Radoje Kandic
Zainteresovan član
- Poruka
- 218
Ovako hitno mi je...u ruskom ima deset glagola na -mя.....koji su to?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Ljudi, znate li vi uopšte šta su to glagoli? Время, знамя - to su imenice.
To сам и ја одмах посмислио, тражи глаголе, а набраја именице, ужас чега све нема
Radoje Kandic, у таквим случајевима траже се именице у једнини и номинативу платя односно правилно платья је номинатив множине то ти не треба јер је номинатив једнине платье. Нажалост са закашњењем ево ти :
время
знамя
племя
имя
стремя
семя
бремя
вымя
пламя
темя
Ja se izvinjavam sto sam napisao glagoli a trebalo je da napisem imenice...to je bio Lapsus calami....
@OrangeC hvala u svakom slucaju![]()
@OrangeC hvala u svakom slucaju![]()
Ако ти још нешто треба из руског, а ја знам , одговорићу ...![]()
E, treba meni. Sta je ovaj tip hteo. Prevedi te imenice molim te i je l' to porodica ili nesto drugo semja. To se onda pise sa tvrdim znakom.
Имeнице на које се завршавају на -мя. Да, то је породица, не пише се са тврдим знаком ма колико то ви прижељкивали
За превод, копирати, реч по реч у google, међу првим линковима се добија линк на Викисловарь, ту постоје објашњења. А сада Moderna Pevacice идете на листу игнорисаних, по зна који пут
Nije tacno....Pise se sa mekim znakom...Ne mogu da isem na listu ignorisanih, posto se semja pise sa tvrdim znakom.
Nije tacno....Pise se sa mekim znakom...
семья![]()
Nije tacno....Pise se sa mekim znakom...
семья![]()
Pa dobro svi mi ponekad pogrijesimo....Ko radi taj i grijesi.....Sa mekim? Cudno, cini mi se da je sa tvrdim, ali eto, ovaj sto se pravi pametan nije znao.
Pa dobro svi mi ponekad pogrijesimo....Ko radi taj i grijesi.....![]()
Citaj prethodne postove....Joooj ljudi, pa ovo su imenice![]()