Gigabyte 990XA-UD3 temperature

Watchman

Buduća legenda
Poruka
40.105
Malo sam se ponovio dotičnom pločom, ali mi se čini da su temperature nenormalne.
Senzori pokazuju fenomenalne temperature (matična 38, procesor 35), ali hladnjak ispod procesora, valjda za severni most je ludački vruć (ne možeš da na njemu držiš prst duže od nekoliko sekundi)
ploča u radu ne pokazuje nikakve mane.
Da li je to normalno i da li može dovesti do oštećenja?

Malo sam se ponovio dotičnom pločom, ali mi se čini da su temperature nenormalne.
Senzori pokazuju fenomenalne temperature (matična 38, procesor 35), ali hladnjak ispod procesora, valjda za severni most je ludački vruć (ne možeš da na njemu držiš prst duže od nekoliko sekundi)
ploča u radu ne pokazuje nikakve mane.
Da li je to normalno i da li može dovesti do oštećenja?

Ja imam plocu biostar 770 AMD seriju , i kod mene pise da je temperatura kao kod kod tebe a prst nesmem da stavim na severni most ima sigurno min 80c, zato sam stavio jednu 8 -cu da duva , ne znam zasto ocitava laznu temperaturu, dali je do ploce, ili programi grese

Poslednja izmena:
nikada nisam ni obracao sta pokazuje senzor za MB jer ta temperatura nije varirala,cisto sumnjam da meri SB ili NB ,te temperature su dosta vise,samo odradi dobru cirkulaciju vazduha kroz kuciste i neka bude provetreno,cipovi ce se hladiti

capturecuu.png

ako hoces onda nabavis neki veci pasivni cooler i stavis ,jeste da je glomazan ali radi posao
ppic-MAXI-Thermalright-chipset-heatsink-chipset-cooler-northbridge-cooler-trhr05ifxsli.jpg

oni mali sa ventilatorom od 4cm su vecina bucni kao traktor

nikada nisam ni obracao sta pokazuje senzor za MB jer ta temperatura nije varirala,cisto sumnjam da meri SB ili NB ,te temperature su dosta vise,samo odradi dobru cirkulaciju vazduha kroz kuciste i neka bude provetreno,cipovi ce se hladiti

capturecuu.png

ako hoces onda nabavis neki veci pasivni cooler i stavis ,jeste da je glomazan ali radi posao
ppic-MAXI-Thermalright-chipset-heatsink-chipset-cooler-northbridge-cooler-trhr05ifxsli.jpg

Ja ipak mislim da je ovo bolje resenje.

capturecuu.png

Imam CM 690 sa3 venta dvanaestice + napajanje sa četrnaesticom koje izvlači vazduh iz kućišta. Trenutno ga držim otvorenog, klima radi, de ćeš bolj cirkulaciju.
Ploča je nova, a hladnjak NB je toliko vreo da ne možeš da držiš prst na njemu dve sekunde. I nije toliko mali. Hladnjaci SB i naponske su mlaki, skoro pa sobna temperatura.
Jedino se NB greje kao lood, a niti bios ni aida64 ne pokazuju nikakvu temperaturu veđu od 38 stepeni. Jedino grafička prelazi 40, ali i to je odlično.
Čuo sam da se AMD 990 čipset malo više greje, ali po meni, ovo je baš preterano.

Imam CM 690 sa3 venta dvanaestice + napajanje sa četrnaesticom koje izvlači vazduh iz kućišta. Trenutno ga držim otvorenog, klima radi, de ćeš bolj cirkulaciju.
Ploča je nova, a hladnjak NB je toliko vreo da ne možeš da držiš prst na njemu dve sekunde. I nije toliko mali. Hladnjaci SB i naponske su mlaki, skoro pa sobna temperatura.
Jedino se NB greje kao lood, a niti bios ni aida64 ne pokazuju nikakvu temperaturu veđu od 38 stepeni. Jedino grafička prelazi 40, ali i to je odlično.
Čuo sam da se AMD 990 čipset malo više greje, ali po meni, ovo je baš preterano.

38 stepeni je ...pogledaj cpu npr 35c,ugasi komp.skini cpu cooler pa dodirni CPU ,bice isto pakao.Dok se komp ne restartuje nemas sta da brines.

a ovo ima kod nas ?
ubaci se najobicnija tiha osmica za 400din i radice isti posao
Pa ako je na itsvet-u verovatno da ima ili da je bilo....i opet isti odgovori tipa "ubacis to i to..."....jesi li video kako izgleda taj kuler?Ja ga imam(jos nisam stigao da ga "namestim"(vremenski") ali mogu ti reci da je x-puta bolji od (tako i izgleda)"osmice"....moze da se savija i prikaci za maticnu i da duva u kom pravcu hoces,sto "osmica" koju montiras ne moze....uvek nesto po principu seces ushi-.krpis boolju....sacuvaj Boze....

Poslednja izmena:

Back