Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Možda ti pričitaš za 5 minuta jer si ih pisao pa ti je poznata materija : )
Za sada vode Svemirski majmuni :ok: a čitam te natenane pa ću da ti javim, bez negativnih vibracija naravno :malav:

Ih bre 'nduras, ako ne možeš da se izboriš sa 10-ak pesama, kako bi tek pročitala 66 stranica laprdanja na svaku temu ljudsku zamislivu :lol:..

Kao kad sam ja pročitao jednu nju ejdž knjigu, i samo zapisao, a posle ubacio u jednu pesmu - 350 stranica laprdanja o ljubavi. :zcepanje:

A evo ti baš jedna ljubavna, po mom mišljenju nešto najbolje što sam ikad napisao, jer je prosto iskuljalo iz mene -

Letnja Svetlost

Znam ti nokte bele,
Znam ti pete meke,
Znam ti zglobove male,
Znam ti listove tanke,
Znam ti kolena čvorasta,
Znam ti butine duge,
Znam ti malu tajnu,
Znam ti bregove butne,
Znam ti linije razne,
Znam ti stomačića tajne,
Znam ti grudi,meke,hladne,tople,
božanske

Znam ti vrat željan poljubaca ceo,
Znam ti osmeh osunčan,veseo,beo

Znam ti usne,nosić,trepavice sanjive,
Znam ti oči zaljubljene,tužne,ranjive

Znam ti kose crne,negovane,duge

Znaj za suze koje me iz snova bude!

Njoj,
M@ki@veli Letnje Jutro 07.07.04

I gde se baš uhvati za svemirske majmune, kad je to totalni rip off, parafrazirani citat iz Fight club-a

Bez žrtvovanja ne bi imali ništa.
Kao prvi majmuni spremni da budu lansirani u svemir.
Svemirski majmuni!

8f386ab01753dde33b7e3747da62c7e5.jpg

''Dama i huligan''...Dirljiv film...Prelepo je gledati velikog, u svakom smislu, Majakovskog, kako prirodno i nadahnuto glumi...:) Izgleda tako pun života, kao da ne može da umre...Uopšte film deluje neverovatno MODERNO, u čistoći snimanja i ponašanju glumaca, kao da je snimljen sada a ne pre skoro 100 godina...! 10/10

Ih bre 'nduras, ako ne možeš da se izboriš sa 10-ak pesama, kako bi tek pročitala 66 stranica laprdanja na svaku temu ljudsku zamislivu :lol:..

Kao kad sam ja pročitao jednu nju ejdž knjigu, i samo zapisao, a posle ubacio u jednu pesmu - 350 stranica laprdanja o ljubavi. :zcepanje:

A evo ti baš jedna ljubavna, po mom mišljenju nešto najbolje što sam ikad napisao, jer je prosto iskuljalo iz mene -

Letnja Svetlost

Znam ti nokte bele,
Znam ti pete meke,
Znam ti zglobove male,
Znam ti listove tanke,
Znam ti kolena čvorasta,
Znam ti butine duge,
Znam ti malu tajnu,
Znam ti bregove butne,
Znam ti linije razne,
Znam ti stomačića tajne,
Znam ti grudi,meke,hladne,tople,
božanske

Znam ti vrat željan poljubaca ceo,
Znam ti osmeh osunčan,veseo,beo

Znam ti usne,nosić,trepavice sanjive,
Znam ti oči zaljubljene,tužne,ranjive

Znam ti kose crne,negovane,duge

Znaj za suze koje me iz snova bude!

Njoj,
M@ki@veli Letnje Jutro 07.07.04

I gde se baš uhvati za svemirske majmune, kad je to totalni rip off, parafrazirani citat iz Fight club-a

Bez žrtvovanja ne bi imali ništa.
Kao prvi majmuni spremni da budu lansirani u svemir.
Svemirski majmuni!

Lepa ti je ova ljubavna pesma, baš.

A Svemirski majmuni: pa tu se pronalazim i identifikujem :lol: a i lakša je za čitanje od ostalih...

Contratiempo-Nevidljivi svedok
Spanski film. reditelj Paulo Oriol
ocena 8/10
Zanimljiv i dinamičan triler, koji kroz specifičan kriminalistički zaplet slika moderno društvo, moć, uticaj novca, manjak etike, prelaženje preko svih granica, gubitak kontrole, zločin i kaznu, slučaj kao pokretač radnje.
Film prati mladog, lepog i uspešnog biznismena, čoveka godine i lice sa naslovnih strana, Adriana Dora. On ima odgovarajuću bogatu ženu, malu slatku devojčicu i naravno ljubavnicu. Drugim rečima on je arhetip uspeha u današnjem svetu. Problem je što ga je policija uhapsila u iznutra zaključanoj hotelskoj sobi pored leša svoje takođe mlade, uspešne i lepe ljubavnice i što sve ukazuje na njegovu krivicu. Nema tragova treće osobe, u sobu niko nije ušao a bilo je nemoguće neprimećen izaći.Da bi dokazao svoju nevinost on angažije čuvenu, upravo penzionisanu advokaticu, eksperta za pripremu svedoka, koja nikada u karijeri nije izgubila slučaj. Njen zadatak je da ga pripremi za svedočenje pred sudom i pomogne mu da dokaže svoju nevinost. U uvodu filma ona dolazi u njegov hiper stilizovani stan u centru Barselone i obaveštava ga da postoji novi svedok koji je trenutno kod tužioca, tako da imaju samo tri sata do njegovog hapšenja. Preostalo vreme treba iskoristiti da je on lično uvede u slučaj i onda pripreme odbranu. Štoperica je i bukvalno uključena, i priča kreće da se odmotava u flešbekovima i u međusobnoj igri između ova dva arhetipska lika (moć i pravda)

contratiempo2.jpg

Sicario
krimi drama
ocena 8/10
igraju : Emily Blunt, Josh Brolin, Benicio Del Toro

U Meksiku Sicario znaci placeni ubica. U bezakonju pograničnog predela koji se proteže između SAD i Meksika, idealistčnu FBI agentkinju Kejt Mejser (Emili Blant) angažuje elitni državni službenik (Dzoš Brolin) za pomoć u eskalaciji rata protiv droge. Predvođeni tajanstvenim konsultantom sa sumnjivom prošlošću (Benisio del Toro), tim polazi na tajno putovanje terajući Kejt da preispita sve u šta je verovala kako bi preživela

moviepostergallery-best-sicario-02.jpg

Sicario
krimi drama
ocena 8/10
igraju : Emily Blunt, Josh Brolin, Benicio Del Toro

U Meksiku Sicario znaci placeni ubica. U bezakonju pograničnog predela koji se proteže između SAD i Meksika, idealistčnu FBI agentkinju Kejt Mejser (Emili Blant) angažuje elitni državni službenik (Dzoš Brolin) za pomoć u eskalaciji rata protiv droge. Predvođeni tajanstvenim konsultantom sa sumnjivom prošlošću (Benisio del Toro), tim polazi na tajno putovanje terajući Kejt da preispita sve u šta je verovala kako bi preživela

moviepostergallery-best-sicario-02.jpg

Odlican :ok: ja sam ga davno preporucio. Snima se i nastavak Soldado isto sa Benisijom u glavnoj ulozi

open-uri20150422-12561-1h1wtjk_29efe864.jpeg

Sladak crtani koji se sastoji iz dve price koje su potpuno razlicite. Mana mi je to sto se u drugom vise paznje posvecuje pevanju nego samoj prici, ali je sve u svemu simpatican. Good old Disney. 8/10

Obožavam taj crtIć, još do detinjstva...I ičaboda...
:cool:
the-homesman-official-poster.jpg

Gotivan, iako nov...Težak, potresan i dirljiv, lepa priča gotovo u duhu starih filmova, bez patetike i prenaglašenosti...Interesantno da je Tomi producirao...Hilari Svenk deluje grubo ali je prilično zgodna, ima jednu scenu gde je bez odeće mmm :heart: Film je nekako pozitiva i dobro se osećaš kada ga pogledaš, iako nije sve kako bi trebalo da bude...10/10

- - - - - - - - - -

Tomi Li treba da snima više!!!

Alien: Covenant - 7/10

U sustini nista novo. Prica se nastavlja tamo gde je stala, ali ne onako kako bi publika volela. Ne daje nikakve odgovore na pitanja iz Prometeusa. I naravno opet se ne zavrsava. To je jedna bolest koja je zahvatila moderne filmadzije da snimaju filmove kao da su serija.

Moze da se gleda kao akcioni film, ali nema smek kakav su svaki na svoj nacin imali 1, 2, 3, pa cak i 4.

Ekipa ispreturana najbolji glumci glume teske sporednjake poput James Franco-a, Guy Pearce-a, Demian Bichir-a. Dok je glavni lik Katherine Waterston iz Fantastic Beasts and Where to Find Them, Michael Fassbender kojeg nikad nisam voleo i vec zaboravljeni Billy Crudup.

Na mlečnom putu - http://www.imdb.com/title/tt2800340/

o6D_aQTA.jpg

Ništa ja ovo nisam razumeo. Mislim film je vizuelno lep, ali radnja mi je nekoherentna... uz to gledao sam neku kopiju gde pola dijaloga nisam ni čuo od pucnjave, eksplozija & glasne muzike.

6/10

Aferim! - http://www.imdb.com/title/tt4374460/

aferim-quad-poster-Romanian-600.jpg

Sviđa mi se film. Balkanski divlji zapad. Dijalozi, glumci, scenografija... ma sve je super. Priča te jednostavno uvuče i opčini. Bravo!

10/10

XXY - http://www.imdb.com/title/tt0995829/

Dobra ardžentinian drama. Mislim da mi je neko rekao da će mi se svideti film u kome dvoje tinejdžera sodomizuju jedno drugo, ne bi mu poverovao, ali je tako...

Xxy_ver3.jpg

8/10

Anonymous

ocena 7/10
U filmu su dva vazna dogadjaja pred kraj zivota i vladavine engleske kraljice Elizabete I. Pobuna Eseksa 1601.god. i pitanje naslednika trona kraljice Elizabete I.
U ovim istorijskim dogadjanjima ubacena je prica o plemicu Edvardu de Viru, Erlu od Oksforda, koji je poredstavljen kao pravi autor Sekspirovih dela cime se nadvila senka sumnje na velikana ne samo engleske, već i celokupne svetske knjizevnosti. Da li je Vilijem Sekspir zaista napisao sva dela koja su odavno svrstana u svetsku kulturnu bastinu ili je posluzio kao obicna marioneta pravom autoru?

MOV_eeb4618b_b.jpg

Na mlečnom putu - http://www.imdb.com/title/tt2800340/

o6D_aQTA.jpg

Ništa ja ovo nisam razumeo. Mislim film je vizuelno lep, ali radnja mi je nekoherentna... uz to gledao sam neku kopiju gde pola dijaloga nisam ni čuo od pucnjave, eksplozija & glasne muzike.

6/10

Aferim! - http://www.imdb.com/title/tt4374460/

aferim-quad-poster-Romanian-600.jpg

Sviđa mi se film. Balkanski divlji zapad. Dijalozi, glumci, scenografija... ma sve je super. Priča te jednostavno uvuče i opčini. Bravo!

10/10

XXY - http://www.imdb.com/title/tt0995829/

Dobra ardžentinian drama. Mislim da mi je neko rekao da će mi se svideti film u kome dvoje tinejdžera sodomizuju jedno drugo, ne bi mu poverovao, ali je tako...

Xxy_ver3.jpg

8/10

mislim da je poenta filma da se ogrebe o moniku za kes

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back