Је л можеш ово да отпеваш?
Mogao sam dosta toga, sad ne smem...sasekli su mi deo plucnog krila tako da ne smem da pevam , ali korisna stvar je sto znam koliko energije treba prilikom pevanja, da ne poveruje covek...
Imao sam izuzetno jak glas, plus finte oko bojenja glasa i usmeravanja glasa, i otvaranja glasa...ali sad sam video da cak i kad 5% glasa koristim, treba izuzetna snaga, nije ni cudo sto sam imao 6,5 litara kapacitet pluca i sto mi se sa 4,3 litara krvi u plucima naravno onesvestis se ali sam preziveo , 2 dana uzastopce ...
To je ta zasekotina sto puni pluca krvlju pa zato sad ne smem da pevam a ne zbog glasa......Sad ne znam koliki mi je kapacitet, mozda 4,3 litara, nema sanse da je 6,5 trenutno..
Tako da ko stvarno ima jak glas, a to znaju pevaci , ja nisam znao zasto tako reaguju kad me cuju, sad znam...jak glas je kad je cist i kad jos osoba moze da ga modulise, stvarno nesto za postovanje...tu treba snaga , nece se tu uvek cuti lepota...ali snaga sine....to je zestoko, ne znam koliko dizu dizaci tegova, ali ako prosecan u teretani dize 100kg, onda negde 230kg ti je jak pevac, ako je grandovac 100kg...a ovi preko 250 260 su oni za koje se otimaju operske kuce..
Cisto govorim o snazi ne o lepoti , tu ja nisam merodavan, znam sta se meni svidja, a meni se npr ne svidjaju na tasmajdanu nasi operski pevaci , njih 2, jer su mi falsirali , sto je cudno za pevace...to se retko desava ako se uopste desava...
U folk se desava stalno , cuvena skoric, tu zenu nijedan muzicar ne moze da slusa....a djurisic ti je cistota vrh...doduse i miroslav ilic iako lizalica, ali cisto intonacijski peva..zabavnjaci vecina peva cisto...na koncertu ...mislim ne mogu ja da trazim 1/16 cistocu od zabavnjaka, ali 1/8 vecina nudi..
Malo oftopik pisem , jer retko ko je bio u situaciji u kojoj sam ja bio , da ima jak glas, mocna pluca i onda usled nezgode to sad mora da batali , jer pluca negde curkaju...
Mogu ja i sad da dreknem ali ono narodski normalno , a ne da pustim glas da utisam celo odelenje iz cuga....