Glamur,luksuz i još ponešto...

• Začetnik teme Začetnik teme xena7
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ovih dana,u retkim trenucima slobodnog vremena,uzeh neki časopis..nije bitno koji(neki će ga prepoznati..)...Počeh da listam..polovina časopisa,otprilike,su reklame kozmetičkih proizvoda,preparata,parfema,luksuznih satova....druga polovina su reklame usluga,aparata iz oblasti kozmetologije i estetske hirurgije i raznih tretmana koji su,sudeći po onim slikama „pre“ i „posle“, čudotvorni i koji popravljaju sve što zamislite...i koji su, baš oni, eto, ti koji su napravili prekretnicu u životima ljudi i dok nisu njih probali bili su očajni i izgubljeni,te su im oni vratili osmeh na lice (mada bih rekla da je slikama zamenjen redosled u vremenu)...
Nemam nameru da omalovažavam domaću izdavačku scenu što se tiče te vrste štampe,nisam ni kompetentna za to,govorim iz ugla prosečnog potrošača.Znam da prilike u kojima živimo nisu baš najsrećnije,da ljudi žive od reklama,da se sve to plaća..itd...itd...Jednostavno,ne razumem doktrinu nekih izdavačkih kuća.Zar se ne gleda ciljna grupa,da bude što masovnija? Da se prilagodi upravo prosečnom potrošaču? Pitam se,zato što ova torta ima i šlag...Da,da...šlag koji se pojavljuje u vidu posebnog dodatka uz časopis (nećemo da ga imenujemo,opet) gde nas savetuju stručnjaci kako da se obujemo i obučemo i gde,naravno...a pored svakog od tih komada odeće i obuće ispisane cene sa četiri nule...pa ja ponovo okrenem naslovnu stranu da nisam pogrešila,da vidim gde se nalazim..možda sam u nekoj drugoj zemlji???(ni tamo nisu takve cene)..i onda kao Alisa u zemlji čuda razgledam..pitam se zar ne bi trebalo da su ti časopisi namenjeni širokom sloju građanstva koji na kraju meseca potpiše platu u visini cene jednog tog predmeta?..možda sam pogrešno razumela,oprostićete mi,zar ne bi trebalo da budemo u ovim uslovima ekonomične,štedljive,praktične...da uspemo sa minimumom izdataka da izgledamo lepo,moderno..takvi saveti nam trebaju.A onaj savet,tipa:čizme 70.000 din..možete kupiti tu i tu...iskreno,nije mi potreban.Ako imam toliko za čizme,sigurno neću od njih tražiti savet gde da ih kupim...Kako reaguje ostali(moram reći,većinski) deo populacije koji ne može to da priušti..Reći ću vam..besno,ogorčeno i razočarano..zato što to izgleda kao da vam se neko ruga ili vam namerno staje na žulj koji vas boli...
Čast izuzecima...

Ja više ovakve novine ne čitam. Tj. novine više skoro uopšte da ne čitam. Ako uzmem neke političkog karaktera, zgade mi se. Plus na svakoj stranici je neki 'crni' dogadjaj. Ubistva, klanja i ostalo. Te, kao gore opisane, zaobilazim u širokom krugu. Informišem se preko interneta, tv-a, radia.. A čitam knjige.

Hvala na komentarima i podršci,drage moje..drago mi je da imam istomišljenike..Takvo bezočno ponašanje dotičnog uredništva me negde vređa,ne zbog skupih čizama(za koje ne bih toliko dala čak i da imam toliko) već zbog tog odnosa prema narodu koji živi kako živi...to mi dođe kao podsmevanje...i bezobrazluk,pre svega...Ne čitam ih ni ja,valjda sam zato i bila tako iznenađena..kad samo pomislim da koštaju skoro kao neka knjiga..strašno..

Back