Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Синоћ на Тв Прва, налетех на мог старог, доброг друга, Џона Рамба. Како је само стрелама решавао одвратне руске војнике, наоружане зољама, бомбама, гранатама, митраљезима. Ма све их је побио, он, и његов друг Траутман.
Jadni Rusi, sjebbaše Nemce u dva rata, al' pukoše od Ramba.

Denzel je uvek isti. Proslo mu kroz par filmova, ali sad vec deluje izlizano.
Sve uloge iste. Sidni Poatje wannabe.
Jos je i rasista. Procitao sam u jednoj kolumni da je izjavio da ne voli da snima sa belim zenama, izbegava to.
Ako je to istina, onda je stvarno indijanac.

Slazem se. Stvarno mi nije jasno zasto je toliko cenjen kad snima gluposti i glumi isto. Ok pre nije, ali sada... :roll: Kao Liam Neeson, isti slucaj.

Gled`o pre neko vece. Definitivno nije za svakog, nije ni za osvedocene amerofobe :mrgreen:

Iskreno, previse je Spilberg ozbiljno pristupio ovome, sto je za njega pomalo neobicno. Ozbiljno, ako se ima u vidu nacin na koji je obradjena prica o ukidanju rosptva. Sama radnja za vecinu ce biti odbojna, jer je rec o pravno-politickoj temi i sledstveno tome i pravno-politickoj terminologiji, te kome to nije bliska interesna sfera, bacam opkladu u sto evreja da ce zaspati u roku od pola sata :mrgreen: Iako mi je licno ovo profesionalno polje, na momente je i meni bilo zaista tesko da pratim dijaloge i njihov smisao. Kad se tome doda i mnostvo likova, od kojih necete upratiti polovinu kako se zovu, pogotovo sto vas svima njima gadja od samog pocetka, dobija se, nazalost, ubitacna kombinacija za dosadu.
Poenta je naposletku u tome da je zarad dobrih dela ponekad potrebno posluziti se i necasnim radnjama, a sve mi se cini da se Spilberg plasio da ga mnogi nece shvatiti pa je i doslovce objasnio na kraju da je to poenta - nepotrebno i totalni podbacaj, ako je vec zeleo da pravi takav, film sa otvorenim filozofskim pitanjima.
Sve u svemu, prilicno sam razocaran. Medjutim, svi koji vole Dej-Luisa, njegov pristup i njegovu glumu, a licno sam njegov veliki fan, znaju od starta da je ovo film koji je pravljen za njega, film koji je krojen za jednog glumca, uostalom kao i Bice krvi. Uz sjajnu partiju, mozda i jednu od najboljih u karijeri Tomi Li Dzonsa, samo zbog njih dvojice - 7/10.

MV5BMTQzNzczMDUyNV5BMl5BanBnXkFtZTcwNjM2ODEzOA@@._V1_SY317_CR0,0,214,317_.jpg

Slazem se. Stvarno mi nije jasno zasto je toliko cenjen kad snima gluposti i glumi isto. Ok pre nije, ali sada... :roll: Kao Liam Neeson, isti slucaj.

Ја, оне ватрене љубитеље Дензела Вошингтона, замишљам као тинејџере који су погледали пар филмова, а један од њих је и Џони Кју или Ураган, и онда иду оне приче...јуу, каква промена, како је одвалио, како је убио, како се појавио, како је прошетао кадром, како је карактеран, како се обукао, како се посрао ју,ју,ју

Ја, оне ватрене љубитеље Дензела Вошингтона, замишљам као тинејџере који су погледали пар филмова, а један од њих је и Џони Кју или Ураган, и онда иду оне приче...јуу, каква промена, како је одвалио, како је убио, како се појавио, како је прошетао кадром, како је карактеран, како се обукао, како се посрао ју,ју,ју
Ahahahahaa,repka :D

La cara oculta (2011)

Najpre jedna napomena: Ne gledajte trajler, pošto je u njemu sadržan ogroman spoiler!!! Čak je najpametnije da ne čitate detaljan sadržaj radnje. Dovoljno je ono što piše na imdb-u: U centru filma je život dirigenta španske filharmonije nakon misterioznog nestanaka njegove devojke.

Dakle, još jedan odličan španski triler sa neočekivanim obrtom. Prva polovina filma blago dosadnjikava, sa površnim dijalozima i lošom glumom, ali se samo srce filma nalazi negde u sredini. Vredi ga dočekati. Ocena 8/10 zbog lošeg izbora glumaca, čiji su izrazi lica jednolični, a i dijalozi su mogli biti malo inteligentniji. U svakom slučaju, preporuka. Kome se bude svideo, neka pogleda i ove španske: El orfanato, El secreto de sus ojos, La piel que habito i El laberinto del fauno.

pogledala sve, moze jos neki dobar spanski triler?

od proteklih dana

Smala Sussie

MV5BMTk0NjI5NzI0M15BMl5BanBnXkFtZTcwNzk4MTQyMQ@@._V1._SX300_SY420_.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0323998/?ref_=fn_al_tt_1

Najpre, prva skandinavska (švedska) komedija koju sam pogledao, moram reći da mi se dopao njihov smisao za humor. Erik, propali mladi izdavač vraća se iz Kopenhagena u svoj rodni, provincijski gradić, kako bi pronašao svoju sestru Susi koja je nestala. Film počinje od kraja, tačnije od trenutka kada specijalci privedu Erika i nateraju ga da im ispriča celu priču od početka.... Priča o Susinom nestanku je apsurdna misterija u malom, depresivnom gradu, a kroz rasplitanje misterije Susinog nestanka vode nas filmofil-narkoman Grots, videotekarka-diler droge, korumpirani policajac, gluvonemi samohrani otac, negovateljica iz staračkog doma opsednuta svojom firzurom...Svi su oni ljudi koji se na svoj način bore sa učmalošću i besmislom provincijskog života, a svako od njih (i još mnogi drugi) imaju svoju ulogu u nestanku Erikove sestre.
Humor je pomeren, morbidan i perverzan, nije za svačiji ukus, ali ako uspete da napravite distancu od sveopšte depresije koja vlada filmom, možete se zaista dobro zavaviti.... Ocena 8

In Her Skin

In-Her-Skin-Poster-Why-So-Blu.jpg

Australijski film, snimljen po istinitom događaju, baziran na realnim činjenicama, zapisima sa suđenjima i dokumentima... Film prati nestanak maloletne devojčice,
perspektivne plesačice koja jedno veče posle treninga jednostavno nestaje... Dok potraga njenih roditelja (odlična Miranda Oto kao majka), prijatelja, dečka, članova porodice traje, policija odbija da prihvati da je reč o slučaju nestale osobe, smatrajući da je devojčica pobegla od kuće...Istovremeno pratimo priču o nesrećnoj gojaznoj devojci iz njihovog komšiluka, koja celog života pati zbog razvoda roditelja i svog izgleda, ispoljavajući različite oblike sociopatskog ponašanja. Može li je to dovesti do zločina?
U ulozi Karolin (ove drugee devojke) briljira Irska glumica Rut Bredli... Da je film i lošiji, vredelo bi zbog nje pogledati film..:A zapravo, reč je o jako lepo urađenoj filmskoj misteriji i o verno ekranizovanom istinitom zločinu...Australijanci sveemu tome pristupaju manje filmski nego amerikanci, sve je prilično toplo, emotivno, možete da osetite tragediju samog događaja...Sve u svemu film koji vredi pogledati ocena 8

Poslednja izmena:
od proteklih dana

In Her Skin

Pogledajte prilog 277020

Australijski film, snimljen po istinitom događaju, baziran na realnim činjenicama, zapisima sa suđenjima i dokumentima... Film prati nestanak maloletne devojčice,
perspektivne plesačice koja jedno veče posle treninga jednostavno nestaje... Dok potraga njenih roditelja (odlična Miranda Oto kao majka), prijatelja, dečka, članova porodice traje, policija odbija da prihvati da je reč o slučaju nestale osobe, smatrajući da je devojčica pobegla od kuće...Istovremeno pratimo priču o nesrećnoj gojaznoj devojci iz njihovog komšiluka, koja celog života pati zbog razvoda roditelja i svog izgleda, ispoljavajući različite oblike sociopatskog ponašanja. Može li je to dovesti do zločina?
U ulozi Karolin (ove drugee devojke) briljira Irska glumica Rut Bredli... Da je film i lošiji, vredelo bi zbog nje pogledati film..:A zapravo, reč je o jako lepo urađenoj filmskoj misteriji i o verno ekranizovanom istinitom zločinu...Australijanci sveemu tome pristupaju manje filmski nego amerikanci, sve je prilično toplo, emotivno, možete da osetite tragediju samog događaja...Sve u svemu film koji vredi pogledati ocena 8

Nekako mi se na ovaj post i ovaj film ,(protiv)prirodno nadovezuje i ..

Snowtown

1001300.jpg

Donekle i ovo ...

Wolf Creek

wolf_creek.jpg

Stom razlikom sto je radnja ovog filma malo vise filmska ,dramatizovana ,dok je kod prethodnog ,po meni ,surovo realna ...oba su australijska ( i inspirisana istinitim dogadjajima ) i odisu nekom neverovatno depresivnom atmosferom pa ih ne preporucujem za gledanje tokom dana ,mozda tek uvece pre nego sto se resetujete i odete u krevet ,kako bi ujutro normalno funkcionisali :P !

Тв Прва постаје мој омиљени медиј. Пошто су ми пре 2 дана улепшали вече вратоломијама мог ортака Рамба и поручника Траутмана, синоћ су пустили и филм највећег живог мислиоца у Срба, борца за права људи и животиња, филозофа, ангажованог интелектуалца, историчара, тактичара, психолога, режисера и још много тога, Срђана Драгојевића - Параду. Пошто сам одгледао неке секвенце филма, пожелео сам да моје потомство буде геј, јер сам се уверио да су сви гејеви редом, високо образовани, цивилизовани, интелигентни, начитани (читају Крлежу), толерантни, лепи, духовити. Ако не буду геј, ризикују да не заврше школу, да формирају породицу природним путем( што је бљак), да не дај Боже навијају за неки српски клуб, да не буду шармантни и духовити, да се одају неком пороку, итд.

http://3.***************/_b26o0Y7eAo0/TK8QuO7tM6I/AAAAAAAAACc/_GBSH87Zxjc/s1600/creepshow2aff.jpg
Pristojan nastavak slabiji nego prethodni ali scene sa ''blobom'' u jezeru priceless, opet prisutan specifičan humor ko voli crypt keepera voleće i ovo!Tnx for the ride lady...!Koji citat koji ledi krv u žilama! Stiven King kao zapušteni primitivni kamionĐija:lol: Ima taj duh 80.-tih tako se više ne snima...11/10

Mondays In The Sun treba da gledam mjesecima,al nikako vremena da nadjem...valjda cu ovog vikenda.
Spanci generalno imaju jaku kinematografiju

Odlicna, Italijanska je malo zapela ili ih barem ja tako dozivljavam(ogradjujem se, slabo sam i gledao novotarije iz Italy), Skandinavci su odlicni, Francuzi isto, Rusi, Nemci i ostali znaju da izbace dobre filmove, ljudi govore da je Evropski film u krizi, a generalno dosta slabije gledaju filmove iz Evrope, mediji su cudo..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back