The Revenant (2015)
http://www.imdb.com/title/tt1663202/?ref=ac_nomw
Iako traje oko 2 i po sata, bukvalno nisam osetio kada je proletelo to vreme. Ovo znači da je film prilično interesantan i dinamičan.
Kako sam ja fan survivor i vigilante filmova, možda sam i malo pristrasan. Film je izuzetno dinamičan većim delom svog trajanja, izuzev u par navrata kada reditelj igra na kartu art filma i tu gubi malo fokus radnje.
Naravno, najveći aduti ovog filma su Di Kapriova gluma, majstorska režija Inarritua i moćna fotografija njegovog kompanjona Emmanuela Lubezkog. Film je zaista perfektno snimljen, sa scenama koje oduzimaju dah, kao što su ona borba sa medvedom ili završne scene. Neke od tih scena su baš teške i mučne za gledanje, posebno ona sa medvedom, ali su zaista perfektno odrađene.
Ok, u filmu ima dosta preterivanja, ima tih nadrealnih sekvenci koje mi deluju nekako na silu ubačene, ali u suštini, kada se sve na kraju sagleda, ovo je jedan dobar film koji će se pamtiti i prepričavati.
Di Kaprio je pokidao, Hardi standardno dobar, mada njegova gluma polako postaje jednodimenzionalna.
Budući da je Inarritu dobio Oskara prošle godine, ne verujem da će mu i ove godine pripasti to laskavo priznanje, iako je zalužio, makar za režiju.
Ocena: 9/10