Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

Malo sam razocaran.

Produkcija ni blizu prva dva dela, sto je mozda i razlog sto ga nije bilo u velikim bioskopima.

I glumacka ekipa ni blizu prva dva dela. Ne samo da su prva dve dela imala odlicne glumce, zvezde, nego i odlicne mlade glumce koji ce kasnije postati zvezde Cillian Murphy, Emily Beecham, Rose Birne...

Ovde toga nema Ralph Fiennes je jedina zvezda i moze da se pohvali Jodie Corner za ulogu keve, to je to.

Nema ni kultnih scena kakve su imali prva dva filma... Tako da su Danny Boyleove ideje izgleda presusile. Posebno kraj je neka kopija Guy Ritchie-ja.

Moze da se gleda, nije problem, ali nema taj neki ekstra specijalni kvalitet koji smo ocekivali.

Takodje je i prvi trailer bio pogresan kao i pocetak filma, jer navodi na neku pricu o mistici, mozda nekom kultu, a na kraju se sve svede na jurnjavu sa golacima na livadi i u sumi.

Nismo to trazili. :D

28 godina posle odgledan....ko voli filozofske filmove sa zombijima, prava stvar. ko vise voli filmove tipa WWZ neka ne gleda. moja ocena 6/10. nije los filmic, ali zombike nisu centar filma. meh

jedan koji sam gledala jos pre godinu dana je zombi drama komedija zom 100- bucket list of the dead
10/10.

scena koja me je osvojila odmah jeste ta kada izbije zombi apokalipsa, lik seo na krov zgrade i jede rucak spremljen za posao, s druge strane ograde zombiji, a on npravi piknik i raduje se sto ne mora na posao. to sam ja...vise volim zombi apokalipsu, samo da ne moram na posao.:zcepanje:

https://www.imdb.com/news/ni64186282

za mene jos jedno razocarenje the life of chuck. nije los film, svidja mi se glas naratora, podseca na nekadasnje naratore, to su valjda i hteli. medjutim problem je sto sam ja ocekivala da ce u filmu glavni glumac biti tom hidlston, ali on ima celih 15 minuta ulogu u filmu od 2 sata. :lol: dakle, ok je film, pod drugim okolnostima i bez ocekivanja glavnog glumca ne bih bila razocarana.

filmovi kojih se secam

platforma 2, spanski film...prvi deo je puno bolji.

koza u kojoj zivim odlican, spanski film iz 2011, almodovar

Bilo jednom u Holivudu - Once Upona a Time... in Hollywood (IMDB ocena 7.6)
Žali bože dva i po sata protraćenog vremena - osim scene gde se tabaju sa hipicima na kraju vredi je čekati ceo film :lol:

https://www.imdb.com/title/tt7131622/?ref_=nv_sr_srsg_3_tt_8_nm_0_in_0_q_once%20upon%20a%20time

to mi je jedan od boljih filmova hehe ....ima specificne scene, kada ona ode u bioskop da gleda sopstveni film, sedne, podigne noge na sediste ispred, a tabani prljavi.

ali, ja volim cudne filmove.

The Electric State ( 2025 )
Pogledajte prilog 1702252
film za ( pomije od filma, nije vredan gledanja, odustao sam na pola ) teletabise

pocela da gledam i nikad nisam zavrsila...:lol: pri tome volim tu vrstu filma, ali avaj ovaj me smorio.

Malo sam razocaran.

Produkcija ni blizu prva dva dela, sto je mozda i razlog sto ga nije bilo u velikim bioskopima.

I glumacka ekipa ni blizu prva dva dela. Ne samo da su prva dve dela imala odlicne glumce, zvezde, nego i odlicne mlade glumce koji ce kasnije postati zvezde Cillian Murphy, Emily Beecham, Rose Birne...

Ovde toga nema Ralph Fiennes je jedina zvezda i moze da se pohvali Jodie Corner za ulogu keve, to je to.

Nema ni kultnih scena kakve su imali prva dva filma... Tako da su Danny Boyleove ideje izgleda presusile. Posebno kraj je neka kopija Guy Ritchie-ja.

Moze da se gleda, nije problem, ali nema taj neki ekstra specijalni kvalitet koji smo ocekivali.

Takodje je i prvi trailer bio pogresan kao i pocetak filma, jer navodi na neku pricu o mistici, mozda nekom kultu, a na kraju se sve svede na jurnjavu sa golacima na livadi i u sumi.

Nismo to trazili. :D

Ja malo više.
Da sam nešto u prilici, pitao bi Bojla - Dal ti dečko makar odgledo 28 dana koji si usnimio?
Sve što je važilo u prva dva filma je precrtano i udri brigu na veselje. Šteta za protraćen Kiplingov "Boots, boots, movin' up and down again!" i do dve najtmeriš scene, to je moglo lepo da čučne u kakvu krštenu stravu. Kolko se ovaj film pošiškio po prethodnim, tolko se sam kraj pošiškio po ovom, još ne verujem šta sam to video u poslednjem minutu, al mene je sramota :fdlan:
Iako ni ovo niko nije tražio, Deni nam sprema za iduću godinu i nastavak... ovog nečeg što se predstavlja ko film, nagađam da se bavi onim šumskim trenerkašima s kraja. E pa fala ko da sam gledo, al cenim da ću preskočim.
Ako ko misli da preterujem, gore je no što zvuči.

odgledala biografiju o kristoferu rivu tjah supermenu. bas sam dugo odlagala. uvek sam se pitala zasto? covek je imao sve izgled, novac, porodicu, nije po svemu sudeci bio neki problematican holivudski glumac, osim sto se razveo. meni supermen ne spada u omiljene superheroje upravo zbog stalnog podsecanja na riva. secam se kada sam cula vest da se desila nesreca....mozda zato sto sam ja kao dete jahala i posle do polovine 20ih, pa me supermen uvek podseca na tog glumca i povredu tjah polomljen vrat.

https://www.imdb.com/title/tt27902121

Film koji ostavlja bez daha... Istinsko remek delo

Prilozi

• onesheet.jpg
    onesheet.jpg
    122,9 KB · Pregleda: 18
The Favourite
https://www.imdb.com/title/tt5083738/

Odgledao sam ovaj film jer sam video da je neko negde napisao da je The Favourite najbolja istorijska drama ikad. Ne znam da li je to tačno, ali gledati ovaj Lathimosov film sa Emmom Stone svakako nije bila greška. Ovo jeste izuzetna period drama s puno puta viđenom tematikom - na kraljevskom dvoru služavka se intrigama i telom probija ka vrhu. Režija je lathimovski vrhunska, odnosno ima nešto bizarno u sebi. Ženski trio (Colman, Stone, Weisz) je sjajan i film je naravno lepo stilizovan. Dijalozi su takođe optimizovani i celokupan utisak je da filmu ne mogu naći posebnu manu. Poslednja scena sa Abigail je posebno efektna jer iako se popela gore završava dole. 9/10

Back