Gladovanje

Bas nista,u vojsci isto neki period,nista to nije i sad slabo jedem samo grickam nesto zbog noge s vitaminima uopste nisam gladan,po ovoj vrucini sve tesko padne,imas i hranu suncem al da ne bude kako su to ravnozemljasi,kad se suncam i lencarim nema potrosnje energije mozda se i ona ne trosi

Toliko me zainteresovala za ovo da bih probala, samo me zanima još nečije iskustvo.
Ne igraj se sa tim.. posledice gladovanja i neadekvatnih dijeta znaju da se završe fatalno.
Znao sam čovjeka (42g)koji je bio podnošljivo debeljuškast.. našao neku dijetu na net-u, posle odredjenog vremena (ne znam tačno koliko) odveli ga u hitnu.. posle toga nikako da se konsoliduje i dodje sebi.. da ne dužim, završio je Beogradu jer je trajno oštetio srce. na žalost pomoći mu nije bilo, sada je pokojni.
Koliko god da neko "gladuje" nešto od hrane mora uzimati..
40 dana bez hrane je neizvodljivo i u to gore ne vjerujem.

Ne igraj se sa tim.. posledice gladovanja i neadekvatnih dijeta znaju da se završe fatalno.
Znao sam čovjeka (42g)koji je bio podnošljivo debeljuškast.. našao neku dijetu na net-u, posle odredjenog vremena (ne znam tačno koliko) odveli ga u hitnu.. posle toga nikako da se konsoliduje i dodje sebi.. da ne dužim, završio je Beogradu jer je trajno oštetio srce. na žalost pomoći mu nije bilo, sada je pokojni.
Koliko god da neko "gladuje" nešto od hrane mora uzimati..
40 dana bez hrane je neizvodljivo i u to gore ne vjerujem.
Ma nije zbog dijete ja volim da ispitujem svoje granice. Ovo mi se čini da ne bih mogla.

Čitam i gledam ovih dana kako Vesna da Vinča ne jede čitavih 40 dana. Meni to djeluje nemoguće.
Jeste li pratili to i vjerujete li joj? Postoji li ovde iko ko je to pokušao bar na kraće?
meni se desavalo kad sam prolazio kroz neke teske trenutke da sam danima ziveo bukvalno na jednom kroasanu i to sam naterao sebe da pojedem jer sam znao da moram nesto da uzmem u usta, inace bih ladno mogao i bez toga..ali kakve bi to posledice ostavilo na organizam..zato sam se i terao da bar nesto pojedem.

sustina je da kad covek u mozgu nesto odluci, moze sve da uradi..ja ovo nisam odlucio ali se desilo.

Ne moze to savko.Neko ko ima brz metabolizam bi umro vise puta za to vreme.

Metabolizam se za par dana prilagodi. No ima tu niz drugih stvari.
Kao što i Tab napisa, ako čovek odluči može sve.
Zdrav organizam, fizički ali i mentalno, s velikom verovatnoćom ne bi imao štete ako je to bila odluka.
No pitanje je smem li npr. ja sebe proglasiti i fizički i mentalno potpuno zdravom :think: :cool:

Čitam i gledam ovih dana kako Vesna da Vinča ne jede čitavih 40 dana. Meni to djeluje nemoguće.
Jeste li pratili to i vjerujete li joj? Postoji li ovde iko ko je to pokušao bar na kraće?
Nisam ispratila konkretno taj slučaj.
Inače jeste moguće.Gandi je svojevremeno štrajkovao glađu i duže, čini mi se.
Ofc, to ne može svako.Potrebno je posebno psihofizičko stanje, on je bio duhovni vođa i mnogi su ga sledili, čak i u tome.
Takođe su ljudi oboleli od karcinoma sa metastazama, pokušavali da gladovanjem od 40 dana sebe izleče.
Što se dijeta tiče,...ovako nešto je totalni apsurd!

Nisam ispratila konkretno taj slučaj.
Inače jeste moguće.Gandi je svojevremeno štrajkovao glađu i duže, čini mi se.
Ofc, to ne može svako.Potrebno je posebno psihofizičko stanje, on je bio duhovni vođa i mnogi su ga sledili, čak i u tome.
Takođe su ljudi oboleli od karcinoma sa metastazama, pokušavali da gladovanjem od 40 dana sebe izleče.
Što se dijeta tiče,...ovako nešto je totalni apsurd!
Moja ćerka je zbog raka.

To za rak mi ima smisla, svim smećem koje jedemo hranimo te loše ćelije. Vjerujem i da se organizam skroz očisti, samo mi nije jasno to baš 40 dana. Moraš biti mnogo jak u "glavi" da to izdržiš.
40 dana treba duši da napusti ovaj svet.
40 dana smo u obavezi da budemo u žalosti.
40 mladenčića se pravi prve godine braka.
40 mučenika
40 - i dan od rođenja su krštevali decu.
Simbolika broja 40 u hrišćanstvu.
Za vernike,...40 dana gladovanja je potrebno da se duša i telo, očisti od svih bolesti.
To je duhovni i telesni "reset", nešto kao ponovno rođenje.

Back