Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Emihs je, kao i ja, u poslednje vreme, više angažovan, oko ove ukrajinske problematike, znači tenkovi, helikopteri, nacisti, pvo sistemi, oklopna vozila, i te konkretne stvari. Nemamo mi sad živaca da se zamaramo ovim tvojim psihoanalizama i ostalim tricama:D

ja se izvinjavam, resavajte vi tu problematiku, ipak ljudi zavise od vas :bye: ima vremena za japance, jos ce se oni ubijati po hororima

Reci mi Velebite je li Ševčenko na našoj strani? Nije valjda ... pu pu daleko bilo...... ili je bio pametan pa se nije izjašnjavao?

Gledao sam skoro Frances Ha .... depresivan film ako mene pitate.... a ne volim takve :(
Ne znam za Ševu, mada mi miriše na evromajdanovca hahaaha

E, alli ja volim depresivne filmove, tako da ide na listu...:D

Ne znam za Ševu, mada mi miriše na evromajdanovca hahaaha

E, alli ja volim depresivne filmove, tako da ide na listu...:D

I meni je sumnjiv....čim je on prešao u političare nije mi jasan...mada je Bogu hvala odmah puko pa otišao da igra golf....

Meni je bio depresivan jer mogu direktno da se povežem sa njim i ima kraj koji je kao srećan ali u stvari uopšte nije (nadam se da nisam otkrio previše) .... ali nije neka mnogo mračna tema, nemoj tako nešto da očekuješ.....

Ananas Express (2008) 3/5
"Pineapple Express" (original title)
111 min - Action | Comedy | Crime

sto meni bilo lepo jedno vreme dok sam duvao.. mogo sam da gledam bilo sta
ubio bi se od smejanja na bilo koju dramu ili horor
ali kasnije sam poco opasno da se tripujem i paranoisem
pa sam morao da zavrsim moju narkomansku karijeru..

http://www.imdb.com/title/tt0910936/?ref_=fn_al_tt_5

images

Ja reko' ti ces da mi objasnis to sto me buni, a ti me iskulirao :)

Ma ubi me Ukrajina,dobro ti je Velebit rekao...:D Vidi ovako, Audition mnogi stavljaju u sam vrh japanskih horor ostvarenja svih vremena,ja ću biti potpuno iskren pa reći da meni baš i nije toliko prirastao srcu,davno sam ga gledao pa možda ga i repriziram.Odgovor na tvoje pitanje je-Takashi Miike.Ako si upoznat sa njegovim radom shvatićeš da kod njega ne vrede opšte prihvaćene norme u svijetu.On zna da šokira,zna da zbuni i da izazove emocije za koje nisi ni znao da imaš,lik je prosto manijak u svom poslu...Kod nas bi ga već strpali u ludnicu.Ako nisi gledao pogledaj njegov recimo

mnogo,mnogo bolestan,mene je teško šokirati a ovaj me izbacao kao malu bebu...dugo sam se oporavljao posle
Tri ekstrema (2004)
http://www.imdb.com/title/tt0420251/?ref_=nm_flmg_dr_30

mnogo bolestan...
Bijitâ Q (2001)
http://www.imdb.com/title/tt0290329/?ref_=nm_flmg_dr_52

odličan samurajski
Trinaest ubica (2010)
http://www.imdb.com/title/tt1436045/?ref_=nm_flmg_dr_11

Ima dosta,ovih sam se na prvu sjetio i vjeruj mi Takashi Miike-a ne vredi previše analizirati niti njegove filmove jer je dobro poremećen ali odličan u svom poslu!:D

Poslednja izmena:
Ananas Express (2008) 3/5
"Pineapple Express" (original title)
111 min - Action | Comedy | Crime

sto meni bilo lepo jedno vreme dok sam duvao.. mogo sam da gledam bilo sta
ubio bi se od smejanja na bilo koju dramu ili horor
ali kasnije sam poco opasno da se tripujem i paranoisem
pa sam morao da zavrsim moju narkomansku karijeru..

http://www.imdb.com/title/tt0910936/?ref_=fn_al_tt_5

images

Nemoj samo eksere da piješ,heroin ni slučajno , sve ostalo se da preživeti!

serpico_74.jpg

Dobar stari...Paćino u naponu snage...Podseća me na Karlita, posebno početak koji je ustvari kraj pa se razmotava unazad...Osetljivo pitanje korupcije u policiji...Pitam se kada će kod nas neko ovako da ''propeva'' i ispadne pošten...Ovo se kod njih desilo još 73.-će...Paćino je je ovde pretrpeo možda i najveću transformaciju od svih uloga...Dosta psovki za film iz tog vremena:think: 10/10

Alien - Das unheimliche Wesen aus einer fremden Welt (1979) 3/5
"Alien" (original title)
117 min - Horror | Sci-Fi

primetio sam da svi duvane.. brett ne vadi cigare iz usta samo pali jednu za drugu
i zasto ripley nosi premale gacice.. trebala je bar dva broja vece da obuce

images
tumblr_n3987mR42g1qa1iiqo1_250.jpg
images
images

http://www.imdb.com/title/tt0078748/?ref_=fn_al_tt_3

tXEnEQ4_alien-das-unheimliche-wesen-aus-einer-fr.jpg

to je zbog vanzemaljaca,da ih malo dekoncentrise :D

serpico_74.jpg

Dobar stari...Paćino u naponu snage...Podseća me na Karlita, posebno početak koji je ustvari kraj pa se razmotava unazad...Osetljivo pitanje korupcije u policiji...Pitam se kada će kod nas neko ovako da ''propeva'' i ispadne pošten...Ovo se kod njih desilo još 73.-će...Paćino je je ovde pretrpeo možda i najveću transformaciju od svih uloga...Dosta psovki za film iz tog vremena:think: 10/10

Odličan...

Edge of Tomorrow - 10/10

Vrhunska zabava, odlicna ekipa, odlicni efekti, spektakl. :ok:

Film je prevazisao sva ocekivanja. 2/3 filma je komedija, humor mi je legao kao kec na 10, ostatak je prava akcija, SF je sporedan u celoj prici.

Tom Kruz odlican, cak bih rekao da mu je ovo ako ne najbolja uloga u zivotu, onda bar najbolja u zadnjih 20 godina. Ostatak ekipe besprekoran, do tancina dobro odabrani glumci, posebno sjajni Bill Paxton kao drill sergeant, Brendan Gleeson odlican kao general, Emily Blunt sasvim dobra, druga lepotica koja se neopravdano kratko pojavljuje je Madeleine Mantock iz The Tomorrow People...

Odlicna rezija Doug Liman-a (Go, The Bourne Identity).

Najbolji film koji sam gledao do sada u 2014. Preporuka za gledanje u bioskopu. :ok:

Često pročitam šta ovde pišete, ali nikada se ne pridružujem,jer mislim da ne poznajem dovoljno materiju da bih se aktivno uključila. Tako će verovatno ostati i ubuduće :), ali ono što me je nateralo da danas ipak prokomentarišem je film Onjegin koji nekim čudom nisam ranije gledala.Zbog same knjige i R.Fajnsa sam poželela da ga pogledam.

Samu priču svi znamo iz knjige. Radnja se vrti oko odnosa mladog naslednika ruskog veleposednika koji vodi isprazan život u visokim krugovima Petrograda i devojke nižeg staleža Tatjane Larine koju upoznaje u ruskoj provinciji. Ona se zaljubljuje u njega,piše mu i nudi iskrenu ljubav koju on nezainteresovano odbacuje. Nakon mnogo godina koje Onjegin provodi tražeći zaborav zbog ubistva prijatelja i smisao u besciljnom lutanju, ponovo sreće Tatjanu. Sada je ona visokopozicionirana dama u petrogradskom društvu,udata za njegovog rođaka i nezainteresovana za njega.Onjegin joj grozničavo saopštava svoju ljubav,piše joj i progoni je. Čuvena je Tatjanina rečenica kojom u potpunosti razotkriva njegovu ličnost- Zašto je sad progoni posle toliko godina kad ranije nije želeo njenu ljubav? Sad kad je vidi u sasvim drugim okolnostima , kad mu je nedostupna

Ono što je generalno moj utisak jeste da je film urađen u najboljoj tradiciji viktorijanskog filma/radnji iz viktorijanskog vremena. Sve je kako treba,kliše,ali sama estetika mi je previše british da bih mogla da povežem film i knjigu. Onjegin je suštinski prikazan kao mladi,blazirani Britanac doziranog i blago prezrivog odnosa prema okruženju. Fajns je odličan glumac i sjajno je odigrao tu potragu za smislom u ispraznom životu mladog ruskog bonvivana. Naročito me je dojmilo to opsesivno progonjenje Tatjane kao poslednjeg končića koji mu se učinio da vodi ka spasenju,ka smirenju . Ipak, negde ne mogu da pronađem Puškinovog Onjegina kod koga bi svega toga trebalo da bude preteranije - i raskalašnosti, i dosade, i melanholije, i strasti ...kao što je u Rusiji sve ogromno i svega previše. Od veličine zemlje, preko trgova, zgrada,stepa ili brezovih šuma.To je zapisano u ruskom kodu i manifestuje se i u njihovom ponašanju. Kod Fajnsovog Onjegina je svega toga premalo, često i suzdržano.Rekla bih -tipično britanski. :)

7/10

onegin_dvd.jpg

Sinoć odgledah u bioskopu uz filmski meni (kokice,cola, čoko plazma)
Grace of Monaco 2014
http://www.imdb.com/title/tt2095649/

Drama/bografski (mada ovi sa dvora pište da nije biografski i da veze nema sa istorijskim činjeniicama, pa tu malo jebbe lud zbunjenog)

O glumici Grejs Keli koja se udala za princa Monaka i koja je spasila Monako da ga ne okupira De Gol
(hvala Amerima, po ko zna koji put spašavaju planetu, svetski mir, univerzum, demokratiju, Monako i ko zna šta sve još....)

Prosečan filmčić, možda više namenjen ženskoj publici....
Od mene jedva 3/5

Edge of Tomorrow - 10/10

Vrhunska zabava, odlicna ekipa, odlicni efekti, spektakl. :ok:

Film je prevazisao sva ocekivanja. 2/3 filma je komedija, humor mi je legao kao kec na 10, ostatak je prava akcija, SF je sporedan u celoj prici.

Tom Kruz odlican, cak bih rekao da mu je ovo ako ne najbolja uloga u zivotu, onda bar najbolja u zadnjih 20 godina. Ostatak ekipe besprekoran, do tancina dobro odabrani glumci, posebno sjajni Bill Paxton kao drill sergeant, Brendan Gleeson odlican kao general, Emily Blunt sasvim dobra, druga lepotica koja se neopravdano kratko pojavljuje je Madeleine Mantock iz The Tomorrow People...

Odlicna rezija Doug Liman-a (Go, The Bourne Identity).

Najbolji film koji sam gledao do sada u 2014. Preporuka za gledanje u bioskopu. :ok:
Film je radjen po japanskom SF light romanu All You Need Is Kill koji je verujem superiorniji u odnosu na film. Pa potrazi ako te zanima.

En.Ganske.Snill.Mann.2010. - Somewhat Gentle Man

http://www.imdb.com/title/tt1386683/

Comedy/drama

Norveški.

Tip posle 12 godina izlazi iz zatvora nakon odležane kazne za ubistvo. Odmah mu se na vrat kači šef mafijaške grupe da izravnaju račune jer je on finansijski izdržavao njegovog sina dok je ovaj bio u zatvoru. Zapošljava se kao auto mehaničar. Sin mu se oženio, očekuje bebu i ženi je rekao da mu je otac mrtav....

Simpatičan filmić za one koji vole Skandinavsku kinematografiju.
Ocena skoro 4/5

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back