Gledali... Obrazložili... Ocenili... :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
large_keAMrS08NxKvMxh8GRDhS9UCph4.jpg

Kao zagrevanje za The Hateful Eight, vece ranije sam se podsetio ovog, za mene, remek dela 21. veka. Gledam ga po, treci, cetvrti put... fantazija. U top 3 Tarantinova filma ako mene pitate, nadam se da ce da napravi bar jos jedan ratni film. Glumu Kristofa Volca ne zelim ni da spominjem, to je cist bezobrazluk :mrgreen:

9/10

Much Ado About Nothing (2012)

Za sve anglofile najnovija verzija Šekspirovog komada "Mnogo vike ni oko čega" koja me je zaista oduševila. Uvreženo je mišljenje da su njegove komedije manje vredne od tragedija, ali ja to ne bih tako posmatrala. Treba biti majstor pa kroz lepršavu formu komedije pokazati slojevitost ljudske duše i karaktera. Vesele i sa ljubavnim zapletom ,smeštene u sunčanu Italiju da bi se dobilo na romantičnosti i naglasila opuštena atmosfera (ovim podsećaju na opere),nose i celu skalu ljudskih mana, vrlina, slabosti i strasti..

Ova adaptacija je smeštena u savremeno doba i snimljena u crno-beloj tehnici. Priča o dva potpuno različita ljubavna para i problemima, spletkama i zabunama koje prate njihovu ljubav, donesena je na potpuno svež i očaravajuć način. Retkost je videti klasičan komad tako dobro odenut u savremeno ruho.Sve deluje kao pozorište,atmosfera je pozorišna, gluma je pozorišna, ali je prilagođeno filmu i to je ono što je predivno.Lepa je i ona verzija Keneta Brane iz 1993,ali ova je potpuno dugačija,nije klasično rađena i nije za poređenje.Uostalom, od Keneta Brane je i za očekivati da se bavi Šekspirom, ali Džoš Vendon?! :lol:

Kako god :) 10/10

MipCom%u00252BWorldScreen%u00252BPoster%u00252BP.jpg

And Then There Were None (2015)
http://www.imdb.com/title/tt3581932/?ref_=nv_sr_2

Mini serija od 3 epizode, adaptacija cuvenog romana Agate Kristi. Deset ljudi je pozvano na nekakvu proslavu na izolovanom ostrvu. Medjutim, kada stignu tamo, shvataju da domacini nisu prisutni, a ubistva krecu da se redjaju. Da li je ubica neko od njih ili se na ostrvu nalazi jos neko?

Kako sam odavno citao knjigu, dobar deo radnje mi je izvetrio, ali sam znao kako se zavrsava, pa sam bio uskracen pogadjanja. Gluma je vise nego solidna, svi su odradili dobar posao koliko god malo vremena da su imali. :pop:
Uspostavljena je klaustrofobicna atmosfera i osecaj da opasnost vreba iza svakog coska, a da likovi nemaju gde da pobegnu.

Ono sto mi se nije dopalo je spor pocetak. U prvoj epizodi se ne desava bog zna sta, ali su stalno forsirali one misteriozne poglede, kamera se cesto fokusirala na random objekte, sve praceno zlokobnom muzikom. Valjda da bi se ljudi naterali da od pocetka pokusavaju da rese misteriju. Kako radnja odmice serija postaje zanimljivija i uzivanje je pratiti likove koji se udruzuju, a u isto vreme sumnjaju jedni na druge. Ubaceni su i neki flashback-ovi koji daju pozadinu likovima. Ovo je uradjeno toplo-hladno pa je kod nekih uradjeno dobro, dok kod pojedinih traju samo par sekundi, nevezano koliko je lik dugo "dogurao" u prici.

Ako ste raspolozeni za misteriju nece vas razocarati.

The Revenant (2015)

revenant.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1663202/?ref=ac_nomw

Iako traje oko 2 i po sata, bukvalno nisam osetio kada je proletelo to vreme. Ovo znači da je film prilično interesantan i dinamičan.

Kako sam ja fan survivor i vigilante filmova, možda sam i malo pristrasan. Film je izuzetno dinamičan većim delom svog trajanja, izuzev u par navrata kada reditelj igra na kartu art filma i tu gubi malo fokus radnje.

Naravno, najveći aduti ovog filma su Di Kapriova gluma, majstorska režija Inarritua i moćna fotografija njegovog kompanjona Emmanuela Lubezkog. Film je zaista perfektno snimljen, sa scenama koje oduzimaju dah, kao što su ona borba sa medvedom ili završne scene. Neke od tih scena su baš teške i mučne za gledanje, posebno ona sa medvedom, ali su zaista perfektno odrađene.

Ok, u filmu ima dosta preterivanja, ima tih nadrealnih sekvenci koje mi deluju nekako na silu ubačene, ali u suštini, kada se sve na kraju sagleda, ovo je jedan dobar film koji će se pamtiti i prepričavati.

Di Kaprio je pokidao, Hardi standardno dobar, mada njegova gluma polako postaje jednodimenzionalna.

Budući da je Inarritu dobio Oskara prošle godine, ne verujem da će mu i ove godine pripasti to laskavo priznanje, iako je zalužio, makar za režiju.

Ocena: 9/10

Gledala sam The Lobster - http://www.imdb.com/title/tt3464902/ , interesantnu satiru grčkog reditelja, uz dozirani crni humor, upakovan u arthouse.. Skroz simpa, uprkos Farelu, štaviše, pozitivno me iznenadio ovom ulogom – 8/10

I, da, pridružujem se preporukama filma The Revenant, definitivno ostavio najjači utisak na mene od svih filmova iz 2015-e. Injaritu je prošle godine dobio Oskara, sad je red na Leonarda. Od mene, dakle, 10/10.

The Revenant (2015)

revenant.jpg

Iako traje oko 2 i po sata, bukvalno nisam osetio kada je proletelo to vreme. Ovo znači da je film prilično interesantan i dinamičan.

Kako sam ja fan survivor i vigilante filmova, možda sam i malo pristrasan. Film je izuzetno dinamičan većim delom svog trajanja, izuzev u par navrata kada reditelj igra na kartu art filma i tu gubi malo fokus radnje.

Naravno, najveći aduti ovog filma su Di Kapriova gluma, majstorska režija Inarritua i moćna fotografija njegovog kompanjona Emmanuela Lubezkog. Film je zaista perfektno snimljen, sa scenama koje oduzimaju dah, kao što su ona borba sa medvedom ili završne scene. Neke od tih scena su baš teške i mučne za gledanje, posebno ona sa medvedom, ali su zaista perfektno odrađene.

Ok, u filmu ima dosta preterivanja, ima tih nadrealnih sekvenci koje mi deluju nekako na silu ubačene, ali u suštini, kada se sve na kraju sagleda, ovo je jedan dobar film koji će se pamtiti i prepričavati.

Di Kaprio je pokidao, Hardi standardno dobar, mada njegova gluma polako postaje jednodimenzionalna.

Budući da je Inarritu dobio Oskara prošle godine, ne verujem da će mu i ove godine pripasti to laskavo priznanje, iako je zalužio, makar za režiju.

Slazem se u potpunosti. I skoro sam siguran da dobija oskara za glumu i fotografiju, reziju teze jer je Injaritu osvojio prosle godine. Prelepo izgleda film, uzivanje u svakom kadru, a prosto ti je drago da mozes sve to da vidis, a ne osetis svu hladnocu i blato. :zima2:

Umesto onih nadrealnih fleseva vise bih voleo da su Leov lik razradili malo vise. Osim borbe da prezivi i osveti se nisam video jos neku dimenziju. Takodje, postaje malo repetitivan u drugoj polovini. Ali sve su to sitne zamerke u odnosu na ono sto film nudi.

The Revenant (2015)

revenant.jpg

Прећера га.Филм се много форсира па му зато сви дају највише оцјене. Филм је добар, али је од 9 далеко ко од Мјесеца.
Али је сцена ДиКаприја у борби са међедом за чисту десетку.

Gde se to pricalo?

http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=268&yyyy=2016&mm=01&dd=10&nav_id=1083718

Iako se film završava prilično nedvosmileno i ne ostavlja prostora za proširenje priče, New Line Cinema je želeo nastavak. Studio je naručio scenario pod nazivom “Solace” u kome detektiv (Frimen) uz pomoć vidovnjaka traži serijskog ubicu, međutim Frimen nikada nije prihvatio ovu ulogu. Ipak, “Solace” je snimljen prošle godine, a glavnu ulogu tumači Entoni Hopkins, no taj film nema nikakve veze sa “Sedam”.

http://www.b92.net/kultura/vesti.php?nav_category=268&yyyy=2016&mm=01&dd=10&nav_id=1083718

Iako se film završava prilično nedvosmileno i ne ostavlja prostora za proširenje priče, New Line Cinema je želeo nastavak. Studio je naručio scenario pod nazivom “Solace” u kome detektiv (Frimen) uz pomoć vidovnjaka traži serijskog ubicu, međutim Frimen nikada nije prihvatio ovu ulogu. Ipak, “Solace” je snimljen prošle godine, a glavnu ulogu tumači Entoni Hopkins, no taj film nema nikakve veze sa “Sedam”.

Nema,ali atmosferom bas podseca na Sedam.I bolji je.

Sva je verovatnoća da će Inaritu dobiti nagradu za najbolju režiju i u tom aspektu ne vidim koji od nominovanih može da mu parira. Što se tiče oskara za najbolji film, to će možda malo teže ići ako se uzme u obzir da je čoek ptica prošlogodišnji pobednik, ali nije nemoguće. Jedini konkurent mu je Spotlight. On sasvim lako može da trijumfuje, dok ostali teško da su konkurencija. Doduše, još mi je ostalo da pogledam Spilbergovo čedo. Room je odličan film, jedan od boljih ove godine, ali nema ono što se traži za titulu. The Big Short i Spotlight poseduju tu američku angažovanost na kojoj se potencira, s tim što je ovaj drugi,verujem, prijemčiviji publici i svakako kontroverzniji u samoj tematici. Brooklyn je laki luzer, dok su Martian i Max u ovoj kategoriji isključivo reda radi (iako će ovaj drugi da pokupi podosta sporednih nagrada).

DiCapio i Brie Larson su sigurni dobitnici.

Poslednja izmena:
Sva je verovatnoća da će Inaritu dobiti nagradu za najbolju režiju i u tom aspektu ne vidim koji od nominovanih može da mu parira. Što se tiče oskara za najbolji film, to će možda malo teže ići ako se uzme u obzir da je čoek ptica prošlogodišnji pobednik, ali nije nemoguće. Jedini konkurent mu je Spotlight. On sasvim lako može da trijumfuje, dok ostali teško da su konkurencija. Doduše, još mi je ostalo da pogledam Spilbergovo čedo. Room je odličan film, jedan od boljih ove godine, ali nema ono što se traži za titulu. The Big Short i Spotlight poseduju tu američku angažovanost na kojoj se potencira, s tim što je ovaj drugi,verujem, prijemčiviji publici i svakako kontroverzniji u samoj tematici. Brooklyn je laki luzer, dok su Martian i Max u ovoj kategoriji isključivo reda radi (iako će ovaj drugi da pokupi podosta sporednih nagrada).

DiCapio i Brie Larson su sigurni dobitnici.
spotlight je jako dobar film..
Room je naredni na tapetu za gledanje :zcool: dosta dobrih ljudi je reklo da je sjajan
spilbergovo cedo nema nikakve sanse.. mozda da je snimljen prije 20 godina

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back