Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam 20 godina. Sa 16 sam isla kod ginekologa zbog toga sto do tad nisam dobila menstruaciju. Ginekolog mi je rekao da nikada necu ni imati menstruaciju jer mi je materica nerazvijena i da zbog toga necu moci da zatrudnim. Da li postoji neko sa takvim problemom? I da li postoji neki nacin da ga resim?

Poštovana dr, WdW i ostali poštovani forumaši koji postuju na ovoj temi, imam jednu molbu.
Ako možete da mi pomognete...
Tiče se moje sestre.
Pisala sam još pre o njenim problemima sa trombocitopenijom tokom prve trudnoće, uvećanom jetrom (čak su joj rekli da ima dve - da li je to moguće uopšte:roll:).
Prvu trudnoću je izgurala sa 40 godina i to carskim rezom i nije bilo problema. Dečak ima sada tri godine i sve je u redu.
Medjutim, ona je ovog leta opet ostala u drugom stanju jer je to želela, uprkos što su joj govorili da to ne radi... te zbog njenih godina, te zbog problema zbog te uvećane jetre, medjutim ona je želela da opet postane mama... očajnički je želela devojčicu, mada ipak sada se već zna (jer je u 24 nedelji trudnoće), da nosi opet dečaka...
Ona je u strašnoj panici jer je stalno na ispitivanjima, eto pre dva dana je imala pregled opterećenja na šećer. Imala je 4,3 vrednost šećera a posle 120 minuta i popijenih 100 nečega glukoze (izvinjavam se jer ne baratam tim medicinskim merama) imala je vrednost šećera 7,1.
Tek u januaru ima pregled kod lekara što se tiče tog šećera. Da li je to dobar rezultat? Neke dobre forumašice sa Kutka za trudnice su mi napisale da ne treba da se brine i da ne postoji sumnja na dijabetes.

Sada je šalju na novi pregled - fetalna kardiografija... Kako će izgledati taj pregled?
Ona se boji da nešto sa bebom nije u redu jer je lekar napisao:

"Posteljica na zadnjem zidu, lako povećana količina plodove vode. Srčana akcija pozitivna kao i 4-pupljinski presek srca i izrazi velikih krvnih sudova."

Da napomenem da je u užasnom strahu i panici jer ima veoma uvećanu jetru, lako se zadiše, ponekad ima i bolove (to sve zna njen ginekolog), a boji se i te povećane količine plodove vode jer joj je stomak u 24 nedelji mnogo veći sada - nego u 24 nedelji tokom prethodne trudnoće.
Da li ima razloga za strah?
Molim vas sve koje nešto znate o ovome da mi pomognete da je malo rasteretim briga dok ne ode na taj pregled.
Izvinite ako je to već negde pisalo jer me Krstaričin pretraživač nikako ne sluša, tj. ja ne znam da radim sa njim.
Unapred hvala. Kiša

Moram da citiram sebe:
Ubiće me sestra.
Ne radi se kod nje o uvećanoj jetri, nego o uvećanoj slezini.
Na medicini ne bih dobro prošla, jer mešam oduvek ova dva organa.

Poslednja izmena:
Jgoca:
Ako ti je tako rekao ginekolog, verovatno je tako, mi to ne mozemo da znamo, zato sluzi pregled. A sto se trudnoce tice, i cinjenice da neces moci da zatrudnis, mozes da usvojis dete. Ne vidim drugi nacin da dobijes dete ako ti je materica nerazvijena i ne mozes da ostanes u drugom stanju. POstoji i varijanta surogat-majke (uzme se tvoja jajna celija, oplodi se suprugovim spermatozoidom i embrioni se usade u matericu neke zene koja pristane da nosi trudnocu z atebe i da se odrekne bebe po rodjenju, ali to se kod nas ne radi, samo napolju kolko ja znam)

Bile smo sestra i ja kod ginekologa pre mesec dana. Do sad smo imale dva normalna pregleda i jednu kolposkopiju.
Sestri je na prva dva rekla da ima 100% kondilome, da bi joj na kolposkopiji rekla da nema 100%
Meni je rekla da imam VI grupu brisa i da imam kandidu. Dala je i meni i partneru Canesten 3 (meni vaginalete, njemu da kremu), da bi mi na kolpskopiji rekla da ja imam kondilome na levoj strani, ali spoljasnje (meni nije jasno kako nije videla te spoljasnje na obicnom pregledu?)

Danas smo bile da uzmemo rezultate, ali je ceo ulazak kod nje trajao minut i po(bez preterivanja!) i ona nije bila ljubazna da nam ista objasnjava, samo dala i dovidjenja.
Pa sam zelela da Vas zamolim, da ako mozete da mi protumacite rezultate jer ona nije bila voljna da to uradim, a nas sve stvarno ne znamo sta to sve znaci.

P.S. Kao sto mozete da vidite, doktorka je tad doruckovala, tako da je malo palo i na moj nalaz:)

Ovo je sestrin rezultat

Ovo je moj rezultat
]

Hvala Vam jos jednom!

Poslednja izmena od moderatora:
Molim te nemoj da ostavljas nalaze na forumu, za takve stvari sluze privatne poruke.
Druga stvar, i za jednu i za drugu...prvi post na ovoj temi, mikrobioloska pretraga.
Sve vam je tamo objasnjeno.
Kad dobijete rezultate javite nam se.

Supruga je u 22-gom mesecu trudnoce. 20-og novembra je radila amniocintezu u Nisu i sve je u redu.Oktobra meseca je radila pregled za antitela i to je tada bilo sve u redu,ali danas je izvrsen pregled za atitela i na transfuziji kazu da nije dobro.Sutra ce joj dr. dati izvestaj i kaze da se javi svom ginekologu.O cemu se ovde radi,koji je problem i sta dalje sledi?Imamo vec jednog sina i supruga je Brh-, a ja Arh+.Posle porodjaja primila je uredno rogam,kao i posle amniocinteze.Molim za odgovor!!!

Supruga je u 22-gom mesecu trudnoce. 20-og novembra je radila amniocintezu u Nisu i sve je u redu.Oktobra meseca je radila pregled za antitela i to je tada bilo sve u redu,ali danas je izvrsen pregled za atitela i na transfuziji kazu da nije dobro.Sutra ce joj dr. dati izvestaj i kaze da se javi svom ginekologu.O cemu se ovde radi,koji je problem i sta dalje sledi?Imamo vec jednog sina i supruga je Brh-, a ja Arh+.Posle porodjaja primila je uredno rogam,kao i posle amniocinteze.Molim za odgovor!!!

Prvo da sacekamo rezultat, moguce da se radi o fetalnoj eritroblastozi, odnosno o riziku za pojavu iste. No da ne pricamo ovde napamet.

Juče sam dobila rezultate vaginalnog brisa i imam bakteriju ENTEROBACTER. Lekar mi je prepisao Baktrim tablete i Baktrim vaginalete. Jutros sam počela da pijem tablete, ali vaginaleta nije bilo nigde da se kupe, pa sam naručila da mi naprave i biće gotove tek u petak.

Inače treba da dobijem za vikend i onda neću moći da koristim vaginalete.

Interesuje me da li da prestanem da pijem baktrim i da sačekam da uzmem vaginalete i onda da počnem da pijem jer ako nastavim sad da pijem neću moći istovremeno da kombinujem vaginalete i tablete?

Da li uopšte moraju istovremeno da se koriste tablete i vaginalete da bi terapija bila efikasna?

Unapred hvala na odgovoru

Stigao je rezultat sa transfuzije za suprugu,i evo kako pise: Titor antitela D-AT 1:2. Dr.je rekao da se ne javlja sada ginekologu i zakazao kontrolu za 10 dana( 05.januapa 2009.)pa tek tada da se vidi sta dalje i kaze to je toliko diskretno.Sta to znaci i kakav je ovaj rezultat???

trudna sam 34 nedelja. nedavno sam bila u bolnici zbog bolova u donjem delu stomaka, dobila sam antibiotik i vaginalnu kremu i morala sam da idem jos na tri kontrole posle toga. na zadnjoj kontroli doktor mi je rekao da mi je cerviks tanak i da se malo primirim i naravno na seks da zaboravim da ne bi doslo da prevremenog porodjaja. e sad posto kao i obicno uvek izadjem iz ordinacije mislim da sve znam kad dodjem kuci imam jos pitanja. sta mu je znacilo to da se malo primirim, nije rekao da strogo lezim. moj muz sada usisava i brise pod, ja obrisem prasinu i skuvam nesto, ako prosetam to je 10 min do prodavnice, jel moze to da se nazove da sam se primirila, ostatak dana tj vise od pola dana lezim ili sedim, mada pocnu ledja da me bolu od lezanja.jel normalno da me donji deo ledja bolu?

da li je opasno za bebu ako se rodi u 34 nedelji posto sam cula da nije dobro jer se pluca razvijaju? i do kada bi bilo dobro da izdrzim.

hvala unapred

Prosle nedelje sam bila kod ginekologa. Pre toga sam uradila laboratorijske analize i sve je u redu. Bris vagine: Lactobacillus spp. nije izolovana Candida spp. Bris cerviksa: zasejane podloge sterilne, nije izolovana Candida spp. Chlamydia, Mycoplasma i Ureaplasma negativne. Jos samo cekam rezultate papa testa. Posle pregleda mi je doktorka rekla da imam cistu na desnom jajniku. Zakazala mi je ultrazvuk dva dana posle pregleda na kom je utvrdjeno da mi je taj desni jajnik potpuno zdrav, nema nikakvih cista, a levi je mikrocistican?!! Da ne pricam da sam ta dva dana bila u totalnoj panici. Bez obzira sto cista nije nesto strasno, nije prijatno kad saznas da nesto nije kako treba, a pri tom uskoro planiram trudnocu. Da li se takve greske desavaju cesto ili da menjam ginekologa da se ne traumiram bezveze? Sta je ona to zaboga napipala kad nema nista...?

trudna sam 34 nedelja. nedavno sam bila u bolnici zbog bolova u donjem delu stomaka, dobila sam antibiotik i vaginalnu kremu i morala sam da idem jos na tri kontrole posle toga. na zadnjoj kontroli doktor mi je rekao da mi je cerviks tanak i da se malo primirim i naravno na seks da zaboravim da ne bi doslo da prevremenog porodjaja. e sad posto kao i obicno uvek izadjem iz ordinacije mislim da sve znam kad dodjem kuci imam jos pitanja. sta mu je znacilo to da se malo primirim, nije rekao da strogo lezim. moj muz sada usisava i brise pod, ja obrisem prasinu i skuvam nesto, ako prosetam to je 10 min do prodavnice, jel moze to da se nazove da sam se primirila, ostatak dana tj vise od pola dana lezim ili sedim, mada pocnu ledja da me bolu od lezanja.jel normalno da me donji deo ledja bolu?

da li je opasno za bebu ako se rodi u 34 nedelji posto sam cula da nije dobro jer se pluca razvijaju? i do kada bi bilo dobro da izdrzim.

hvala unapred

Lezi, sto vise lezi i odmaraj.
Zene nekad leze da bi iznele celu trudnocu, mozes i ti da izdrzis 4 nedelje jos.

Stigao je rezultat sa transfuzije za suprugu,i evo kako pise: Titor antitela D-AT 1:2. Dr.je rekao da se ne javlja sada ginekologu i zakazao kontrolu za 10 dana( 05.januapa 2009.)pa tek tada da se vidi sta dalje i kaze to je toliko diskretno.Sta to znaci i kakav je ovaj rezultat???

To znaci da cete Vi i supruga da lepo provedete praznike, da se odmarate i da se ne nervirate.
A 5.01. cete se javiti na pregled kako Vam je savetovano.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back