Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
220px-Blow_poster.jpg

Dosta dobro odradjeno... 8/10

home_image.jpg

Uspon mracnog viteza!
Sjajan film.
Film "Uspon Mračnog viteza" je epski završetak Nolanove filmske trilogije o Betmenu. Priča je bazirana na stripovima o Betmenu, koje je napisao Bob Kejn. Osam godina nakon što je Betmen preuzeo odgovornost zbog zločina Dvoličnog, novi teroristički lider, Bejn, preuzima kontrolu nad najuticajnijim ljudima Gotama. Mračni vitez je primoran da se vrati kako bi zaštitio grad ugrožen od neprijatelja. Prvoklasnu međunarodnu ekipu predvodi dobitnik Oskara, Kristijan Bejl, reprizirajući dvostruku ulogu Brusa Vejna/Betmena..

5/5

Ovo kao da je napisao promoter, distributer what eva'... mis'im ovde nema niti jednog licnog utiska, emocije... nada*

( spanski za nista prim.aut. )

Od sada svi da pisemo revjuove k'o da smo ispali iz filma Ekvilibrium.

edit. ima jedan licni utisak, klishe - sjajan film.

Poslednja izmena:
Deconstructing Harry
http://www.imdb.com/title/tt0118954/
Prava je šteta što je ovakvih filmova vrlo malo i što su se stvaraoci poput Vudi Alena mogu nabrojati na prste jedne ruke. Dokaz da je za prave filmove potreban intelekt i imaginacija, a ne milioni dolara koji se ulažu u tamo neke Redove Rajane, Crne jastrebove, Vilise, Anđeline, Betmene i ostala propagandistička sranja namenjena konzumentima hot-dogova, pice i koka kole.

Film govori o Hariju, piscu koji je u privatnom životu toliko fobičan, neuravnotežen i sjeban da nikako ne uspeva izgraditi kvalitetan odnos ni sa kim iz svoje blizine. On zna da funkcioniše samo u imaginarnom svetu umetnosti u kome on stvara i kontroliše sve likove i njihove postupke. Ovaj problem i ja često imam kad ugasim TV Dnevnik, pa se iz te idile o kojoj mi svedoče naši vlastodršci vratim u surovu srpsku realnost.

Imao sam negde post gde sam izdvojio najbolje Vudijeve filmove... on obicno svoja najbolja dela previ sredinom decenija... evo opet cu da ih izdvojim -

Love and Death - Vudijeva zajebancija na Rat i mir
Annie Hall - njegov najbolji film
Interiors - ovo je tezak film, po meni jedna od najbolja drama, tu i vidis zasto je Vudi pisac bez premca
A Midsummer Night's Sex Comedy - ovo je tacno ono sto sam naslov i kaze :lol:
Hannah and Her Sisters - & pored estetike 80'... odlican film
Shadows and Fog - Vudijev film noir

Bullets Over Broadway - sve super, ideja, scenario, gluma

1995 Mighty Aphrodite
1996 Everyone Says I Love You
1997 Deconstructing Harry
1998 Celebrity

u ovom periodu Vudi je sabijao, sto si i sam video sa Deconstructing Harry -om

Sweet and Lowdown - malo slabiji film, ali se gleda zbog glume Shon Pena

Melinda and Melinda - ovde je razdvojio radnju na odvojebne stvarnosti, pola filma petvorio u komediju, pola u tragediju
Match Point - Vudiejva verzija zlocina i kazne

Cassandra's Dream - ljudi pljuju ovaj film... kao izgleda kao da je sklepan za 10 dana, meni se bas zbog toga svidja...

Ovo su ti po meni Vudijevi najbolji filmovi... ostali mogu komotno da se preskoce...

Poslednja izmena:
hahaha,pogodjena poenta :)
Pošto vidim da budno pratite moje postove, a tako ste originalni i inovativni u svakom pojavljivanju na forumu, biće mi izuzetna čast da me izvedete na pravi put i skrenete sa stranputice u koju sam se upustio preterano čestom kritikom vaših idejnih otaca.
Svako dobro!
@Mother superior
Zahvaljujem na predlozima.

Poslednja izmena:
Act of Valor (2012)
http://www.imdb.com/title/tt1591479/

87213_gal.jpg

Act of Valor combines stunning combat sequences, up-to-the-minute battlefield technology, and heart-pumping emotion for the ultimate action adventure film-showcasing the skills, training and tenacity of the greatest action heroes of them all: real Navy SEALs. --
The project began in 2007 as a recruiting film for Naval Special Warfare after the Pentagon had ordered special operations across the services to expand their ranks. But the filmmakers, Mike McCoy and Scott Waugh, decided their material was rich enough for a full-length feature — and that actual Seals should be the lead characters. The Navy signed on, convinced that using real commandos would yield a more accurate portrayal and thus, perhaps, a more effective recruiting device.

Sure enough, the finished film is filled with enough realistic flash-bang to satisfy the most finicky war-film addict.

film koji je trebao biti promotivan za regrutaciju u ljude zabe u usa vojsci, prerastao u pravi film, sa pravim ljudima zabama u glavnim ulogama. znaci americka propaganda, ali sa aktuelnom radnjom, mnogobrojnim gadzetima, i pricom koja lici na najkvalitetnije igrice, ponekad kamera ide bas kao u FPS, iz misije u misiju

moj utisak - ko voli akciju nece pogresiti ako pogleda, ali ne treba traziti nista vise od toga. mozda ce amerima nesto vise znaciti, nama sigurno ne

zbog truda i lepih snimaka 6/10

Pretending to be a spy/assassin in my house whenever I hear this. I don't care if the next door neighbors are wondering what in the world I'm doing.

karatesushi 1 year ago 29

Is it wrong that I get a boner from this ?

janjan55555 1 year ago 9

jJa ovo radim na ulici, poslu... mnogo je zanimljivije provesti zivot kao Born* nego kao ja :lol:...

* u kognitivnom smislu

Poslednja izmena:
back-to-the-future-pictures-5821.jpeg

Dobar je ali u mnogo čemu kopija prvog dela...Ipak dosta zabavan...9/10
Charley-Varrick-Nick-Schager-Retro-Active.jpg

Knačno nešto u čemu može da se uživa:)Zigel je,kao i u Prljavom Hariju super isprepletao priču sa mnogo aduta iz rukava dsota iznenađenja malo te psuti da misliš da radnaj teeč sporo a onda te tresne da ne znaš gde se nalaziš napetost je o gromna drži pažnju...Film je urađen tako da stekneš simpatiju za pljačkaša banke a ne za gorilu koji ga j uri...Odlična vožnja...Inteligentno snimljen film to se danas retko viđa...Matau i Robinson su super kao i ostatak ekipe mada Matau tu za korak iznad...10/10

The_Hunger_Games_37.jpg

Definitivno ne razumem toliku pomamu i ludnicu oko ovog filma.Kad sam videla trailer,nisam imala pojma o cemu se radi i ucinio mi se tako glamurozno i fenomenalno,ali budzet nema veze sa kvalitetom filma.Tema koju obradjuje mi je skroz glupa,uopste grozno mi je gledati decu u takvim situacijama.Lazan happy end...nista mi se nije svidelo.Ne znam kakva je knjiga.Ako je iko gledao ovo,volela bih da napise kako mu se svidelo...ocena...sta znam 3/10

ovih dana sam navučena na Al Paćina i filmove koje nisam gledala (Dog day afternoon- "Kiss me....When I'm being fuked I like to get kissed a lot" 9, Serpico 9, Sea of love 6, The Recruit 7, And justice for all 9)čak sam odgledala i Jack&Jill. Nisam mogla da odolim kada sam vidjela ovo:
,
urnebesne su mi bile one životinje zalijepljene na malom indijcu, citat iz kuma, fora na račun toga što on dok snima film nikada ne izlazi iz karaktera kojeg glumi, i ovaj klip, naravno

https://www.google.rs/url?source=imgres&ct=img&q=http://3.***************/-JxXpUsudB94/TxOGGCh9UvI/AAAAAAAAIhc/Nvgd7ceGUvE/s1600/BottleintheGazaSea.jpg&sa=X&ei=fHA9UPqVI8XesgaU8YCoAw&ved=0CAQQ8wc&usg=AFQjCNEud9DMSY1n3G9FC6LSviPNAJShKQ
Potpuno me iznenadio ,ocekivala sam neki klishe nad klisheima... " Bottle In Gaza Sea" je sjajn Kraj pogotovu.Imate potpuno....dozivljaj kad se zavrsi film, pun krug .
ne znam otkud niska ocijena na imdbu i generalno neznanje naroda o filmu.....

9/10

Poslednja izmena:
Vec vidjeno (1987)

vec_vidjeno_deja_vu_1987.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0094242/

Bolesno dobar film...:worth:
Uz "Variolu" i "Sabirni", najbolji Markovicev film sigurno...
Sjajan psiholoski triler/horor, sa fantasticnim Mustafom Nadarevicem (ima li taj covek losih uloga?)...
Prica je odlicno ukomponovana, a oni flashbackovi me neodoljivo podsecaju na atmosferu iz Selenicevih romana ("Ocevi i oci"), pogotovo ona scena kada Mihailu "nacionalizuju" stan, dok mu majka umire...
Takodje, Markovic pravi genijalnu, jezivu atmosferu, vesto baratajuci osvetljenjem i kamerom, ali je to malo pokvario eksplicitnim scenama ubijanja i seckanja...
Mislim da je i bez tih odvratnih scena mogao da postigne mnogo bolji i strasniji utisak...
Sve u svemu, od mene ocena 9,5 i preporuka naravno...

Aaaa super je...
The_Outlaw_Josey_Wales_171.jpg

Fin je nisam baš neki ljubitelj vesterna ali thats about to change...Xexe...Dobro urađeno iako nije nova priča...Istvud rutinski doabr kao i likovi indijanaca sa njihovom filozofijom i humorom...Vrlo realno opisan lik revolveraša vođenog osvetom bez velike romantizacije...Posebno dobra scena je kad se zaklinje krvlju poglavici Komanča da će poštovati dogovoreno...Sve u svemu lepa vožnja adrenalinski od početka do kraja mislim da dosta verno opisuje život kauboja...10/10

Aaaa super je...

Fin je nisam baš neki ljubitelj vesterna ali thats about to change...Xexe...Dobro urađeno iako nije nova priča...Istvud rutinski doabr kao i likovi indijanaca sa njihovom filozofijom i humorom...Vrlo realno opisan lik revolveraša vođenog osvetom bez velike romantizacije...Posebno dobra scena je kad se zaklinje krvlju poglavici Komanča da će poštovati dogovoreno...Sve u svemu lepa vožnja adrenalinski od početka do kraja mislim da dosta verno opisuje život kauboja...10/10

Goxy, ja se ne sjećam kada si poslednji put ovdje postovao da valja, nikako da vidim sliku ili naslov filma o kojem govoriš.

Npr. sada, posle prve dvije rečenice tvog posta sam shvatio da te je film Gorana Markovića preobratio po pitanju vesterna :mrgreen:

EDIT: E sad si me zajebao :mrgreen:

The_Hunger_Games_37.jpg

Definitivno ne razumem toliku pomamu i ludnicu oko ovog filma.Kad sam videla trailer,nisam imala pojma o cemu se radi i ucinio mi se tako glamurozno i fenomenalno,ali budzet nema veze sa kvalitetom filma.Tema koju obradjuje mi je skroz glupa,uopste grozno mi je gledati decu u takvim situacijama.Lazan happy end...nista mi se nije svidelo.Ne znam kakva je knjiga.Ako je iko gledao ovo,volela bih da napise kako mu se svidelo...ocena...sta znam 3/10
Za početak, uopšte se ne vidi slika, ali kad pritisnem quote vidim da je tu trebalo da bude slika za The Hunger Games tj. Igre gladi.

Prvo, to da je grozno gledati decu, tj. tinejdžere, a u stvari bilo koga, u tim situacijama, je poenta. U pitanju je antiutopijska budućnost - a Igre gladi su samo deo toga, tu je glad, siromaštvo, ekstremna nejednakost i diktatura. Fiktivni "Panem" je inspirisan gladijatorskim igrama (ima gomila aluzija na stari Rim, najočiglednije su imena likova iz Kapitola, i sam naziv države (koja obuhvata današnju Severnu Ameriku) - Panem, od "hleba i igara" na latinskom) kao i današnjim reality emisijama, i uopšte načinom na koji se nasilje tretira kao zabava.

Drugo, to nije bio "hepiend". U pravu si da je "lažni hepiend", ali u smislu da je publici u Panemu serviran kao hepiend...a u stvari to uopšte nije. Niti je "srećan" (sem u smislu da ke Katniss preživela), niti je "kraj". Nisam ni znala ništa o nastavcima, čak nisam bila sigurna da li postoje, kad sam gledala film, ali toliko je očigledno da je to samo početak priče.
Tema trilogije je preživljavanje, ali i pobuna protiv diktature, gradjanski rat i žrtve koje on odnosi.. što se dešava u sledeće dve knjige, Catching Fire i Mockingjay. Ne vidim šta je tu glupo. Naprotiv.

Meni se film jako dopao, i onda sam zbog toga pročitala prvu knjigu, pa odmah i sledeće dve. Knjige su sjajne, meni lično je svaka sledeća bila bolja od prethodne... Inače je podela uloga za drugi film, koji će se, predvidljivo, zvati "The Hunger Games: Catching Fire" i izlazi sledeće godine skoro je završena. Najinteresatnija vest je bez sumnje da će Philip Seymour Hoffman igrati novog "gamemastera" Plutarcha. Tu su između ostalih i Jena Malone (Johanna Mason) i Amanda Plummer (Wiress). Treći roman će biti podeljen u dva filma, što i ima smisla pošto se u toj knjizi, iako je najkraća, najviše toga događa. Jedino se pitam kako će da zadrže PG-13 oznaku u sledećim filmovima (ovde u prvom filmu su uglavnom izbegavali da otvoreno prikazuju nasilje), s obzirom kako gadne stvari postaju - ova prva knjiga/film je mačji kašalj u odnosu na ono posle.

Aaaa super je...

Ljudi, ili napišite o kom filmu se radi, ili postavite sliku na tinzpic ili photobucket. Ovo je već drugi post na ovoj strani na kome se uopšte ne vidi o kom filmu se radi, pošto hotlinking ne radi i slika se uopšte ne vidi, kao da nema ničeg. Vidi se o kom je filmu reč tek kad se pritisne quote - tako recimo vidim da pričaš o filmu Outlaw Josie Wales, pošto se u quote funkciji prikazuje ovaj link: http://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/The_Outlaw_Josey_Wales_171.jpg

Što se tiče novih filmova, recenzija novog Total Recall koju sam pisala za Frenzy Spark: http://frenzyspark.com/2012/08/12/total-recall/
Potpuno prosečan film, možete da pogledate ako nemate šta drugo da radite, ali ništa posebno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back