- Poruka
- 2.471
opa
na forumu sad imamo i jebace
Nemate, posto cilj nisam postigao, tako da mozete odahnuti.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
opa
na forumu sad imamo i jebace
ne znam jel ti ko rekao al nisi ti bas dobar skroz..Youth
http://www.imdb.com/title/tt3312830/
Film sam gledao 7 dana, tako da sam poremetio kontinuitet i time možda propustio neku genijalnu iskru, koju film eventualno sadrži.
Uglavnom, ima tu šmeka, ima stvari koje prevazilaze tipične holivudske baljezgarije, ali su pozivistička orijentacija i serviranje na tacni svakog momenta koji bi mogao da se promišlja, ono što mi uvek srozava utisak o filmu.
Ovaj film mi je ipak bolji, od, po mom mišljenju precenjene Sorentinove dosade, La grande bellezza, u kojoj nisam osetio iskrenost koja neko delo čini umetničkim. Osetio sam samo veštog zanatliju koji je sklepao nekakav predmet lepog izgleda i koji van svoje površinske lepote nema ništa.
Youth, istina, otvara neka univerzalna pitanja, kao što je traganje za smislom života pomoću umetnosti, traganje za srećom itd. i to su mu najveće vrline, ali ne volim kada mi se daju tendenciozni odgovori. I, tako, ona scena kada glumac Džimi odbija da igra Hitlera jer kaže da je umesto besmisla užasa izabrao želju. Oh, tako američki i tako pozitivistički, tako holivudski. Pa, onda ono lebdenje, ali dobro, da ne mračim suviše
No, ako zanemarimo ove elemente koji(mene) nerviraju, radi se o pristojnom filmu, koji se lepršavo, koeljovski (haha) kreće sve do samog kraja, koji je za moje pojmove toliko odvratan, da sam ga ugasio, te sam ostao uskraćen za tu grandioznu numeru, koja je gotovo lajtmotiv filma.
Majkl Kejn je imao izuzetno dobar razlog da se ta kompozicija nikada više ne izvede i kupio me je način na koji je odbio ćelavog predstavnika one engleske krvopije. I, šta uradi na kraju? Ladno izvede kompoziciju za kraljicin gušt. Opet ta, za moje pojmove, nepodnošljiva patetika i ,,sve je moguće" filozofija.
Pao si Sorentino. Razbesneo si me idiotskim i pederskim krajem.
Kafka (1991)
http://www.imdb.com/title/tt0102181/
Nije se lako uhvatiti u koštac s Kafkom, odnosno na filmskom platnu prikazati sublimaciju samog Kafke i njegovih dela. Iako je Ajrons sjajan u ovoj ulozi, Soderberg ipak, nije uspeo da utiče na gledaoca, kako Kafka utiče na čitaoca. Ima tu dobrih ideja, lepog kombinovanja Procesa, Zamka i same Kafkine ličnosti, ali nekako ostaje utisak da je moglo više i bolje.
Kafka, kao i ja, sedi u jednoj firmi sa gomilom registratora, i posmatra kako besmisao obuzima svaku poru njegovog bića. Kad sam se prvi put sreo s njim, rekao mi je da ni u kom slučaju ne krenem njegovim putem, da bežim što dalje od pravnog fakulteta i da se ni po koju cenu ne zapošljavam u firmu u kojoj se sedi i piše o nekim ništavnim stvarima koje nikoga ne interesuju, nego da pokušam da tragam za istinom, ako ona uopšte postoji. Ali, ja sam se pravio pametan i završio baš onako kao on. Doduše, ja nemam njegov talenat, ali neka razmišljanja, rezoni i manije, su nam podudarne. Zato, sam od filma, možda i očekivao više, jer ja tačno znam o čemu Ajrons, odnosno Kafka, razmišlja dok kuca na pisaćoj mašini, sedeći u kancelariji sa bezličnim masom.
Ne svidja mi se ideja filma po kojoj Kafka ulazi u Zamak i vraća se iz njega, preispitujući svoje stavove, i pitajući se da li ipak, treba da prihvati taj banalni svet oko njega i da li treba bespogovorno postati deo sistema, kad već vidiš koliko si kao pojedinac nemoćan. Mada, i sami se često preispitujemo oko ovakvih stvari, i sistem uvek pobedi. Ali, ima nešto uzvišeno i platonsko u svim tim porazima...
Ipak, preporuka za film.
Прячься!
http://www.kinopoisk.ru/film/437448/
Pošto je ruski, uz kineski, jezik budućnosti, sudeći po krupnim geopolitičkim promenam kojima svedočimo poslednjih meseci, opet ulazim u fazu gledanja ruskih filmova, da me promene, ne bi zatekle na krivoj nozi. Zato sam metodom slučajnog izbora nabasao na ovaj, sasvim solidan film.
Meteorološka stanica negde u ruskoj bestragiji, i tamo posada od 2 iskusna meteorologa i jednim klipanom od nekih 19 godina, koji im je pomoćno osoblje. Nesrećnik je detinjstvo proveo u sirotištu, jer je ostao bez roditelja, koji su na njegove oči ubijeni, a on se siroče sakrio, negde u kupatilo i sve to gledao iz neposredne blizine.
Ovoj čudnoj ekipi, na kratkotrajno gostovanje dolazi egzotični, avanturistički, bračni par koji želi da obilazi nekakve pećine po tom kraju. Tu, počinje radnja, malo netipična za ruske filmove. Netipična, jer videh kasnije, da je režiser nekakav Džon o Rajli. I, dobro je to Džon osmislio. U igru se ubacuju i 2 detektiva koji ispituju misteriozni nestanak posade i bračnog para. Postaje to, onako sasvim solidan triler, sa momentom žene kao zmije, koja preko onih ženskih atributića, totalno poremeti poredak stvari, a naročito napaljenog klipana od 19 leta.
Krajolik u kome je sniman film je prelep i opušta. Garmaš je standardno dobar i definitivno jeste jedan od najboljih ruskih glumaca. Džonova režija, uz neke omanje previde, solidna, radnja interesantna, na momente konfuzna, ali inspirativna.
Sasvim dovoljno elementa za pozitivnu ocenu filma.
Nemate, posto cilj nisam postigao, tako da mozete odahnuti.
hahah martian inteligentan film..bilo mi je muka od tog filma..patriotsko sranje koje je radjeno po sablonu i sluzi da dize moral americkim brdjanima.Marsovac - The Maritin
Sta se dogadja kada rutinska misija na Marsu krene sasvim pogresno, oluja na marsu im je ubila jednog coveka, a oni su se hvala bogu na vreme napustili planetu.
I sada glavni covek NASE ne zna kako posadi toga broda da saopsti da mora da se suoci sa cinjenicom. Da nisu mogli nista da urade povodom tragicnog gubitka jednog coveka koga glumi niko nego Met Dejmon.
On je ziv zdrav hvala bogu na marsu i uzgaja biljke.
Ima samo jedan problem, a to je kako da dodje do zemlje, i kako uopste dati ili poslati znak da nije poginuo i da je ziv na marsu.
Ocena filma 10.
Inteligentan film! :-)
štaš više 
@moonlight
I ja sam par puta sa drugaricom iz razreda gledao filmove isto tako, i uvek sam prvo nju pitao sta misli, pa sam tako stelovao svoje misljenje, jer sam znas, imao cilj))))

Ocajan.Par dolazi u udaljenu kolibu i onda klasika-neko krece da ih proganja...Plus losa gluma.Donosi obrt na kraju,ali ni obrt mi nije bilo zanimljiv,jer sam ga ocekivala.Nije moguce da horor bude bas toooliko dosadan.Preskocite,obavezno!