Ginekologija

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
LOL, ja sto puta ispravljam poruku pa smo se ispreskakale...

Sigurno znaš da se vrlo često dešava da do trudnoće ne dolazi baš kad se ljudi skoncentrišu na to. :D Znači, pokušajte da se opustite...izlečili ste se, uživajte pa šta bude i kad bude...za neki stručniji komentar ipak sačekaj dr. :) Pozdrav

Sta Vi preporucujete posto vise ni sami ne znamo gde bi potrazili pomoc. U nasem malom gradu mnoge analize ne rade pa smo godinu i vise odlazili na lecenje u privatne klinike van naseg mesta. Neki kazu da treba sacekati.... A lecenje se oduzilo zbog kombinacije i kombinacije antibiotika.....Molim Vas brz odgovor...

Za supruga spemokultura i spermogram, za tebe ultrazvuk,pracenje ovulacije,plus naravno sve one mikrobioloske analize,da se nije jos neki mikroorganizam tu zapatio.To bi bilo za pocetak,a posle ce se pokazati da li postoji potreba za daljim ispitivanjima.

Imam kondilome vec 2 godine koji nisu mnogo veliki,ne umnozavaju se i kojih jedva cekam da se resim,ali moj ginekolog smatra da nisu dovoljno "zreli" za uklanjanje krioterapijom ili tecnim azotom.Procitala sam da bih podofilotoksin od 0.5% mogla sama da koristim pa me interesuje koliko je efikasan u njihovom otklanjanju,koliko dugo treba da se koristi i da li ima izaziva neke promene na sluzokozi u toku upotrebe.HVALA!

Poshtovane dr i WW!
Bila sam kod oftamologa poshto sam chula na vezhbama za trudnice da se ovde carski rez pravi sa dioptrijom vecom od -6 ili sa problematichnim ochnim pritiskom. S obzirom da imam manju dioptriju (-3,5 i -3) a nisam znala za pritisak, reshila sam da se konsultujem sa oftamologom. Postavljena mi je dijagnoza: retinopathia arteriosclerotica gr I ou, sa daljim objashnjenjem da ima duboke ekskavacije na vidnom zhivcu, koje u toku porodjaja mogu dovesti do naglog pucanja retine ili skoka intraokularnog pritiska, pa se preporuchuje seccio Caesarea.
Odprilike sam sve shvatila shta je i kako je i guglala malo da vidim sta su to sklerotichni krvni sudovi, ali me zanima, dali konachno trebam da odluchim da idem na carski? Dali je ovo stvarno toliko opasno?
Inache pri nekom naporu ili naponu tela, uvek mi popucaju kapilari u ochima...
Hvala unapred!

Hopkirk:
Poshtovane dr i WW!
Bila sam kod oftamologa poshto sam chula na vezhbama za trudnice da se ovde carski rez pravi sa dioptrijom vecom od -6 ili sa problematichnim ochnim pritiskom. S obzirom da imam manju dioptriju (-3,5 i -3) a nisam znala za pritisak, reshila sam da se konsultujem sa oftamologom. Postavljena mi je dijagnoza: retinopathia arteriosclerotica gr I ou, sa daljim objashnjenjem da ima duboke ekskavacije na vidnom zhivcu, koje u toku porodjaja mogu dovesti do naglog pucanja retine ili skoka intraokularnog pritiska, pa se preporuchuje seccio Caesarea.
Odprilike sam sve shvatila shta je i kako je i guglala malo da vidim sta su to sklerotichni krvni sudovi, ali me zanima, dali konachno trebam da odluchim da idem na carski? Dali je ovo stvarno toliko opasno?
Inache pri nekom naporu ili naponu tela, uvek mi popucaju kapilari u ochima...
Hvala unapred!
Obavezno pokazi ginekologu dijagnozu ali ja bih ipak poslusala savet oftalmologa,ipak je to njegova oblast.

Хвала, дефинитивно царски. Тако је и докторка рекла. Сада морам да мирујем због варирања притиска. И искрено, овај Бенседин ми је баш дрога...и некако сам опуштена скроз ;)

AnaipakAna:
Ovo i mene interesuje :confused: Pliz neka dr odgovori

Ana,koliko dugo imas kondilome,da li nesto koristis (neku kremu,lekove) i da li si rekla decku (pretpostavljam da koristite zastitu i da on nije ni primetio)? Izvini sto te sve ovo pitam,ali ti si jedina za koju znam da smo u istoj situaciji... :cry:

Uf,mnogo komplikovano za obajsnjenje...u principu ne, nece se javiti na prstima ali je to kontaktna infekcija, sto znaci moze da se recimo ne jave u vagini jer koristis kondom ali se zato mogu javiti na usminama npr.

dr:
Uf,mnogo komplikovano za obajsnjenje...u principu ne, nece se javiti na prstima ali je to kontaktna infekcija, sto znaci moze da se recimo ne jave u vagini jer koristis kondom ali se zato mogu javiti na usminama npr.

:confused: Ajde jos jednom, pliz, nista sad nisam razumela. Kondilomi vec postoje na usminama i na ulazu u vaginu, a ako je kontaktna infekcija kako onda ne prelazi i na prste? I sta je sa onim da kondom ustvari uopste ne stiti od kondiloma i hvpa? :(

"HPV, or human papillomavirus, spreads through skin-skin contact, and condoms establish a barrier to prevent that sort of contact. However, genital warts may be spread via contact throughout the perineum, or the entire region between the legs, so while condoms help, they're not going to give you absolute protection. Oral-genital contact, as well as genital-genital contact, can transmit the virus, so condoms are just as important in oral sex as they are in intercourse. It is important to use latex condoms and not natural skin ones, since the pores in natural skin condoms are large enough to allow virus particles to escape through the barrier. Although in theory condoms are considered to be 99% effective, that's only in cases where they are used properly. Be sure that the condom has been put on correctly, leaving a bit of space at the tip for ejaculation, and that it is rolled down all the way to the base of the penis. After ejaculation, your partner must withdraw before he begins to lose his erection so that the condom does not fall off too early."

@Withdrawn water
Vidim da je tema koju sam zapocela zakljucana, pa mi nije jasno kako to MUSKA neplodnost spada u ginekologiju (?)
Verovatno si mislila na urologiju, mada napominjem da svrha teme nije bila da se informisem o odredjenom zdravstvenom problemu, vec da podelim iskustva sa forumasima

Ja to licno ne bih stvaljala u vaginu,pre svega mislim na tabletu koja nije napravljena za tu primenu.
AnaipakAna,Afrodity je vec napisala sve,nadam se da znas engleski.
ManjaAtina,ako muskarac ima problem sa brojem spermatozoida,i to povlaci problem bracnog steriliteta onda je temi sasvim mesto na temi ginekologija.

Ok, dr. Htela sam samo da cujem o ostalim slucajevima - je li bilo uspesno lecenje, iskustva itd. Vise kao medjusobno ohrabrenje, a ne direktno vezano za doktorske savete. Hvala u svakom slucaju

ma sve je ok. samo je atina postavila temu dok je ginekologija bila samo ginekologija, pre nego sto je ww preimenovala. I meni je bilo logicnije da bude van ginekologije, ovo je vise za urologiju ali sada je za ovde posto je tema dobila sire ime,odnosno imamo sterilitet.Pozdrav

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back