. Protiv tebe Trumane nemam nista, gotivim te, ali nije tacno da nema fokus.. Ne znam sta si ocekivao da jedan lik bude ceo film.. Itekako je radnja i vise nego smislena i koherentna..

Resio ove godine da se posvetim filmovima uz serije koje pratim vec godinama. Dosta sam propustio, dobro dodje tema :) Za ubuduce uz obrazlozenje, evo liste. Uvek sam za caskanje o tome.

Imam specifican ukus, ali trenutno me vuku drame dosta, a vidim ovde naslove bez kraja. SCI-FI/Horore sam maltene od prvog do poslednjeg u prethodnih 5-6 godina odgledao, mada uz malo dublje kopanje nalazim solidne "evropske".

Resio ove godine da se posvetim filmovima uz serije koje pratim vec godinama. Dosta sam propustio, dobro dodje tema :) Za ubuduce uz obrazlozenje, evo liste. Uvek sam za caskanje o tome.

Imam specifican ukus, ali trenutno me vuku drame dosta, a vidim ovde naslove bez kraja. SCI-FI/Horore sam maltene od prvog do poslednjeg u prethodnih 5-6 godina odgledao, mada uz malo dublje kopanje nalazim solidne "evropske".

Fali ti na toj listi Sherlock, Black Mirror, The Sopranos, Band of Brothers, La Casa De Papel, The Wire..........

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back