Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jedva čekam. usraću se. tom kruz. idi leči se. majko sveta šta sam dočekao, da neko hvališe onog sektaša prcvoljka tomakruzarzu.

Stvarno nema potrebe za ovakvim komentarima... pre je ovaj podforum bilo fino mesto, danas covek vise ne sme ni spomenuti nikog osim Nikolsona ili Branda, odmah ti dezurni profesori zaskoce za vrat... na kraju krajeva, nije covek ni rekao da je Kruz dobar glumac vec da mu je ovo najbolja uloga. A koliko god neko bio los glumac, jedna uloga mu mora biti najbolja. Makar to bilo gore od De Nirove najgore uloge.

U svakom slucaju, citao sam dosta recenzija ovog filma i vecina se slaze da je ovo zaista jedna od njegovih najboljih uloga. Ti ne moras gledati ako ne zelis, ali nema potrebe ni za uvredama.

A Million Ways to Die in the West

Western komedija i parodija na sve i svasta...:lol: nasmejala sam se slatko par puta 7/10

A_Million_Ways_to_Die_in_the_West_poster.jpg

Poslednja izmena:
Stvarno nema potrebe za ovakvim komentarima... pre je ovaj podforum bilo fino mesto, danas covek vise ne sme ni spomenuti nikog osim Nikolsona ili Branda, odmah ti dezurni profesori zaskoce za vrat... na kraju krajeva, nije covek ni rekao da je Kruz dobar glumac vec da mu je ovo najbolja uloga. A koliko god neko bio los glumac, jedna uloga mu mora biti najbolja. Makar to bilo gore od De Nirove najgore uloge.

U svakom slucaju, citao sam dosta recenzija ovog filma i vecina se slaze da je ovo zaista jedna od njegovih najboljih uloga. Ti ne moras gledati ako ne zelis, ali nema potrebe ni za uvredama.

izvini :sad2:

Matijaševiću, ne volim da izigravam sudiju, ali ne kontam šta ti znače ovakve rečenice. Ovim rečnikom svrstavaš se u red poštovaoca JK i Lejdi Gage. Kad imaš neku zamerku na nečiji stav, obrazloži ga a ne koristiti izraze kojih bi se postideo i Darko Miličić...

Evo, i ja mislim da je Tom Kruz ništarija od glumca, ali postoje mnogo sofisticiraniji načini da se takav stav predstavi.

Vidi ovako, Audition mnogi stavljaju u sam vrh japanskih horor ostvarenja svih vremena,ja ću biti potpuno iskren pa reći da meni baš i nije toliko prirastao srcu,davno sam ga gledao pa možda ga i repriziram.Odgovor na tvoje pitanje je-Takashi Miike.Ako si upoznat sa njegovim radom shvatićeš da kod njega ne vrede opšte prihvaćene norme u svijetu.On zna da šokira,zna da zbuni i da izazove emocije za koje nisi ni znao da imaš,lik je prosto manijak u svom poslu...
Ima dosta,ovih sam se na prvu sjetio i vjeruj mi Takashi Miike-a ne vredi previše analizirati niti njegove filmove jer je dobro poremećen ali odličan u svom poslu!:D

Nisam ja imao problem s razumevanjem poetike i gledao sam i ranije Miikea, nego konkretno - kad si pitao šta mi nije jasno. rekao sam ti da mi je ostao mutan odnos realnost-podsvest-simbolička projekcija - tačnije, na čisto logičkom planu, pokušao sam da uđem u metod reditelja i autora scenarija (knjige), da pokušam da vidim do koje mere je film naturalistički, odnosno nije naturalistički, budući da se sve lako posmatra kao parabola psihološkog odnosa na relaciji muškog i ženskog principa. U svakom slučaju, ja naprotiv mislim da je takve filmove najpodsticajnije analizirat (a iz iskustva tumačenja književnosti), jer su takvi reditelji (i autori uopšte) najotvoreniji ka nesvesnom i ka prostoru simboličkih slika koje su nezavisne od naše čulne percepcije, a samim tim ispunjene sadržajem. Kad se čovek susretne sa efektom očuđenja u umetnosti, nije smisao da ne analizira, nego naprotiv, da promeni vlastitu perspektivu i upusti se u koštac sa ,,tekstom'' koji je ispred njega. Ja ne bih rekao da je uopšte poremećen, jer ako se apstrahuju prizori fizičkog mučenja, film je jako lepa psihološka studija o mizoginiji. Filmovi koje ne treba ,,čitati'' nisu zanimljivi...Audicija je baš naprotiv film koji može da se čita i da se razlistavaju slojevi u potrazi za bazom... Našao sam i nešto tekstova o knjizi po kojoj je stvoren film (tako da nije do Miikea samo i njegove ,,poremećenosti'' , reč je o autoru predloška), pa mi je poduprlo čitanje koje sam imao u startu... U svakom slučaju, film koji me drži i podstiče na tumačenje, definitivno vredi gledanja. :)

Poslednja izmena:
Да се допуним: И ја волим некад, мало оштрије тонове, неку расправу на ивици инцидента из које се може извући јасан закључак о ставовима саговорника, али никад, са тако неким, отвореним, ад хоминем, увредама.

Што се тиче модератора, њих не треба призивати јер се онда умногоме гуши слободна расправа. Суштина је у дозирању и самоконтроли.

Да се допуним: И ја волим некад, мало оштрије тонове, неку расправу на ивици инцидента из које се може извући јасан закључак о ставовима саговорника, али никад, са тако неким, отвореним, ад хоминем, увредама.

Што се тиче модератора, њих не треба призивати јер се онда умногоме гуши слободна расправа. Суштина је у дозирању и самоконтроли.

Samokontrola je mudrost. A rasprava je argument. A toga na Krstarici već godinama nema :(

Ma ubi me Ukrajina,dobro ti je Velebit rekao...:D Vidi ovako, Audition mnogi stavljaju u sam vrh japanskih horor ostvarenja svih vremena,ja ću biti potpuno iskren pa reći da meni baš i nije toliko prirastao srcu,davno sam ga gledao pa možda ga i repriziram.Odgovor na tvoje pitanje je-Takashi Miike.Ako si upoznat sa njegovim radom shvatićeš da kod njega ne vrede opšte prihvaćene norme u svijetu.On zna da šokira,zna da zbuni i da izazove emocije za koje nisi ni znao da imaš,lik je prosto manijak u svom poslu...Kod nas bi ga već strpali u ludnicu.Ako nisi gledao pogledaj njegov recimo

mnogo,mnogo bolestan,mene je teško šokirati a ovaj me izbacao kao malu bebu...dugo sam se oporavljao posle
Tri ekstrema (2004)
http://www.imdb.com/title/tt0420251/?ref_=nm_flmg_dr_30

mnogo bolestan...
Bijitâ Q (2001)
http://www.imdb.com/title/tt0290329/?ref_=nm_flmg_dr_52

odličan samurajski
Trinaest ubica (2010)
http://www.imdb.com/title/tt1436045/?ref_=nm_flmg_dr_11

Ima dosta,ovih sam se na prvu sjetio i vjeruj mi Takashi Miike-a ne vredi previše analizirati niti njegove filmove jer je dobro poremećen ali odličan u svom poslu!:D

49 RONIN.

Obavezno pogledaj. :)

Tako je ! Ovde ljudi nikako da skapiraju ( sto je mnogo gore od toga da kazes bilo sta pozitivno vezano za Tom Kruza ) da svako ima pravo na svoje misljenje.I cim se u pozitivnom kontextu spominje neko ko nije Nikolson,De Niro i jos neki tog kalibra,odmah napad.
icon_rolleyes.gif.pagespeed.ce.gScmGyq4VO.gif
Klinacki totalno

Tako je ! Ovde ljudi nikako da skapiraju ( sto je mnogo gore od toga da kazes bilo sta pozitivno vezano za Tom Kruza ) da svako ima pravo na svoje misljenje.I cim se u pozitivnom kontextu spominje neko ko nije Nikolson,De Niro i jos neki tog kalibra,odmah napad.
icon_rolleyes.gif.pagespeed.ce.gScmGyq4VO.gif
Klinacki totalno

Jao što me isprozivaše ni krivog ni dužnog...:(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back