Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sa potpuno ruzicastom predrasudom da u Svedskoj tece med i mleko krenuh da gledam ovaj film........a sada znam da americku verziju necu ni pipnuti !Ne dam da mi ista pokvari ovaj dozivljaj! 10/10
Naomi Rapace rules!

Uploaded with ImageShack.us

http://www.imdb.com/title/tt1132620/

Stavio sam da se skida... sudeci po trejleru ok je... btw na imdb nema americke verzije, nosi li isti naziv?

Sa potpuno ruzicastom predrasudom da u Svedskoj tece med i mleko krenuh da gledam ovaj film........a sada znam da americku verziju necu ni pipnuti !Ne dam da mi ista pokvari ovaj dozivljaj! 10/10
Naomi Rapace rules!

Uploaded with ImageShack.us

http://www.imdb.com/title/tt1132620/
Ja sam prvo procitala knjigu i odlicna je,zaista sam bila iznenadjena.Film je isto odlican,ali ne moze da se uporedi sa knjigom.Toliko stvari fali,ali to ne moze da se ukombinuje u film.Zato zelim da pogledam i novu verziju.Bas me zanima sta su uradili.

ss2472275_-_photograph_of_the_professionals_available_in_4_sizes_framed_or_unframed_buy_now_at_starstills__09688.jpg

The Professionals, vestern iz 1966, odlicna glumacka ekipa...
Prica pomalo deluje kao klasican klise, medjutim sto se odmice kraju percepcija jaca,
a obrt na kraju daje ovom filmu 8/10...
Cetri kauboja bivaju poslati od strane bogatog kapitaliste da vrate njegovu zenu koja je kidnapovana
od strane ozloglasenog Raze, Meksickog revolucionara... Kako se prica blizi kraju shvataju da iskusenja koja
su prosli nisu vredela jer se ispostavlja da su kidnaperi oni od kojih se otima... Pomalo ima detalja koji podsecaju
na nasu najbolji epsku pricu o Banovic Strahinji i njegovoj Ljubi...:D

Ben-Hur-1959-movie-wallpaper.jpg

Klasika velik film ko ovaj poster:)Kad sam ga gledao neke scene vremenskih prilika su se podudaraile sa vremenskim prilikama koje se ''vrgoše'' iznad moje kuće o.O :)Sećam se kao dete sam uvek mrzeo onog Mesalu i želeo mu smrt...Heston i ostali su odlični,epski film...10/10
http://3.***************/_mpJRvQpHWXU/TEpTyA3WBdI/AAAAAAAAFuI/QUmQtNByboE/s1600/6305106959.01.LZZZZZZZ.jpg
Još jedan iz mog detinjstva baš sam ga voleo kao dete...Jedan od onih koji volite ali pod naslagom godina zaboravite ime samo se sećate radnje i to nejasno..Sad vidim neke detalje koji su dosta dečiji skoro banalni ali ipak film vadi atmosfera koja je zaista specifična način snimanja i lokacije koji su prelepi...Bez toga bi bio prava horor limunadica kakavih je bilo u 80.-tim...9/10

Hider in the House (1989)

hider-in-the-house-1989-dvd-9477b.jpg

Svojevremeno, ovo je bio jedan od prvih filmova koje sam pogledao i koje pamtim. Znam da sam tada pitao mamu kako se zove glavni glumac i ona nije znala, a ja sam bio iznenađen, jer me je kao klinca oduševio. Bio je to, naravno, Geri Bazi, i danas mislim da je fenomenalan, ponešto potcenjen glumac. FIlm sam ponovo gledao ovih dana. Solidan. Jedan od onih filmova po formuli psihopata koji teroriše porodicu. Bazi je naravno psihopata, a mama porodice u koju se on zaljubljuje je nepravedno zaboravljena Mimi Rodžers (bivša supruga Toma Kruza), a film, kao i mnogi slični s kraja osamdesetih i početka devedesetih (omiljeni mi je Ruka koja ljulja kolevku) prilično zabavan za gledanje. Bez ikakve intencije da se napravi remek delo ili da se bar maaaalo iskoči iz klišea i stereotipa, film je ostao u okviru granica koje su mu pričom i režijom namenjene. Bitno je da u okviru njih funkcioniše.

Ocena: 6.5 (ovo pola jer ja zaista uživam u ovakvim filmovima) :)

Silent Fall (1994)

56865-9202a8c04000641f80000000096d8ee8silent-fall.jpg

Siže je odličan: Bogati preduzetnik i njegova žena izmasakrirani su u spavaćoj sobi. Starija kćerka pronađena je sakrivena u ormaru, a mlađi autistični sin kraj leša sa nožem u ruci. Jedini svedok i glavni osumnjičeni je dečak od šest godina koji ni na koji način ne komunicira sa svetom. Do istine treba da dođe dečiji psiholog sa traumama iz prošlosti.
Glumci su veoma dobri: Ričard Drajfus, Liv Tajler, Linda Hamilton, Džon Litgou, Dž.T.Volš
Cela ideja o radu sa autističnim detetom i detalji koji su uključeni u film takođe odlični.

Ali

Film je živo sra*e. Loša režija, naivan scenario, nedorečene motivacije etc. Kao što su tu svi elementi dobrog materijala, tu su i svi elementi lošeg filma koji ništa nije uspelo izvući.
Sama priča je toliko dobra, sa toliko potencijala (čak i krajnje razrešenje) da mi se čini da bi se mogao napraviti jedan doooobar rimejk, budući da film Silent Fall nije gledalo mnogo ljudi.

Ocena 5 -

Za modove: Glupo je sto se ne vidi ili kad se iz google pretrage klikne na neki rezultat iz prethodne teme "Gledali, obrazlozili, ocenili" dobijamo info da tema ne postoji.

Valjda je bilo bolje zakljucati temu i linkovati je u prvom postu ove, jer je tu bilo odlicnih recenzija i preporuka, nego je ukloniti tako da se uopste ne vidi. Bar se tako radi sa kafanama i drugim prenatrpanim temama na ostalim pdf-ovima. Linkujte prethodnu temu ka njenoj prvoj strani u prvom postu ove, a ne iz kesa da vadimo sta nam treba.

Dersu uzala- Свакако један од најбољих и најупечатљивијих филмова које сам икада погледао. Дубоко хуманистичан, симболичан и дирљив, са прелепим кадровима, пејзажима, вансеријском глумом и режијом, као и поуком коју људски род, као целина, никада није схватио. За време гледања овог ремек дела имао сам утисак да читам неку савршену књигу руског класицизма.Дакле, филмчина коју сваки човек, не само филмофил треба погледати.

Dersu uzala- Свакако један од најбољих и најупечатљивијих филмова које сам икада погледао. Дубоко хуманистичан, симболичан и дирљив, са прелепим кадровима, пејзажима, вансеријском глумом и режијом, као и поуком коју људски род, као целина, никада није схватио. За време гледања овог ремек дела имао сам утисак да читам неку савршену књигу руског класицизма.Дакле, филмчина коју сваки човек, не само филмофил треба погледати.

gde si skinuo film?

p.s; ako mi nadjes neki link da je film na 2 cd-a bicu ti zahvalan do neba posto sam nasao prevod samo za 2cd-a

nasao sam. javljam utisak kad pogledam :)

Harakiri- Иако малко развучен, феноменалан самурајски филм о части, лажном моралу, освети, харакирију... Препорука за све који желе да сазнају више о овом суровом, али часном ритуалу.

Festen- Изразито морбидан, на моменте нелогичан, али врло упечатљив дански филм из ДОГМА пројекта. Ја сам га доживео као критику данског високог друштва, које је тотално морално неосетљиво са потпуно поремећеним системом вредности и одсуством емпатије за трагичан положај другог.

The skin i live in- Прва 2 Алмодоварова филма која сам гледао била су ми авангардно откриће. Све ово после ми се своди на неко силовање истих и сличних тема, уз идентичан, класично шпански, односно алмодоваровски приступ. Не кажем да је филм лош, али да је неко ремек дело- није. Љубитељима Алмодовара ће се сигурно свидети, осталима, нисам сигуран.

United (2011)

http://4.***************/-M-RiZ3jLHUQ/Tk_VsMEhVPI/AAAAAAAAANs/yP135td-R6s/s320/uniteddvd.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1777034/

Film o Minhenskoj tragediji i pogibiji cuvenih "Bazbijevih beba"...
Film, vrlo skormne produkcije, koji se vise bazira na dogadjaje nakon tragedije i podizanje velikog Mancestera iz pepela, posle te uzasne nesrece...
Medjutim, glavni problem je sto se filmska prica nije razvila i sto je sve nekako zbijeno u tih sat i po, koliko traje ova drama...
Takodje, likovi su, izuzev Bobija Carltona, koji je, kao sto sam i mogao predpostaviti pre gledanja filma, licnost oko koje se vrti ceo film, i cuvenog Dzimi Marfija, koji je imao tu snagu i volju da obnovi klub, izuzetno slabo razvijeni...
Naravno, ocekivano se pominje i nasa Juga, koja je predstavljena kao zaostala komunisticka zemlja, gde kao da zive kanibali (iako to ne odgovara tacnim cinjenicama, posto su se igraci Mancestera, posle tekme sa Zvezdom, izuzetno lepo provodili i cak svi potpisali na meni jednog od restorana)
Sto se glume tice, sasvim solidni performansi aktera, najpre David Tennant-a, kao i Dougray Scott-a, u ulozi Meta Bazbija...
Ocena: 6

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back