glavobolja modernog doba

gde je nemacka a gde smo mi :)
nije bas tako.. kad si imao fiksni, nisi kog kuce i zvali su te samo kad gori kuca ili selo dok se cesljas :mrgreen:
a sad samo probaj da se 3x ne javis..cetvrti sledi otkaz....radis u specificnoj struci, drzavna firma :mrgreen: ..
nisi svesna kako se radi u ozbiljnim firmama..mislim ok..zaposleni imaju i ozbiljne prihode pa trpe ali to ima cenu..postajes rob posla
Radi u vrlo ozbiljnoj PRIVATNOJ firmi, nisam u državnoj službi. I nisam dostupna 24/7 opet kažem.
Radim kod poslodavca koji je 15 godina radio za nemce (njihovu farmaceutsku kompaniju u Srbiji) i poštuje svačije vreme, svaki prekovremeni minut plaća.
Svi zaposleni imaju izbor da se ne jave na telefon ako su zauzeti nečim drugim. Kolege ako me zovu imam izbor da kažem 'aj ne smaraj, prekidaš mi seriju...'

Uglavnom, glede ovog odricanja tehnologije pe podsećaš na daču sa brojevima koji priča da treba da se kupamo u zaleđenom jezeru ko naši prađedovi u sibiru jer je to zdravo... A zaboravlja da mi nismo kao oni i ne bi to izdržali, genom nam je izmenjen, evolucija alooo

Ili likovi koji se odriču udobnosti pa kao neće kolima nego biciklom na posao... Onda upadneš na sastanak sav znojav i zamašćen i kažeš izvinte što kasnim, spao mi lanac?
Idi kolima brt ako ih već imaš, šta se mučiš bezveze

Kada bi morali odrekli bi se i ruke i noge.....

Mozes se odreci mobilnog telefona, ali odreci se sluzbenog znacilo bi da ne ides na odmor i da te u pola noci budi kucno zvono ili lupa na vratima umesto muzike.
Da razmisljas sta je poslo naopako dok si na putu, a ne mozes da proveris "na klik".
Dok ne odem na topla mora, ne mogu bez mobilnog i interneta, jer mi sire slobodu.

televizija je prevazidjena ilbi barem trebala biti jer je jednosmerna komunikacija u pitanje
internet i mobilni su ti jedno te isto takozvani gedzeti baziraju se na spoju toga dvojstva
sa stanovista napredka bica malo tu ima za upiti jer funkcionise na princip rasipanja paznje vise je to za neku hiperaktivnu dimenziju ali je povrsno
ono sto ti unosis u taj spoj ti je ono sto ocekujes nazad jer sto bi koristio bez ikakvih ocekivanja puka radoznalost je bila samo pocetak
ja sam zadovoljan mada stagnacija je ipak primetna ako se previse posvjetim ovom vidu komunikacije a ne uranjanju u sebe za koje mi je sve ovo nepotrebno osim u formi razmene misljenja sa nekim ko slicno praktikuje....

nekad je vazilo da na internet idu asocijalni i koji ne umeju da se uklope i nadju drustvo
sad se preko drustvenih mreza upoznaju ljudi i vise nego u zivotu i one su preuzele primat komunikacije izmedju ljudi
od nekad "tu se okupljaju loozeri" do neophodne stvari za komunikaciju..koliki korak u samo par godina.
ato je zbog fotkanja i videa ovako samo cetovanje je idalje nekako luzerski jer je inicijalno i bilo luzerski

mislis da su nam te stvari toliko neophodne da ih poredis sa reproduktivnim organom i operacijom na mozgu?

da li si to postala cistokrvni konzument potrosackog drustva po sistemu hleba i igara?
e pa idem ka tome u finsku ti je net bezplatnim a imas i onaj licni dohodak sto ce uvjesti svakome gradzaninu
u srbiju malo teze net se moze krasti tu i tamo pokupis sifre iz kafea i stekas su tu izpred a leba se baca dosta i hrana al nitko nece da podjeli taj otpis nego namerno bacaju e dok se to ne sredi mora se spadat s nogu za to isto a ja bogami vise ne mada dosadi i lenstvovanje tu i tamo se odradi neka sljaka cisto forme radi

da morate, koje bi ste se stvari odrekli

mobilni telefon
televizija
internet

i da predjemo na filozofsku stranu pitanja

kako su stvari koje do pre manje od 100 godina nisu ni postojale odjednom postale neophodan pratilac svakodnevnog zivota.
i da li su nam zaista neophodne?
Ништа ми от тога није потребно, то је све глобализовано.
Није, више као некада, ада уместо да те момак отпрати кући запрати те на инстанграму...

Pa kako smo ranije živeli bez mobilnog telefona i interneta?
Za 50 godina ko zna šta će novo izmisliti i ljudi će se pitati kako smo mi živeli bez toga, a živeli smo sasvim normalno jer nismo ni znali za to.

Televizija se kod mene koristi za filmove i to je to.

da morate, koje bi ste se stvari odrekli

mobilni telefon
televizija
internet

i da predjemo na filozofsku stranu pitanja

kako su stvari koje do pre manje od 100 godina nisu ni postojale odjednom postale neophodan pratilac svakodnevnog zivota.
i da li su nam zaista neophodne?

ne znam sto bih se odricala tehnologije modernog doba ali ako bih vec morala neceg onda bi to bila televizija
mobilni telefion i internet ne dam ni za živu glavu :rotf:

Back