Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sam si odgovorio na pitanje.
Klint je zapravo sasvim dobar glumac za filmove koje je glumio,jer čini mi se da prljavog Harija ne bi niko bolje odglumio.
Sve u svemu svi raniji Klintovi filmovi su gledljivi,Snajperist je smeće,nema tu šta više da se palamudi...;)

eee klint cuveni istvud

istina je da je u filmovima glumio uterivaca pravde u zle i ruzne

istina je da smo, kao mladi u sfrj, romanticno videli tu pravdu misleci da vazi i za nas

istina je da svaki americki vojnik ili polismen takodje sebe vidi kao klint istuvuda, kada uteruje americki nacin zivota bombama po svetu, irak, srbija, libija itd itt

znaci nase malogradjansko plactcipickarenje je moglo od takvog lika stvoriti heroja, zaboravljajuci brzo na sopstvene prave heroje, a tokom vekova ih ima bas puno

mi imamo i hereoje iz devedesetih i 99, sa kosara npr. ali sta je to u nasem bicu(vlasti i medijima, prosveti i profesorima) sto se odrice svog coveka koji daje sve pa i zivot za drzavu i narod?

eee klint cuveni istvud

istina je da je u filmovima glumio uterivaca pravde u zle i ruzne

istina je da smo, kao mladi u sfrj, romanticno videli tu pravdu misleci da vazi i za nas

istina je da svaki americki vojnik ili polismen takodje sebe vidi kao klint istuvuda, kada uteruje americki nacin zivota bombama po svetu, irak, srbija, libija itd itt

znaci nase malogradjansko plactcipickarenje je moglo od takvog lika stvoriti heroja, zaboravljajuci brzo na sopstvene prave heroje, a tokom vekova ih ima bas puno

mi imamo i hereoje iz devedesetih i 99, sa kosara npr. ali sta je to u nasem bicu(vlasti i medijima, prosveti i profesorima) sto se odrice svog coveka koji daje sve pa i zivot za drzavu i narod?

E vidiš to je glavna i osnovna razlika između velikih i malih nacija.
Naš glavni problem pa donekle i kompleks je taj što smo imali priliku da budemo velika nacija,u jednom trenutku smo i bili,jer od sve gologuzije oko nas nastale posle 90-ih,mi smo jedini imali državnost vrlo rano može se reći.
A onda Osmanlije,propustiš zlatno doba renesanse i romantizma,dobiješ prljavi Balkan gdje se takmičiš sa Šiptarima u nadmudrivanju,ko će kome dron i ti fazoni.:(:gace:
Sada je kasno,jednom prilikom sam sjedio sa starim židovom u Berlinu i načeli smo temu II svjetskog rata,ratova 90-ih,nepravdu,ovo,ono.
Slušao on mene pažljivo dok mu naglabam na vrlo lošem ali razumljivom engleskom i na kraju mudro reče.Vas Srbe može spasiti samo atomska bomba! :D
Ili je napravite ili je kupite!Kada se pravio Novi Izrael to je bio jedan od prioriteta.Izrael je najmanja nuklearna zemlja ubačena bukvalno u centar neprijatelja i opet joj ne mogu ništa.
Kontam posle koliko god to zvučalo lucidno stari Jevrej je u pravu! :think:

• Podržavam
Reactions: 27E
Strayed (2009)

http://www.imdb.com/title/tt1494812/

ruski film, spolja je o kriminalu, u stvari je licna drama, u ravni grckih

meni licno je film toliko filmski da filmskiji ne moze biti. ne bih ga ni uporedjivao sa nekim americkim hitom, jer hit svakako gubi. a sve to sa minimalnom scenografijom i sredstvima

naravno, kao sto neko na internetu kaze `КО ВОЛИ АМЕРИЧКЕ ПИТЕ ОД ГО...А НЕКА ПРЕСКОЧИ ОВАЈ ФИЛМ` - slazem se 1000%

moja ocena je 9/10 za ukupan utisak

ps ima i na youtubu sa prevodom i zove se zalutali

ps 2 film je iz kazahstana, snimljen na ruskom

Poslednja izmena:
http://www.imdb.com/title/tt0808417/?ref_=fn_al_tt_1 - Persepolis - 8.5 za ovo delo, animirani film koji ima zanimljiv kritički osvrt na jedno vreme koje za glavnu protagonistkinju predstavlja vreme sazrevanja i odrastanja a prikazano je na momente na dosta šaljiv način iako je tema sasvim ozbiljna.

http://www.imdb.com/title/tt1691920/?ref_=nv_sr_1 - I Melt with You - Fim o sumornim životima četvorice četrdesetogodišnjaka i njihovom ne snalaženju u istim. Nadoknađuju nedostatke iz života godišnjim okupljanjem na kojem se apsolutno prepuštaju jedni drugima kao i drogama i alkoholu. Dajem 8 zbog soundtrack-a koji hebe kevu.

Poslednja izmena:
Triangle 7/10
triangle.jpg

Film prati grupu od šestoro ljudi, koji odlaze na jedrenje. Nakon što se nađu na otvorenom moru iznenenada dolazi misteriozna oluja koja im prevrće brod, gde jedan član posade odmah nestaje.
Preostala petorka, nakon određenog vremena, nalazi spas u brodu Aeolus, koji se takođe misteriozno iznenada pojavljuje. Međutim, ubrzo postaje jasno da se na Aeolusu dešava nešto čudno

Broj 55 (2)
http://www.imdb.com/title/tt2993698/?ref_=fn_al_tt_1
25-8-2014_13_51_43_broj55.jpg

Hrvatski ratni film?Treba li dalje da pišem?Zna se šta vas čeka-četnici u raznim formama orgazma,bradati,ošišani,specijalci,ovo,ono...
Šta očekivati od tisućljetne kulture i istorije gdje je Oluja najveći državni praznik a Vukovar najveća vojna pobjeda u istoriji/historiji?Pitam se jel postojala Hrvatska prije četnika ili se kod Hrvata sve vrti oko Srba i četnika?Sve počinje i završava...
Kako god,da ne palamudim o srpsko-hrvatskim odnosima osvrnuću se na film najobjektivnije što budem mogao.
Dakle ovaj po mnogim kritičarima najbolji hrvatski ratni film ikada pravljen je zapravo pravi ratni-ratnohuškaški film a ne antiratni film kako sam u početku zamišljao.
Ne razlikuje se puno dakle od Američkog snajperiste ako gledamo baznu osnovu,s tehničke strane korektan,sa glumačke prosjek.Sve ostalo mi djeluje previše usiljeno,bez emocija...samo čistokrvno rokanje.
Šta je ovaj film zapravo trebao pokazati pitam se?Lepa sela lepo gore ne predstavlja najveći domet srpske kinematografije ali je za ovo čudo remek djelo prvog reda.
Ako imate muda i dovoljno hrabrosti da gledate skoro dva sata neprekidnog besomučnog ubijanja onda je ovo film za vas,ako ne onda slobodno preskočite.
Ja sam morao da ovjerim najbolji ratni film susjeda pa makar hodao slijep...eto tako!

Poslednja izmena:
California Dreamin' (Nesfarsit)

E, je.bem ti život, ovaj Nemesku poginuo u 27-oj, a Michael Bay će doživeti stotu.

5+/5, najbolji Rumun kog videh, iste godine su Zlatnog Palmu dodelili onom Munđijuu za opadajući aritmetički niz godina, meseci i dana, a na stolu su imali ovo...

opadajuci niz godina sam i nekako odgledao, ali 'Iza brda' sam prekinuo posle 20 minuta..
jednu grupu evropljana bih kategorisao ko umjetnicke reditelje, druge ko umjetnicke palamude
onaj je prosto udav

Nemescu and Toncu were riding in a taxi that was struck on Eroilor Bridge by a Porsche Cayenne SUV driven by a British citizen (Ali Imran) who ran a red light. Technical expertise established that the Porsche was going 113 km/h (63 km/h above the speed limit), while the taxi had a speed of 42 km/h. The driver was initially sentenced to 7 years in prison by a Romanian court but this was later reduced to 6 years.

Eto.

Ili, što bi komentatori na Blicu rekli: oj, Rumunijo među šljivama!

Napokon sam našao novu seriju koju ću definitivno da pratim,super je zabavna poput Breaking Bada ( ista je ekipa radila) sa odličnim karakternim sporednim ulogama i odličnom glumom.
Odgledao sam prve tri epizode(koliko je do sada izašlo) i jako sam zadovoljan.

Better Call Saul (4)

I ja je pratim i svidja mi se za sada.
Ima onaj smek Breaking Bada...

Kis Uykusu (2014) - http://www.imdb.com/title/tt2758880/ - 7/10

Volim drame, otuda i ova ocena, inače nije ostavio nekakav dublji utisak. Možda je i bezizražajna Nihal (žena glavnog glumca) uveliko doprinela tome, površni dijalozi koji pretenduju da budu dubokoumni, neiscrpno sučeljavanje bogatstva i siromaštva kao u turskim sapunicama, i isto tako sapunjavi prikaz islamskih žena, koje su ili sluškinje, ili pasivne bogate supruge/sestre. Stihijska atmosfera razvučena na tri sata mi je najmanje smetala. Anadolijski pejzaži prelepi.

Levijatan u 00:10 na RTS1 nocas.
Pre prenosa dodele oskara.

U intervjuu „Izvestiji”, objavljenom nekoliko sati pre nego što će „Levijatan” biti nominovan za Oskara, Medinski je rekao da kod Zvjaginjceva nijedan lik ne doživljava iskupljenje u filmu koji je delom finansirao njegov prethodnik u ministarstvu.

- Čudno, ali među likovima nema nijednog pozitivnog junaka - kazao je Medinski. Ministar je objasnio da je reditelj tražio uspeh na međunarodnoj sceni snimajući film u Rusiji iako je on zasnovan na događajima u SAD: na istinitoj priči o jednom čoveku iz Kolorada koji je, besan na vlasti, buldožerom srušio kuću lokalnog gradonačelnika i gradsku skupštinu a onda izvršio samoubistvo.

- Možda bi takav film mogao da se snimi u Koloradu, arapskoj četvrti u Parizu ili depresivnim područjima južne Italije - nastavio je ministar. - Međutim, u ovom slučaju, autori bi teško dobili toliko uglednih zapadnjačkih filmskih nagrada. Imajući to u vidu, u jurnjavi za svetskom slavom, film je snimljen u ruskom okruženju - zaključio je Medinski.

http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/527174/OSKAR-2015-Ruski-ministar-kulture-kritikuje-film-Levijatan

znaci jos jedna demokratska zuta patka, kao srpski film, parada i slicna sr anja

U intervjuu „Izvestiji”, objavljenom nekoliko sati pre nego što će „Levijatan” biti nominovan za Oskara, Medinski je rekao da kod Zvjaginjceva nijedan lik ne doživljava iskupljenje u filmu koji je delom finansirao njegov prethodnik u ministarstvu.

- Čudno, ali među likovima nema nijednog pozitivnog junaka - kazao je Medinski. Ministar je objasnio da je reditelj tražio uspeh na međunarodnoj sceni snimajući film u Rusiji iako je on zasnovan na događajima u SAD: na istinitoj priči o jednom čoveku iz Kolorada koji je, besan na vlasti, buldožerom srušio kuću lokalnog gradonačelnika i gradsku skupštinu a onda izvršio samoubistvo.

- Možda bi takav film mogao da se snimi u Koloradu, arapskoj četvrti u Parizu ili depresivnim područjima južne Italije - nastavio je ministar. - Međutim, u ovom slučaju, autori bi teško dobili toliko uglednih zapadnjačkih filmskih nagrada. Imajući to u vidu, u jurnjavi za svetskom slavom, film je snimljen u ruskom okruženju - zaključio je Medinski.

http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/527174/OSKAR-2015-Ruski-ministar-kulture-kritikuje-film-Levijatan

znaci jos jedna demokratska zuta patka, kao srpski film, parada i slicna sr anja

A jesi li pogledao film? Očigledno nisi, pošto oto gore nije tvoj stav, nego preneto saopštenje. Naravno ni "srpski film" nisi gledao. Ne znam kakve veze srpski film ima sa demokratijom, ali ajde.

- - - - - - - - - -

Kažu da je Solonjicin na snimanju Stalkera znao da se ne trezni po 2 nedelje, a da se u filmu to slabo primeti. Da li je pitanje koliko je verovatno da su ruski glumci koji glume pijane Ruse pijani?

Valjda je prekidano snimanje, svađao se sa Tarkovskim, tak nešto.

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back