Glasajte da se Beograd nadje na novoj tabli "Monopola" !!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

mirarbi

Primećen član
Poruka
801
Dragi prijatelji,

Ukoliko do sada niste procitali u stampi ili culi na televiziji, u toku je Internet glasanje za gradove koji imaju sansu da se nadju na novoj tabli drustvene igre "Monopol", koja ce se u tom novom ruhu naci u prodaji od septembra ove godine.

Posetite sajt http://www.hasbro.com/games/sr_SR/kid-games/monopoly/ i svojim glasovima pomozite Beogradu da bude uvrsten u novu tablu ove poznate igre.

Ukoliko bi Beograd dospeo na novu tablu "Monopola", milioni ljudi sirom sveta bi imali priliku da cuju za njega, sto bi bila sjajna reklama za nas glavni grad i turizam u Srbiji uopste. :lol:

BEOGRAD JE TRENUTNO NA 33 MESTU, A CILJ JE DA UDJE U PRVIH 20, JER SAMO PRVIH 20 GRADOVA ULAZE NA NOVU TABLU !!!

Evo sta je o tome pisalo u stampi tokom protekle nedelje:

"Na tabli za igru novog izdanja popularne društevne igre "Monopol, ovde i sad: globalna verzija" naći će se 22 svetska grada koja budu odabrali njeni fanovi, a među kandidatima je i Beograd, prenosi "24 sata".

Glasanje je otvoreno do 29. februara na sajtu www.monopoly.com, a novi "Monopol" će biti u prodaji od septembra u 45 zemalja.

Na listi kandidata nalazi se 68 velikih gradova širom sveta (Amsterdam, Cirih, Sidnej...), a od prestonica zemalja nekadašnje SFRJ, pored Beograda, tu su samo još Zagreb i Ljubljana.

Dvadeset gradova sa spiska koji dobiju najviše glasova naći će se na tabli za igru, a njihova imena biće poznata 29. februara. Istog dana počeće i glasanje za dva grada s liste koju budu napravili posetioci sajta i ono će trajati do 9. marta.

Beograd je predstavljen kao "prestonica Srbije, jedan od najstarijih gradova Evrope i važna raskrsnica puteva Istočne i Zapadne Evrope".

Navedeno je i da zbog burne istorije, najstarije građevine u Beogradu potiču iz 19. veka, ali da uprkos tome u njemu ima mnogo znamenitosti, muzeja i festivala.

Piše i da je časopis "Financial Times" proglasio Beograd „gradom budućnosti Južne Evrope”, kao i da će ove godine biti domaćin takmičenja "Pesma Evrovizije".

Gradovi koji osvoje najviše glasova biće raspoređeni na tabli u zavisnosti od cene nekretnina u svakom od njih, od najviše ka najnižoj. U novom izdanju "Monopola" biće izmenjena polja "železnice", kako bi odgovarala tipovima transporta koji se koriste u svetu: drumskom, vodenom, avio i putovanjima u svemir.

"Monpol" je izum Čarlsa B. Deroua, nezaposlenog Amerikanca koji je živeo u periodu Velike depresije. Igru je osmislio 1934., kao igru koja omogućava svakome da okusi život na visokoj nozi.

Odneo ju je u firmu braće Parker, ali su je oni odbili jer igra nije zadovoljavala njihove standarde.

Derou se potom dogovorio s lokalnim štamparom i napravio 5.000 kompleta, koje je prodao robnoj kući u Filadelfiji.

Danas, "Monopol" igra više od 750 miliona dece i odraslih širom sveta."
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top