Gledali... Obrazložili... Ocenili... part 2

Dina

Ovaj Vilnev zna da pravi ove sinematografske univerzume...

Džejson Mamoa bez brade je kao Samson bez kose...

Samo ne znam zašto ako su ovladali propulzijom, još uvek barataju mačevima und bodežima?

Ništa...

Lep početak epopeje, željno očekujem nastavke...

8/10
Propulzijom? Moram da guglam :lol:
Koliko se sećam objašnjeno je u knjigama da u tom univerzumu koriste nekakvo polje sile koje može da ih zaštiti od metaka i sličnih objekata koji se kreću ekstremno velikim brzinama ali da je isto polje sile neefikasno u zaštiti protiv sporijih vrsta oružija, ergo ponovo se javlja potreba za korišćenjem mačeva, noževa i drugog cool oružja.

Propalšn... jbg-a ja to prevodim propulzija... to je ono iz star track-a kad mu "daju po gasu" :lol:, pa se pretvore u svetlost....

Inače, u pravu je tzar.... sa sve onim kostimima i baletanskim borbama, oni spejstruperi više liče na moćne rendžere nego na neke ozbiljne vojnike... ali sveukupno je dobro prikazana strana planeta sa domorodačkim plemenima, tradicijom i what not...

Imam ja jednu anegdotu, čitao sam kao klinac neki sf roman, mislim ruski, sve super, strana planeta, džungla, puzavice, egzotične živuljke, masivi kao 3 Everesta... i čitam, čitam kad dođoh do kraja, ono nema zadnje 2 strane, otpale iz knjige ko zna kada ahaha...

Propulzijom? Moram da guglam :lol:
Koliko se sećam objašnjeno je u knjigama da u tom univerzumu koriste nekakvo polje sile koje može da ih zaštiti od metaka i sličnih objekata koji se kreću ekstremno velikim brzinama ali da je isto polje sile neefikasno u zaštiti protiv sporijih vrsta oružija, ergo ponovo se javlja potreba za korišćenjem mačeva, noževa i drugog cool oružja.
A to su ukrali iz Zaduzbine Isaka Asimova. Tamo zastitu imaju samo imperatori, a ovde i ubogi prasinari. :D

Ali ajde to. nego kako imaju svemirske brodove, a nemaju struju.

Sva struja od koje im zivot zavisi je na jedan prekidac i na izvolte. Dodje doktor izdajnik i iskljuci dugme i odose svi u persun.

Malo me podsetilo na The Invisible Man,ali sve u svemu dobar film. Možda jedan od najboljih trilera ove godine. Od mene 8.5/10
MV5BZmIwNjJhOGYtNDcyNi00Yjc4LThiNTktMDM2ZjFhM2YxMTljXkEyXkFqcGdeQXVyODk4OTc3MTY@._V1_.jpg

Dreamland
drama
glumci: Finn Cole,Margot Robbie,Travis Fimme

Radnja filma smestena je u vreme Velike recesije u Americi i prati Allison Wells (Margot Robbie) koja beži od vlasti nakon pljačke banke u kojoj je ubijeno pet osoba. Dok se krije, pronalazi je lokalni tinejdzer Eugene Evans(Finn Cole),koji sanja o odlasku iz svog malog teksaškog grada i koji se nada da će nagrada od 10.000 dolara za njenu glavu sprečiti zatvaranje njegove porodične farme. Razapet između nagrade za njeno zarobljavanje i pojavom emocija Eugene mora doneti odluku koja će zauvek uticati na živote svih koje je ikada voleo

Dreamland
drama
glumci: Finn Cole,Margot Robbie,Travis Fimme

Radnja filma smestena je u vreme Velike recesije u Americi i prati Allison Wells (Margot Robbie) koja beži od vlasti nakon pljačke banke u kojoj je ubijeno pet osoba. Dok se krije, pronalazi je lokalni tinejdzer Eugene Evans(Finn Cole),koji sanja o odlasku iz svog malog teksaškog grada i koji se nada da će nagrada od 10.000 dolara za njenu glavu sprečiti zatvaranje njegove porodične farme. Razapet između nagrade za njeno zarobljavanje i pojavom emocija Eugene mora doneti odluku koja će zauvek uticati na živote svih koje je ikada voleo

Gledao sam ovaj. Preporuka. Lici na Boni i Klajd

Dune

MV5BN2FjNmEyNWMtYzM0ZS00NjIyLTg5YzYtYThlMGVjNzE1OGViXkEyXkFqcGdeQXVyMTkxNjUyNQ@@._V1_FMjpg_UX1000_.jpg

Ljudi meni se ovo ne dopada, Tzareva recenzija manje više odslikava i moje mišljenje o filmu. Nerealne baletanske borbe, ekstremno frustrirajući nedostatak osvetljenja, već istrošeni kliše o "odabranom" spasitelju koga nekakvo "proročanstvo" vekovima najavljuje i standardno guranje crnaca i multirasne postave tamo gde im nije mesto. Glavni likovi isto smor, navijao sam za Harkonene da ih sve potamane... plus jedino za vizuelne efekte (kada se vide)... 2/5

Back