Gladovanje

Ja vas srdacno ohrabrujem da odradite gladovanje od 40 dana u kontinuitetu....ono bas kolektivno.....uz posecivanje i muziku , okupljanje na trgovima i javnim mestima.....uz svu medijsku ili bez medijske paznje..

.... Nemam pojma kakav je to "terapeutski post" niti sam čuo za njega, tako da moj zaključak nema nikakve veze sa njim....
То је оно што ради и Весна Југовић из насловног поста теме, па сам (логично?) схватио да под гладовање (натив теме) мислиш на то.
Омета нас терминологија да разумемо шта је шта. Због тога сам назвао терапијски пост, попут још некх аутора.
1. Терапеутски пост подразумева потпуно уздржавање од хране на период дужи од 24 сата. Неко кад каже гладовање подразумева то (па и ја, зато сам дошао на тему да видим има ли шта ново и интересантно).
2. Пост је верска одредница и подразумева уздржавање у исхрани од животињских масноћа. Пост на води и од биљних масноћа.
3. Изгладњивање представља дугорочно уношење премалих количина хране у организам. Штетно је.
4. Гладовањем уопштено људи често називају све наведено 1-3, разне врсте дијета и уопште све што сматрају недовољном, па чак и неадекватном исхраном. То није оно што ради Весна Југовић и што је самим тим (ваљда) тема.

То је оно што ради и Весна Југовић из насловног поста теме, па сам (логично?) схватио да под гладовање (натив теме) мислиш на то.
Омета нас терминологија да разумемо шта је шта. Због тога сам назвао терапијски пост, попут још некх аутора.
1. Терапеутски пост подразумева потпуно уздржавање од хране на период дужи од 24 сата. Неко кад каже гладовање подразумева то (па и ја, зато сам дошао на тему да видим има ли шта ново и интересантно).
2. Пост је верска одредница и подразумева уздржавање у исхрани од животињских масноћа. Пост на води и од биљних масноћа.
3. Изгладњивање представља дугорочно уношење премалих количина хране у организам. Штетно је.
4. Гладовањем уопштено људи често називају све наведено 1-3, разне врсте дијета и уопште све што сматрају недовољном, па чак и неадекватном исхраном. То није оно што ради Весна Југовић и што је самим тим (ваљда) тема.
Vesna je bila povod. Zanimalo me ima li neko ovde ta iskustva.

Има заиста доста литературе и искустава, не знам шта би се ново могло дописати.
Пошто људе мрзи да се едукују а склони су доношењу одлука кад им дуне, неколико информација/савета/упозорења:
1. Када се једе више од 24часа, организам не очекује храну и прелази у потпуно другачији режим рада
2. Пошто не мора да се мучи/бави пробавом, веома је изражена детоксикација. За сваки ТП дужи од 2 дана, КЛИСТИРАЊЕ ЈЕ НЕОПХОДНО!!!
3. Неопходност клистирања (по могућству и других начина излучивања токсина) је немогуће превише нагласити. При интензивној детоксикацији, ако нема могућности дефекације, долази до рециркулације концентрисаних токсина из дебелог црева у крв. У почетку ТП, пожељно је свакодневно клистирање, а касније, на 2-3 дан.
4. Стадијуми (пишем из главе, оквирно): Почетак (првих пар дана док се не изгуби осећај глади), Трошење масних наслага (пар-150дана код хипергојазних), Трошење других, немасних залиха (5-15дана), Трошење патологије попут упалних процеса, тумора итд (5-15дана)
5. Ако не пре, ТП се МОРА прекинути кад се осети веома јака глад, тзв вучја глад. Због различитог почетног стања и циља ТП, не може се знати кад ће то наступити. У сваком случају, остати на ТП након појаве вучје глади је веома лоше, а на дуже, опасно по живот.

Poslednja izmena:
Организам веома паметно и рационално користи ресурсе, нарочито при оскудацији.
Изгладњивање - губитак масе.png

Сличне резултате је добио и чувени Павлов.
Из наведених резултата се може закључити да су витални органи најзаштићенији од губитка ткива, што је контрардикторно са ставом да гладовање (ТП) узрокује оштећење срца.

Организам веома паметно и рационално користи ресурсе, нарочито при оскудацији.
Pogledajte prilog 1193102
Сличне резултате је добио и чувени Павлов.
Из наведених резултата се може закључити да су витални органи најзаштићенији од губитка ткива, што је контрардикторно са ставом да гладовање (ТП) узрокује оштећење срца.
Hvala ti na ovakvim odgovorima.

Hvala ti na ovakvim odgovorima.
Ту смо да научимо понешто једни од других и испомажемо се, а не само да се препуцавамо, хранимо комплексе и решавамо негативне енергије истресајући се на другима. Бар ја то тако доживљавам и пишем колико знам и умем.

Иначе, најмање (око 3%) калира мозак (нема га на овом графику али има код Павлова, колико се сећам), што барем, мене доводи до закључка да се организам понаша као савршени менаџер/организатор.

Погрешно сматрамо неке ствари авангардом, измишљотинама, немогућим стварима.
Нешто што данас потпуно одбацује медицина, а обичан, па чак и високообразовани свет се гнуша, постојало је као званична медицинска терапија!
На пример, а у вези са овом темом (из књиге Nikolajev&Nilov - Gladovanje radi zdravlja):
Evo pisama koje je pisao Nikolaj Marbekov iz Krima 1947. godine:
"...Prvi sam put otvoreno istupio s prijedlogom za primjenu metode opštebiološke transfromacije organizma dugotrajnim gladovanjem i kasnijom dijetnom i racionalnom prehranom, uz liječenje u toplicama, a u slučaju teških oboljenja (koja se ne mogu liječiti običnim metodama) povezanih s poremećajem metabolizma.
"...Medicinska javnost dočekala me je neprijateljski..."
Marbekov se borio za potrebnu i korisnu stvar, ali ja shvaćam razloge njegovih neuspjeha: metodika je bila potpuno nova i opovrgavala je tradicionalna gledišta. Teško je bilo povjerovati da glad, od koje su patili i pate toliki ljudi u raznim zemljama, koja nosi sobom teška oboljenja i smrt. može postati iscjelitelj. Treba imati u vidu i vrijeme kada je istupio Mikolaj Pavlovič na Krimu.
"To su bile poslijeratne godine. Liječnici su se borili s posljedicama distrofije, pisci i pjesnici su opisivali stradanja od gladi koja su podnosili zarobljenici u fašističkim koncentracionim logorima i zatvorima, glad u okupiranim dijelovima zemlje. Svijet se divio izdržljivosti heroja Lenjingradana koji su preživjeli blokadu. Nije bilo tako davno kad su se stanovnici gradova udaljenijih od fronta starali da prehrane izbjeglice, smatrajući to svojom građanskom, patriotskom dužnošću. I odjednom, mladi se liječnik zalaže za glad kao ljekovito sredstvo! To je djelovalo kao apsurd, gotovo sprdnja, bogohuljenje.
Strasno uvjerenje Marbekova, prirodno, nije nalazilo svoje pristaše."
Međutim, rad Nikolaja Pavloviča Marbekova na primjeni terapijskog gladovanja otkriva tako široke perspektive terapijskog djelovanja da medicinski stručnjaci nisu mogli ostati ravnodušni. Nikolaju je pružena pomoć, on je prešao u Moskvu i počeo u novim uvjetima rad nad problemom terapijskog gladovanja. Prvi medicinski stručnjaci koji su ga podržali bili su načelnik uprave zdravstveno-profilaktičkih ustanova Dmitrij Dmitrijevič Fedorov i ministar zdravlja SSSR-a Jefim Ivanovič Smirnov.
Uvjerivši se u pozitivne rezultate liječenja gladovanjem, nisu se plašili otvoriti put novom smjeru u medicini.
Sjećam se našeg likovanja kada je 1952. god., prvi put u SSSR-u, bilo izdvojeno 25 kreveta za liječenje somatskih bolesnika metodom odmjerenog gladovanja i to u Institutu za termalno liječenje.

Напомена Којекуде2022: под одмереним гладовањем се подразумевало 25-дневно гладовање у болничким условима уз свакодневно праћење болесника.

У невеликом Карлсбаду, само у току једне године почетком 20. века, извршено је више десетина клистирања у циљу редовног побољшања здравља!

Manje više što goje.Pitanje je da li te kalorije potrošiš ili ne.
Nego su te kupovne čokolade jako nezdrave. Deca ih još i mogu jesti,..odrasli bi trebali bataliti.Bolji su ti domaći kolači ili voćne salate, leti može sladoled,...samo ne moraju biti baš ti kalorični.
Tipa,...bolje pojesti i tri Rumenka ili neki sličan voćni, nego jedan King sladoled.
Dzaba kad ja ne volim vocni sladoled,a vocna salata mi ne spada u kategoriju slatkisa.🙂
Znam ja sve sta treba,ali se ne pridrzavam bas uvijek.
Inace,voce mi nikako nije dobro za dijetu...ja tek posle voca dobijem napad gladi.😀

Čitam i gledam ovih dana kako Vesna da Vinča ne jede čitavih 40 dana. Meni to djeluje nemoguće.
Jeste li pratili to i vjerujete li joj? Postoji li ovde iko ko je to pokušao bar na kraće?

Nije nemoguce i razumem ukoliko postoji zdravstveni problem ili duhovna potreba.

Propagandu kod zdravih ljudi u tom pravcu ne podrzavam. Zbog dece sklone kopiranju odraslih i zbog mogucih posledica.

Mislim da je problem danasnjice neumerenost a ne hrana per se.
Jedemo previse i kao kontrast toj cinjenici imamo potrebu da ne jedemo uopste bez razloga. Dva tabora.

Redovno citam kako treba preskakati obroke i neki polugadljiv stav povodom redovne i umerene ishrane.
Za mene je to vrsta bahatosti.

Zasto bahatost? Zato sto je istorija ljudi puna gladnih usta, problema zbog slabe hrane, nerazvijenosti. Koliko je ljudi i danas na svetu pothranjeno, koliko dece nema sta da doruckuje sutra? Milioni!
A nama se hrana gadi, preziremo ljude sa urednim apetitom, govorimo o njima sa prezirom.
Umesto da svi poradimo na umerenosti.
Da sipamo dve kutlace, da pojedemo tanku krisku hleba, da napravimo tepsiju kolaca za nedeljni rucak i posluzimo se kockom istog. Da ima za sve.
Da nam nisu oci gladne.

Vitamine covek mora uneti putem hrane. Nema drugog nacina a telo ne voli sokove vec regularnost, pravilnost.
Simetrija je vrhunac lepote.

Mnogo je teze nauciti sebe na umerenost nego gladovati par dana pa sunuti u sebe pleh kolaca, kafanski rostilj sa rakijom a od sutra opet na gladovanje. Telo je stalno u soku. Ne zna kada ce dobiti hranu i kakva ce ta hrana biti.

Meni su se uvek svidjali stari arapski lekari, svaka bolnica je imala vise kuvara koji su pacijente lecili individualno pripremljenim obrocima.

Niko ne kaze da se treba prezderavati vec razviti dobre navike i u tanjiru i oko stola, spremati obroke porodici i imati prijatnost tokom jela. Hrana je uzivanje i deljenje.

Kada je covek na zivotnoj raskrsnici ili u iskusenju, religiozni, ili bilo kakav post koji pomogne, u potpunosti razumem i podrzavam. Treba sve probati jer moze da pomogne.

Govorim o ljudima bez problema.

Ja i inace uglavnom ne jedem posle sest uvece,ali ne vidim da ima nekog posebnog efekta.🙂
A ta Atkinsonova dijeta kad je za tri dana izazvala posljedice da gubim energiju i snagu,mogu misliti onda sta bi izazvala na duze.

Sigurna sam da ima efekta samo ga ne vidis jer si u rutini:)
Celog zivota doruckujem oko 7-8h, rucam oko 14h i veceram do 19h.
Ne bih mogla sita zaspati, navikla sam gladnjikava da idem u krevet.
Isto sam mislila da je nebitno ali sam nabacila par kilograma odmah po izlasku iz rutine. Tada sam videla da je bilo efekta svih tih godina i vratila sam se u rutinu...cak sam i muza odvikla zauvek kasne vecere.

Isto sam držala tu Atkinsonovu dijetu kad sam bila mlada, takođe bez velikog razloga jer je u pitanju bilo samo možda, 2-3 kg. Čula sam tada od koleginice, njen sin je držao. I desilo se da sledeći ciklus nisam dobila. Odmah sam prestala sa dijetom i rekla sam sebi nikad više ni D od dijete.
Kasnije, kad sam sa jednom osobom razgovarala o tome, rekla mi je da je organizam kao sat. Navikao je sve da unosiš, raznovrsno, i sad sam mu naglo ukinula pola svega, i on se pobunio.

I ja sam izgubila ciklus na tri meseca. Mozda sam pisala...to je bilo u osmom osnovne.
Hajde sto nije bilo potrebe vec sto su me ubedili da tako treba. Kada vratim film jasno je da sam imala poremecaj u ishrani koji samo zbog stabilnog okruzenja nije eskalirao.

U jednom momentu sam bila srecna ako bih bila gladna. Isla sam na aerobik, skakala kao manijak. I sto koscatije to meni lepse. Kao da sam poludela. Zato sada mogu videti gde je pod tepihom poremecaj u ishrani jer sam imala to, znam kako je. Pocinjes da uzivas u neslanoj palenti, ucila sam za skolu isto preko potrebe za taj uzrast, skakala, gladovala i bila ultrazadovoljna.
E, onda je krenulo...ciklus sam izgubila, kosa mi je opadala, moji nisu mogli da me dozovu jer sam hranu bacala.
Vide ljudi sta se desava ali nemaju dokaz, petice u knjizici, dete u pubertetu...dok majka nije ukapirala da ja nemam ciklus. Tada je manekenstvo izletelo kroz prozor.

Najbolja drugarica (i danas najbolja) nas je povela na kosarku a tamo...pamtim jasno sok, normalne devojke veselo jedu a ja kao rekovalescent. Sada kapiram i da sam bila, pamtim neka dva topla sendica a ja gledam one sendvice i gledam kako jedu pa kao jescu i ja, nesigurno...da se rasplace covek.
Ostala sam u kosarci sve do faksa sa tim devojkama i nikada vise nisam drzala dijetu, veliki sam protivnik svih rigoroznih dijeta.
A tako lako slabija osoba sklizne, neprimetno...

Prije nekoliko godina sam sretala svaki dan djevojku,tad je isla u skolu,koja je bolovala od anoreksije.Bila je jezivo mrsava.Noge su joj bile debljine ruku.Nesto kasnije je umrla.
Tijelo ne moze bez hrane.I to raznovrsne.
Kljuc je u umjerenosti, kako rece Freja.
Sjecam se, jedno vrijeme su reklamirali neko kao ciscenje crijeva,ispiranje necim,ciscenje organizma od toksina navodno...da bi se kasnije ispostavilo da to nije zdravo.
Znaci,ne treba pretjerivati ni u cemu.

Prije nekoliko godina sam sretala svaki dan djevojku,tad je isla u skolu,koja je bolovala od anoreksije.Bila je jezivo mrsava.Noge su joj bile debljine ruku.Nesto kasnije je umrla.
Tijelo ne moze bez hrane.I to raznovrsne.
Kljuc je u umjerenosti, kako rece Freja.
Sjecam se, jedno vrijeme su reklamirali neko kao ciscenje crijeva,ispiranje necim,ciscenje organizma od toksina navodno...da bi se kasnije ispostavilo da to nije zdravo.
Znaci,ne treba pretjerivati ni u cemu.
1. Наравно да тело не може без хране, разноврсне. Тема није о томе, већ о привременом уздржавању од хране ради регенерације организма.
2. То што се данас сматра умереним, пре 50 година би било тешко тровање и свакодневне баханалије и преждеравање. А организам исти. Управо због тога је још већа потреба за чишћењима и регенерацијом органа/рганизма.
3. То што су неки нешто рекламирали, не значи да чишћење органа/рганизма није потребно и корисно. Наводи на погрешан закључак. А све варијантом: ништа ти ја не знам, али умем на основу тога да доносим закључке :rtfm:.

1. Наравно да тело не може без хране, разноврсне. Тема није о томе, већ о привременом уздржавању од хране ради регенерације организма.
2. То што се данас сматра умереним, пре 50 година би било тешко тровање и свакодневне баханалије и преждеравање. А организам исти. Управо због тога је још већа потреба за чишћењима и регенерацијом органа/рганизма.
3. То што су неки нешто рекламирали, не значи да чишћење органа/рганизма није потребно и корисно. Наводи на погрешан закључак. А све варијантом: ништа ти ја не знам, али умем на основу тога да доносим закључке :rtfm:.
1.Znam o cemu je tema.Primjerom sam htjela da kazem da mislim da dugotrajno gladovanje nije zdravo i da se time ne cisti organizam.
A to je u vezi sa stavkom 3.Mozda reklamiranje ne zvuci kao pravi izraz,ali su nas i doktori ubjedjivali da je to "ciscenje"crijeva zdravo,da bi se potom ispostavilo da nema efekta ili sto je jos gore da je stetno.
2.Prije 50 godina nista nije bilo isto,pa ni nas organizam vjerovatno.Sve se mijenja i prilagodjava.Vjerovatno ce nam grbava kicma,ako nastavimo da sjedimo, kroz nekih hiljade godina biti normalna.🙂
Da rezimiram...ne smatram da gladovanje od cetrdeset dana doprinosi zdravlju...nego bas obratno.Povremeni post ili gladovanje mi je u redu...ali nista ne jesti,ni piti toliko dana mislim da je kontraproduktivno jer tijelu teba energija.
Odakle ce je dobijati,ako ne iz hrane?

1.Znam o cemu je tema.Primjerom sam htjela da kazem da mislim da dugotrajno gladovanje nije zdravo i da se time ne cisti organizam.
A to je u vezi sa stavkom 3.Mozda reklamiranje ne zvuci kao pravi izraz,ali su nas i doktori ubjedjivali da je to "ciscenje"crijeva zdravo,da bi se potom ispostavilo da nema efekta ili sto je jos gore da je stetno.
2.Prije 50 godina nista nije bilo isto,pa ni nas organizam vjerovatno.Sve se mijenja i prilagodjava.Vjerovatno ce nam grbava kicma,ako nastavimo da sjedimo, kroz nekih hiljade godina biti normalna.🙂
Da rezimiram...ne smatram da gladovanje od cetrdeset dana doprinosi zdravlju...nego bas obratno.Povremeni post ili gladovanje mi je u redu...ali nista ne jesti,ni piti toliko dana mislim da je kontraproduktivno jer tijelu teba energija.
Odakle ce je dobijati,ako ne iz hrane?
1. Како си то доказала? Какве везе имају прехрамбене навике анорексичне особе са терапеутским постом ВдВ?
2. Није свако чишћење црева (ни јетре, ни судопере, ни тепиха) добро, што је очигледно. Али ти то генерализујеш. Због чега? Због чега не наведеш одређену процедуру чишћења, па ту процедуру не коментаришеш?
3. Управо је поента у томе да се наше животно окружење и прехрамбене навике мењају барем за ред величине брже него што организам може да се прилагоди. Крива кичма ти је лоша компарација, то је (само) деформитет - проблем су сви витални системи.
4. Без варења и интензивног физичког рада, дневна потрошња калорија просечне одрасле особе је 1.000-1.200 калорија. Килограм масти има 9.000 калорија, а протеина и УХ по око 4.000 калорија. У преводу, са 5кг масти се прегура цео ТП од 40 дана. Такође, а већ сам писао о томе, организам показује јасне симптоме када треба прекинути ТП.

Заиста не разумем како можеш да резимираш/сматраш ако ништа не знаш о овоме?
Ако те тема интересује, зашто се прво мало не едукујеш? Можеш наћи неку одо књига које сам постовао. Имаш озбиљне и мање избиљне дискусије и сведочанства на бар 5-6 форума. Ако ти је лакше, имаш и видеа на нету.

1. Како си то доказала? Какве везе имају прехрамбене навике анорексичне особе са терапеутским постом ВдВ?
2. Није свако чишћење црева (ни јетре, ни судопере, ни тепиха) добро, што је очигледно. Али ти то генерализујеш. Због чега? Због чега не наведеш одређену процедуру чишћења, па ту процедуру не коментаришеш?
3. Управо је поента у томе да се наше животно окружење и прехрамбене навике мењају барем за ред величине брже него што организам може да се прилагоди. Крива кичма ти је лоша компарација, то је (само) деформитет - проблем су сви витални системи.
4. Без варења и интензивног физичког рада, дневна потрошња калорија просечне одрасле особе је 1.000-1.200 калорија. Килограм масти има 9.000 калорија, а протеина и УХ по око 4.000 калорија. У преводу, са 5кг масти се прегура цео ТП од 40 дана. Такође, а већ сам писао о томе, организам показује јасне симптоме када треба прекинути ТП.

Заиста не разумем како можеш да резимираш/сматраш ако ништа не знаш о овоме?
Ако те тема интересује, зашто се прво мало не едукујеш? Можеш наћи неку одо књига које сам постовао. Имаш озбиљне и мање избиљне дискусије и сведочанства на бар 5-6 форума. Ако ти је лакше, имаш и видеа на нету.
Ne pada mi napamet da se edukujem niti da nekog edukujem,niti da citam traktate o tome.Ovo je forum i tu sam da kazem svoje misljenje sa laickog aspekta,a ne naucni rad,kao i svi ostali ovde,uostalom.
Govorim o tome sto sam vidjela,cula,procitala ili iskusila i to ne znaci da je sveto slovo.
A to o ciscenju crijeva je prije par godina bilo u svim novinama i tv-u,da bi posle isto tako bilo da je to nezdravo i neefikasno.
Da me je dublje interesovalo,mozda bih i istrazila...ali nije.
Ako imas nesto da kazes ma temu reci,ne izigravaj ucitelja.

Ne pada mi napamet da se edukujem niti da nekog edukujem,niti da citam traktate o tome.Ovo je forum i tu sam da kazem svoje misljenje sa laickog aspekta,a ne naucni rad,kao i svi ostali ovde,uostalom.
Govorim o tome sto sam vidjela,cula,procitala ili iskusila i to ne znaci da je sveto slovo.
A to o ciscenju crijeva je prije par godina bilo u svim novinama i tv-u,da bi posle isto tako bilo da je to nezdravo i neefikasno.
Da me je dublje interesovalo,mozda bih i istrazila...ali nije.
Ako imas nesto da kazes ma temu reci,ne izigravaj ucitelja.
Ок, значи тема служи да је свако запљуцне неким својим мишљењем са лаичког аспекта.
И онда чуђење што после 20 година овај форум нема неке озбиљне теме, а на другима написано на стотине страна?!
Просто не верујем како модаратори не схватају шта је троловање. Ниједан твој пост на теми нема везе са истом?!
И ја ти нисам то спочитавао, већ што си управо на конкретне ствари које сам написао ти износила бесмислене релативизације.
После мог поста са списком литературе, ти овако истролујеш:
Ja jedem samo dva puta...dorucak,oko deset i rucak oko pet.
Ujutro uzmem casu vode i kasicicu meda.
Ali zato jedem slatkise.🙃

Па како је за очекивати да ја (или неко други) напише још нешто смислено и у вези са темом?

Ок, значи тема служи да је свако запљуцне неким својим мишљењем са лаичког аспекта.
И онда чуђење што после 20 година овај форум нема неке озбиљне теме, а на другима написано на стотине страна?!
Просто не верујем како модаратори не схватају шта је троловање. Ниједан твој пост на теми нема везе са истом?!
И ја ти нисам то спочитавао, већ што си управо на конкретне ствари које сам написао ти износила бесмислене релативизације.
После мог поста са списком литературе, ти овако истролујеш:

Па како је за очекивати да ја (или неко други) напише још нешто смислено и у вези са темом?
Shvati da me ne zanima tvoj spisak literature.
Ne znam zasto si se zakacio za moje postove koji nisu nikakvo trolovanje nego obicno iskazivanje misljenja.Da me zanima literatura,citala bih je sama.Zanimaju me odgovori forumasa,bili relativizacija ili ne.
Da li si ti gladovao 40 dana?
Da li znas nekog ko jeste?
Da li si radio to ciscenje crijeva?Da li znas nekog ko jeste i kakva su iskustva?
Koga zanima literatura,trazice na drugom mjestu.

Shvati da me ne zanima tvoj spisak literature.
Ne znam zasto si se zakacio za moje postove koji nisu nikakvo trolovanje nego obicno iskazivanje misljenja.Da me zanima literatura,citala bih je sama.Zanimaju me odgovori forumasa,bili relativizacija ili ne.
Da li si ti gladovao 40 dana?
Da li znas nekog ko jeste?
Da li si radio to ciscenje crijeva?Da li znas nekog ko jeste i kakva su iskustva?
Koga zanima literatura,trazice na drugom mjestu.
1. Исказивање мишљења на погрешном месту јесте троловање. Ова тема сигурно није место где неко треба да износи свој свакодневни јеловник.
2. Не ради се о твом читању одговора, већ писању.
3. Твоја ствар је шта тебе не/занима, то ти не даје право да тролујеш и небулозама релативизујеш туђе ставове. Нарочито јер си зелена, па не могу да те игноришем, јер мене твоје тра-ла-ла приче и релативизације заиста не интересују (а не верујем ни некога кога интересује метод ВдВ)
4. Нисам још увек постио толико дуго
5. Да, знам више њих, живи су и нису анорексични
6. Да, радио сам, као и јетре. Искуства су сјајна (али не и за оне који не знају доста о томе и које не занима литература!)
7. Ти то не можеш да знаш. Немаш права да одговараш у име других и ускраћујеш их за називе књига које су им можда интересантне.
Превише времена губим на тролове које не могу једноставно да игноришем (јер си зелена), попут тебе.
Само настави по своме, направите и од ове теме обичну салатару од квазивицкастих небулоза; што је било до мене, покушао сам.

Back