glavobolja modernog doba

da morate, koje bi ste se stvari odrekli

mobilni telefon
televizija
internet

i da predjemo na filozofsku stranu pitanja

kako su stvari koje do pre manje od 100 godina nisu ni postojale odjednom postale neophodan pratilac svakodnevnog zivota.
i da li su nam zaista neophodne?

Svako vremensko razdoblje svojim stepenom razvoja nagradi ljude koji u njemu žive.
Šta je čoveku trebalo pre 100 godina danas je nama smešno, a tako će i naše potrebe biti smešne onima za 100 godina.
Svako vreme ima svoje potrebe.
Ne bi ja tu ništa menjao i ne bi se ničeg odricao.
Javim se ovde u temu ponovo za 100 godina da dovršim misao. :mrgreen:

Ne,vid mi je oslabio,ne krecem se ne vozim bajs ne treniram,ne zbog toga iz drugih razloga ali sam na netu i telefonu po ceo dan,ako neko radi za racunarom to ne donosi lagodan zivot nego ga je skratio za 10 godina,ja bih te net kombinacije zamenio prodajom rakije nebitno,iznajmljivanjem gajbe,,snasao bih se necim drugim ako bi net svima bio uskracen,ovako se mora u korak s vremenom,meni je lagodan zivot bio po ceo dan na bajsu slobodan,gricnem usput nesto,jeftini obroci,mali troskovi,sad imam ogromne troskove oko kuca i auta,pa velike kupovine ali to sve opterecuje i nije neophodno,pre sam sve bajsem i peske zavrsavao,zdrav rasterecen ali nema vise vremena za tu dangubu zbog drugih obaveza

mobilni telefon
televizija
internet

kako su stvari koje do pre manje od 100 godina nisu ni postojale odjednom postale neophodan pratilac svakodnevnog zivota.

Nisu neophodne, samo smo se navikli. Bez svega može, ako se mora ili hoće.

Naravno da olakšavaju život, samo je pitanje kakav je kvalitet života ako si vezan, da ne kažem zavisan od tehnologije.

Zamisli samo da se dogodi nekakav kolaps i da planeta ostane bez energije, struje, a to može da se desi jednog dana.
Koliko bi populacije preživelo i kako.

Mislim na budućnost, kad odrastu generacije koje ne znaju za vremena bez svega što danas imamo.

Ovo baš filozofski.

mobilni telefon
televizija
internet

U internet mi ne diraj. To mi je krsna slava, Sveti Internet.
Televiziju ionako slabo gledam, ne bi mi falila ni malo. Mobilni mi je jako koristan ali bih se i njega odrekao da zadržim komp sa internetom.
Svakoga dana, čim otvorim oči, ja se zahvalim mom Svetom Internetu jer mi je toliko pomogao što poslovno, što privatno da ne mogu čak ni da opišem.

Back